مدیران خودروعصر اعتبار

معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران تشریح کرد:

سرانجام خانه‌های ۳۵ متری و پلاسکو در پایتخت

عصر ساختمان- معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در خصوص آخرین وضعیت صدور پروانه در شهر تهران، ساختمان پلاسکو، پادگان ۰۶، سرانجام خانه‌های کوچک مقیاس و غیره توضیحاتی ارائه کرد.

سرانجام خانه‌های ۳۵ متری و پلاسکو در پایتخت
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبر «عصر ساختمان» به نقل از ایسنا، عبدالرضا گلپایگانی صبح امروز در نشست خبری مجازی خود که به صورت  ویدئو کنفرانس به مناسبت روز معمار برگزار شد با بیان این که ترویج فرهنگ معماری خوب سبب ساخت شهرها و محلات خوب می‌شود گفت: متاسفانه طی 70 الی 80 سال گذشته به مفهوم معماری خوب توجه نشده و این مسئله تحت الشعاع سرمایه گذاری و بورس بازی شده است و به همین دلیل می‌بینیم که در این روزگار بسیاری از شهروندان با مفهوم معماری خوب آشنایی ندارند و با مفاهیم غنی معماری بیگانه هستند.

    وی با بیان این که می‌بایست جریان عمومی در خصوص مطالبه معماری خوب در شهر ایجاد شود افزود: بر همین  اساس جشنواره‌ای را برای ترویج معماری خوبی  خواهیم داشت و تلاش می‌کنیم برندسازی خوبی از معماری اصولی و درست داشته باشیم.

    وی با بیان این که امروز شاهد آن هستیم که در برهه‌ای از تاریخ یک نسیمی از یک شیوه معماری به شهرهای ما دمیده می‌شود و می‌بینیم که به یک دفعه ساختمان‌های آن دوره با یک سبک و سیاق معماری مشخص ساخته می‌شوند که هیچ سنخیتی با اصل فرهنگ و هنر ایرانی ندارد گفت: قرار است ساختمان برتر از نظر معماری که منطبق بر همین جنبه‌های زیباشناختی معماری است در این جشنواره شناسایی شده و معماران برتر و ساختمان‌های نمونه به مردم معرفی شوند.

    وی با  اشاره به اهمیت و اعتبار حیات و فضای باز در ساختمان‌ها گفت: در سازمان نوسازی به دنبال شکلی از معماری هستیم که  حیاط‌های کوچک متناسب با زندگی آپارتمان نشینی ایجاد شود.

    معاون شهرسازی شهرداری تهران با بیان این که به  معماری جفا شده و متاسفانه برخی‌ها فکر می‌کند که معماری متخصص طبقه پولدار است و معماران خوب در استخدام افراد ثروتمند هستند گفت: توجه به مفاهیم معماری خوب و انطباق با ضوابط و مقررات، یک ساختمان ارزشمند با معماری معاصر را پیشروی ما قرار می‌دهد و ربطی ندارد  که این ساختمان در شمال یا جنوب شهر ساخته می‌شود.

    وی  در خصوص معماری بعد از کرونا نیز با بیان این که برخی‌ کارشناسان معتقدند که این فضاهای به هم تنیده در فضاهای مسکونی و غیره بعد از اتمام کرونا تغییر پیدا می‌کند گفت: البته باید سعی کنیم که بررسی اندیشمندانی که در این حوزه فعالیت می‌کند به نتیجه برسد.

    گلپایگانی در ادامه در پاسخ به این سوال که کرونا چه  تاثیری بر روی میزان صدور پروانه‌های ساختمانی گذاشته است تصریح کرد: معمولا در ماه پایانی سال یعنی اسفند ماه با توجه به شرایط اقتصادی شاهد هجوم مردم به شهرداری ها برای اخذ پروانه و تثبیت ساخت و سازهای قبلی هستیم اما از اوایل اسفند ماه سال گذشته که موضوع کرونا مطرح شد هم به دلیل رعایت مردم و هم به دلیل ایجاد محدودیت حضور فیزیکی، شاهد کاهش مراجعات بوده‌ایم.

    وی با بیان این که هم زمان اقدامات اصلاحی در حوزه ارائه خدمات غیر حضوری به مردم انجام شد گفت: اجبار ارائه  حضوری نقشه برای صدور پروانه ساختمانی را حذف کردیم و همین امر باعث کاهش زمان صدور پروانه شد و همچنین از دی ماه به اصلاح فرآیند صدور پروانه پرداختیم که این مسئله در روزهای کرونایی کمک کننده بود و سبب شد که فرآیند حضور مردم در شهرداری‌های مناطق  کاهش یابد.

    وی با بیان این که روند صدور پروانه در ماه‌های اسفند 8 سال گذشته رابررسی کرده و باید اعلام کنم که  در اسفند ماه سال گذشته، 16 درصد میزان صدور پروانه‌ها کاهش یافته است گفت: این مسئله نشان دهنده رکود اقتصاد مسکن است که البته دامنه کاهش صدور پروانه‌ها نیز در فروردین ماه امسال کاملا مشهود است.

