عصر ساختمان- عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس از سکوت دستگاه های مسئول در برابر ساخت و ساز در حریم رودخانهها انتقاد کرد و گفت: متاسفانه تمامی اراضی حاصل خیز شمال کشور تبدیل به ویلاسازی شده و بخش زیادی از ساحل دریا مورد تجاوز دستگاههای های دولتی قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از خانه ملت ، علیمحمد شاعری ساخت و ساز در حریم رودخانهها و مسیلها را از عوامل بسیار موثر در افزایش خسارتهای ناشی از سیل دانست و گفت: متاسفانه مردم نسبت به این موضوع بیتفاوت هستند و از سویی نظارت مناسبی از سوی دستگاههای مسئول بر ساخت و سازها انجام نمیشود.
عضو مجمع نمایندگان استان مازندران از سکوت دستگاههای مسئول در رابطه با ساخت و ساز در حریم رودخانهها انتقاد کرد و افزود: از دستگاههای اجرایی و نظارتی به ویژه وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، استانداریها، بخشداریها، شهرداریها و دهیاریها تقاضا داریم به هیچ وجه اجازه ساخت و ساز در حریم رودخانه و مسیلها را ندهند.
وی ساخت و ساز در حریم رودخانه را تجاوز به محیط زیست خواند و ادامه داد: این تجاوزها روزی توسط محیط زیست رفع تجاوز خواهد شد و دامن همه ما را خواهد گرفت؛ نمونه بارز این موضوع خسارتهایی است که در ابتدای سال جاری داشتیم به گونهای که 40 هزار میلیارد تومان خسارت به مردم و طبیعت وارد و جان دهها هزار نفر گرفته شد در واقع علت اصلی این خسارت ها عدم رعایت ساخت و ساز در حریم رودخانهها، تخریب پوشش گیاهی، جنگل، مراتع و سرزمین بوده است.
نماینده مردم نکا، بهشهر و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در کشوری خشک و نیمه خشک زندگی میکنیم و اگر از پوشش طبیعی و جنگلها حفاظت نکنیم و مراتع از بین برود بارانهای سیل آسا امنیت و اقتصاد کشور را به خطر خواهد انداخت.
شاعری تصریح کرد: بر اساس بررسیهای صورت گرفته؛ مهمترین علت وقوع سیلهای فروردین ساخت و ساز در حریم رودخانهها، لایروبی نشدن رودخانه ها، اجرای طرح های آبخیزداری و از بین رفتن پوشش گیاهی و در حوزههای بالادست و سرشاخهها بود و اگر به دنبال کنترل سیلاب هستیم باید اصل پیشگیری را در دستور کار قرار داد و مدیریت پیشگیری را جایگزین مدیریت مقابله کنیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: باید احیای جنگلها و مراتع، اجرای طرحهای آبخیزداری، جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز، لایروبی رودخانهها و مسیل ها در دستور کار قرار گیرد.
تجاوز دستگاههای دولتی به سواحل شمال
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی عدم نظارت کافی از سوی مسئولان اجرایی را در بروز پدیدههایی مانند کوهخواری، جنگلخواری، ساحلخواری، دریایخواری و زمینخواری موثر دانست و گفت: متاسفانه تمامی اراضی حاصل خیز شمال کشور تبدیل به ویلاسازی شده و بخش زیادی از ساحل دریا مورد تجاوز دستگاههای اجرایی، نظامی وانتظامی و مردم قرار گرفته است.
تخریب جنگل های هیرکانی با بهره برداری و ساخت وسازهای غیرمجاز
وی با انتقاد ازاینکه جنگل های هیرکانی به عنوان بهترین جنگلهای دنیا که یادگار فرهنگی و طبیعی نیاکان ما بودند با ساخت و سازها و بهره برداریهای غیرمجاز از بین رفتند، گفت: حوزه های آبخیز به شدت تخریب شده اند و کوه هایی که در گذشته پوشیده از جنگ و طبیعت بودند تخریب شده در حالی که اگر دستگاه های نظارتی به وظیفه خود به خوبی عمل و از ظرفیت مامورانی که اطلاعات و سلامت کافی داشتند استفاده می کردند طبیعت به این حال و روز دچار نمی شد البته در حال حاضر دستگاه قضا برخوردهای بسیار خوبی را انجام می دهد و انتظار می رود نظارت دستگاه های مسئول بر ساخت و سازها تشدید شود.