عصر ساختمان:بعضی محدودیتها در توسعه شهری طراحان را بر آن داشته تا بیش از هر چیز به توسعه عمودی زیستگاههای انسانی روی بیاورند.
به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان » به نقل از هنرآنلاین، این روزها معضل افزایش جمعیت و محدودیت در زمینه توسعه شهری معماران را واداشته تا هرچه بیشتر به سوی طراحی عمودی به ویژه برای مکان های عمومی روی بیاورند. بناهایی که قابلیت تمرکز امکانات بر بخش های کوچکتری از زمین را دارند و در عوض به رشد عمودی شهرها می اندیشند.
طرح برج باغ شرکای ویلیامسون، طرحی منتخب و به عنوان محلی برای حفظ گیاهان و حیوانات مختلف برای نسل های آینده بوده است. در این ساختمان با وجود گیاهان سرسبز استراتژی معماری سبز و معماری پایدار را می توان با صرفه جویی در مصرف انرژی و نور طبیعی و باران و ایجاد تهویه طبیعی مشاهده کرد. همچنین این ساختمان به صورت برجی خودکفا و پناهگاهی پایدار برای همه گونه های جانوری بوده است.
بازدیدکنندگان قادرند توسط آسانسور شیشه ای محصور و پلکان به طبقات بالاتر دسترسی داشته باشند و از محیط سرسبز باغ و مشاهده حیوانات لذت ببرند. ضمن آنکه بعضی حیوانات مانند میمون ها آزاد بوده و از درختان بالا و پایین می روند و دیگر حیوانات چون پرندگان و پروانه ها در فضای بزرگ گلخانه ای نگهداری می شوند که سقف آن با الگوهای شش ضلعی شیشه ای پوشیده شده است.
به طور کلی این باغ وحش عمودی فضایی است متعادل و پایدار، که در آن طبیعت و انسان و حیوانات در همزیستی و هماهنگی با یکدیگر قرار می گیرند.
روستای عمودی "BÜRO" با طراحی "شرن اوله" در سنگاپور به عنوان نمونهای قابل اعتنا از تفکر معماری معاصر به عنوان پروژه برگزیده 2015 معرفی شده است. طبق اعلام هیات داوران جشنواره، "رویکرد جسورانه و نوآورانه به زندگی معاصر" ویژگی اصلی این انتخاب عنوان شده است. روستای عمودی یکی از بلند پروازانهترین پروژههای مسکونی در تاریخ سنگاپور است؛ تولید یک شبکه پیچیده از فضاهای اجتماعی در هم تنیده با محیط طبیعی با 31 بلوک آپارتمانی، شامل قطعات شش طبقه نامنظم که بر روی هم قرار گرفته است. این طرح در ترتیبات شش ضلعی در مقیاس بزرگ در حقیقت شبکهای از فضای داخلی و خارجی است.
در نمونه ای دیگر در منطقه شینجوکو توکیو، مسئولین بر این باور هستند که شهر برای توسعه طرح نیازمند یک قبرستان عمودی است که می تواند علاوه بر تامین فضای لازم برای دیگر کارکردهای شهری پاسخی به هویت فرهنگی مردم این شهر نیز باشد. در همین راستا برگزارکنندگان رقابت TOKYO VERTICAL، از دانش آموزان، متخصصان، طراحان، معماران، برنامه ریزان شهری، طراحان داخلی و ... دعوت می کند تا در این مسابقه شرکت کنند و طرح های خود را به اشتراک بگذارند. شرکت در این رقابت می تواند به صورت تیمی و با حداکثر 4 شرکت کننده، نیز انجام بپذیرد.