    گلپایگانی در خصوص بروز تخلف در زمان ساخت و ساز ساختمان‌های پایتخت با بیان این که تخلف در زمان صدور پروانه با سیستمی شدن فرآیند امکان پذیر نیست و این یک تحول اساسی در صدور پروانه است گفت: اما در مورد تخلف حین ساخت، با استفاده از توان شهرداری‌های نواحی نظارت سیستمی و دایمی بر ساخت و سازها داشتیم که شبکه نظارت کارگاهی را به هم مرتبط کرده و توسط نیروهای نواحی گزارشات را منتشر می‌کنیم که سرفصل‌ها و بازده‌های زمانی گزارشات دریافت می‌شود و این مسئله سبب می‌شود که ساخت و ساز شفاف باشد.

    وی با بیان این که می‌بایست تخلفات دسته بندی شده و گونه شناسی درستی از آن انجام شود گفت: اگر بتوانیم تخلفات را دسته بندی کنیم بهتر می‌توانیم با آنها برخورد اصولی داشته باشیم که در  قالب یک لایحه این موضوع را به شورای شهر ارائه دادیم تا پایش بهتری از ساختمان‌ها داشته باشیم.

    وی در خصوص سرانجام طرح راه آهن تهران ـ تبریز با تاکید بر این که توافق بنیادینی با شرکت راه آهن انجام شده است و امیدواریم در دو سه ماه آینده بتوانیم عملیات اجرای برخی از فازهای جانبی را آغاز کنیم، در مورد ساماندهی محور فداییان اسلام گفت: این خیابان از نظر ساختاری یک ظرفیت بی نظیر است اما در طی 30 سال گذشته مغفول واقع شده است که طرح آن آماده شده و به زودی به کمیسیون ماده 5 ارسال می‌کنیم تا بتوانیم از ظرفیت این خیابان بهتر استفاده کنیم.

    وی در پاسخ به این سوال که آیا برگزاری جشنواره ساختمان و معمار برتر سبب باندبازی و افزایش قیمت مسکن می‌شود یا نه؟ گفت: جشنواره فیلم  فجر فیلم‌های خوب را معرفی می‌کند و این برندسازی کاذب نیست چرا که ما تنها می‌خواهیم معماری ساختمان‌های برتر را به مردم معرفی کنیم تا یک مطالبه برای داشتن ساختمان‌های با  معماری عمیق ایجاد شود و تشخیص سره از ناسره توسط گروه‌های  کارشناسی انجام می‌شود و به نظرم نباید از ترس خطرات، یک کار خوب را کنار بگذاریم اما معتقدم که باید در این فرآیند نظارت شود تا دغدغه‌های احتمالی اعلام شده رفع شود.

    گلپایگانی در پاسخ به این سوال که چرا شهرداری تهران که به موضوع معماری ساختمان‌ها اهمیت می دهد، این موضوع را از ساختمان‌های خود شروع نمی کند؟ گفت: با توجه به وضعیت مالی شهرداری تهران در حال حاضر این اتفاق می‌تواند برای ساختمان‌های در حال ساخت ایجاد شود اما ما انضباط بخشیدن به ساختمان‌های شهرداری را در  دستور کار قرار د ادیم و باید اعلام کنم ساخت دو ایستگاه آتش نشانی را به دلیل این که بدون پروانه شروع به ساخت کرده بودند، متوقف کردیم تا همگان متوجه شوند که همه ساخت و سازها حتی ساختمان‌های شهرداری باید  قوانین را رعایت کند.

    وی در خصوص سرانجام ساختمان پلاسکو و صحبت‌های شب گذشته رئیس بنیاد مستضعفان با بیان این که از نظر قانونی هر ساختمانی که در شهر ساخته می‌شود باید در ابتدا پروانه دریافت کند به ایسنا گفت: در مورد ساختمان پلاسکو دو مسئله وجود داشت که یکی از آنها  چگونگی محاسبه هزینه صدور پروانه است چرا که برخی‌ها معقتدند از آن جایی که حریق و تخریب پلاسکو ناخواسته بوده، مشمول پرداخت عوارض ساختمانی نیستو د رخواست دارند که شهرداری نگاه ویژه‌ای در این خصوص داشته باشد اما قانون صراحتا اعلام کرده که شهرداری نمی‌تواند در عوارض ساختمانی تخفیف بدهد و اجازه این کار را نداریم که در مورد این مسئله مکاتباتی انجام شده و قرار است این مسئله در هیات دولت توسط وزیر راه و شهرداری پیگیری شود.

    وی ادامه داد: اما مسئله دوم موضوع تامین پارگینگ است که بنیاد می‌گوید ساختمان قبلی پلاسکو پارکینگ نداشته اما مصوبه شورای عالی شهرسازی است که همه ساختمان‌های بزرگ باید پارکینگ داشته باشند که در  این خصوص با وزیر راه مکاتبه کرده و قرار شده در اولین جلسه شورای عالی معماری در مورد تامین پارکینگ پلاسکو صحبت شود اما تا زمانی که این دو مشکل رخ ندهد از نظر ما ساخت و ساز پلاسکو بدون اخذ پروانه است.

    وی ادامه داد: باید تاکید کنیم که بنیاد مستضعفان  با ما همکاری لازم را دارد و با این که تحت فشار کسبه است اما در حال ساخت ساختمانی منطبق بر نقشه‌های مصوب است که این نقشه‌ها توسط شهرداری بررسی شده و شرکت سازنده معتبر است و دستگاه‌های نظارتی نیز متعهدانه نظارت می‌کند و نقشه مکانیک، برق و تاییدیه سازه نیز از سازمان نظام مهندسی اخذ شده است و اگر این دو مشکل ساختمان پلاسکو نیز حل شود می‌توانیم گواهی عدم خلاف را صادر کنیم اما تا آن زمان می‌بایست قوانین را رعایت کنیم.

    وی در خصوص سرانجام ساخت واحدهای کوچک مقیاس که توسط شهرداری تهران پیشنهاد شده بود نیز به ایسنا گفت: متولی اصلی این موضوع سازمان نوسازی است اما همین الان هم  ضوابط طرح تفصیلی اجازه ساخت واحدهای 35 متری را می‌دهد.

    گلپایگانیادامه داد: از نظر ما در این طرح جدید هر ساختمانی که می‌خواهد ساخته شود اجازه دارد 20 درصد واحدهایش را کوچک بسازد که در حال حاضر حداقل واحد مسکونی 35 متری است که ما در پیشنهاد جدیدمان عنوان کردیم  که حتی واحدهای کمتر از 35 متر می‌تواند ساخته شود.

    وی افزود: البته این واحدها  باید از نظر اجتماعی و فرهنگی به صورت مختلط باشد یعنی این گونه نباشد که در یک ساختمان همه واحدهایش 35 متر و  کمتر باشد باید واحدهای بزرگتر و کوچکتر در کنار هم دیده شود که از طریق سازمان نوسازی این پیشنهاد به وزارت کشور داده شده و در یک کارگروه ویژه مسکن در حال پیگیری است و جلسات کارشناسی در چند مرحله برگزار شده و منتظر تصمیم نهایی در این خصوص هستیم.

    وی همچنین در  خصوص سرانجام طرح پادگان 06 با بیان این که در گذشته در شهرداری منطقه توافق شده بود که متراژ این پادگان به وسعت یک میلیون و 400 هزار متر مربع ساخته شود گفت: با توجه به  قانون انتقال پادگان‌ها به خارج از شهر می توانیم در مورد این پادگان که با شهرداری نیز در مورد بهره برداری متفاوت از این پادگان به توافق رسیدند کاربری‌های دیگری در نظر بگیریم که البته باید عنوان کنم در این منطقه بوستان وجود ندارد و البته پیشنهادهای دیگری مطرح است که این پیشنهادها برای بررسی ترافیکی به معاونت‌های مذکور سپرده شده است.

    گلپایگانی در خصوص  کمبود پارکینگ در تهران نیز با بیان این که مشکل پارکینگ در تهران باید از طریق ضوابط و عملیات اجرایی حل شود گفت: در بحث ضوابط از کارشناسان دانشگاه تهران کمک خواستیم که یک بازنگری در مورد پارکینگ مبدا، مقصد و تبادل سفر داشته باشند که در حال مطالعه هستند.

    وی با اشاره به بعد عملیات اجرای کمبود پارکینگ با بیان این که در حال  حاضر 3 الی 4 هزار پارکینگ در حال ساخت در تهران داریم اما به دلیل مسائل مالی پیشرفت آنها کند است گفت: بعضا به دلیل مشکلات  حقوقی و مالی با مشکلاتی مواجه هستیم که در حال اخذ اجازه از شورا هستیم تا برای رونق بخشیدن به پارکینگ‌های فضاهای محلی اقداماتی انجام دهیم هر چند که برای صدور سند پارکینگ‌های مکانیزه به توافق رسیدیم؛ البته از شهرداران مناطق خواستیم که زمین‌های متعلق به شهرداری در هر مقیاس و وسعیت شناسایی کند تا بتوانیم پارکینگ خارج از ملک را تامین کنیم.

    وی در خصوص وضعیت درآمدی شهرداری با بیان این که در این مدت 40 درصد تراکم کمتر فروختیم گفت: اگر بخواهیم از مشکلات ایجاد شده در اسفند ماه چشم بپوشیم باید بگویم که 85 درصد از درآمدهای شهرسازی محقق شده است و این در حالی است که ما کمتر تراکم فروخیتم و پرونده خلاف ضوابط و مقررات نیز نداشتیم اما با این حال آمار صدور پروانه در سال 98 نسبت به مدت مشابه سال قبلش کاهش یافته است.

     

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی