مدیران خودروعصر اعتبار

معاون شهردار تهران:

نقاط حادثه‌خیز سیلابی تهران بیش از ۶۷ نقطه است

عصر ساختمان-معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران از عدم احداث ۱۷۰ کیلومتر از شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی تهران خبر داد.

نقاط حادثه‌خیز سیلابی تهران بیش از ۶۷ نقطه است
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از ایلنا، صفا صبوری (معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران) در خصوص مشکلات فنی بارندگی‌های اخیر در سطح معابر شهر تهران، اظهار داشت: بررسی‌ها نشان داد آبگرفتگی چند نقطه منشا عمرانی دارد. یک موضوع بسیار مهم درباره بارندگی‌های اخیر این است که‌ نهرها، رودخانه‌ها و مسیل‌های شهر با توجه به استاندارد مشخصی طراحی شده‌اند، اگر از این ظرفیت بیشتر آب جریان یابد،‌ از کانال‌ها بیرون می‌زند و این به معنی داشتن مشکل عمرانی نیست،‌ بلکه مقدار آب ورودی از استاندارد پیش بینی شده بیشتر بوده است.

    وی با اشاره به لایروبی نهرها و کانال‌ها گفت: در بارندگی‌های اخیر تقریبا هیچ یک از رودخانه‌ها، ‌مسیل‌ها، کانال‌های روبسته و روباز که حدود 530 کیلومتر طول دارند، هیچ یک دچار بیرون‌زدگی نشدند که نشان می‌دهد، لایروبی به درستی انجام شده است، اما نهرهای کوچک موجود در خیابان‌ها برای ظرفیت محدودی طراحی شدند و با توجه به حجم بارش‌ها این میزان بیرون‌زدگی آب طبیعی بوده است.

    صبوری با بیان اینکه ساخت نهرها بالاتر از حد استاندارد به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست، ادامه داد: اگر نهرها بالاتر از حد استاندارد نیز ساخته می‌شد،‌ به لحاظ اقتصادی به صرفه نیست و به علاوه فضای زیادی از خیابان را نیز اشغال می‌کند.

    او ادامه داد: 7 مورد از آبگرفتگی‌ها ناشی از مسائل عمرانی بود که با بررسی‌ها مشخص شد، مسیرها به خوبی کار نکرده بودند و می‌توانست اقدام عمرانی بهتری برای آنها انجام شود. برای مثال در اتوبان امام علی (ع) دو لوله موجود است و قبل از ورودی لوله‌ها زباله‌گیر تعبیه نشده است، ‌زباله‌ها ورودی دو لوله را بسته بودند و باعث شد آب به تونل امیرکبیر وارد شود. منشا این آبگرفتگی عمرانی نبوده، ‌بلکه یک تخریب عمرانی اتفاق افتاد و در حال تعمیر آن هستیم.

    وی با اشاره به مشکلاتی که زباله‌ها در آبگرفتگی‌های اخیر ایجاد کردند، اظهار داشت: لوله‌ها در این اتوبان پر از زباله بود به گونه‌ای که یک قطره آب از آن رد نمی‌شد. در 4 روز، تنها توانستیم یکی از لوله‌ها را باز کنیم و مردم باید بدانند که جای رهاسازی زباله‌ها در نهرهای آب نیست.

    صبوری به مثالی درباره آبگرفتگی‌ها در نوروز اخیر نیز اشاره کرد و ادامه داد: در نوروز 98 از مسیل قیاس‌وند یک تشک خوش خواب دو نفره خارج شد که علت پس‌زدگی آب در منطقه بوده است. این مسائل نیازمند فرهنگسازی بیشتر برای مردم است. با وجود این حجم بارش‌ها و تعداد نقاط کمی که دچار آبگرفتگی‌ شده‌اند، نشان می‌دهد شهر خوب اداره می‌شود، اما برای همان 7 نقطه نیز باید عذرخواهی کرد.

    وی افزود: در بارندگی‌های ابتدای سال 98 بیش از 100 مشکل عمرانی در سال گذشته با همکاری معاونت فنی عمرانی و معاونت خدمات شهری شناساییو برطرف شد و ‌نشان داد که مشکل جدی در بحث عمرانی نداریم و موارد احصا شده نیز در حال برطرف شدن هستند.

    وی با اشاره به شبکه‌ آب‌های سطحی شهر تهران تصریح کرد: مشکلات جدی در شبکه آب‌های سطحی نداریم، ‌البته که شبکه آب‌های سحطی شهر تهران تکمیل نیست و 70 درصد طرح جامع آب‌های سطحی اجرا شده و 30 درصد آن باقی مانده است.

    وی در پاسخ به این سوال که این 30 درصد در آبگرفتگی‌های اخیر چه میزان اثرگذار بوده، اظهار داشت: برای مثال اکنون یک کانال بسیار عظیم برای جمع‌آوری آب‌های سطحی مناطق 21 و 22 در حال ایجاد است و نزدیک به 800 میلیارد تومان هزینه آن است که در یک برنامه 5 ساله به اتمام می‌رسد و در دو سال آینده 200 میلیارد تومان از آن هزینه می‌شود و اگر وجود داشت،‌ آبگرفتگی در کاروانسرای سنگی در تونل صدر را نداشتیم،‌ زیرا جمع‌آوری آب‌های سطحی در منطقه 21 و 22 اجرا نشده است.

    معاون شهردار تهران ادامه داد: شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی تهران نزدیک به 700 کیلومتر است که تاکنون530 کیلومتر آن ساخته شده،‌ همچنین تهران نیازمند نزدیک به 12 هزار کیلومتر انهار فرعی است که در حدود 10 هزار کیلومتر آن ساخته شده و باقی آن در حال اجرا است. تکمیل شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی شهر تهران خیال ما را راحت خواهد کرد که اگر سیلی با دوره بازگشت 25 ساله یا حتی 50 ساله در شهر رخ دهد، مطمئن هستیم که آبگرفتگی رخ نخواهد داد.

    صبوری در پاسخ به این سوال که برنامه هدایت آب‌های شهر تهران به مناطق جنوبی که مدیرعامل آب منطقه تهران آن را مطرح کردند، چگونه خواهد بود؟ اظهار داشت: آب‌های جمع‌آوری شده به رودخانه‌های کرج،‌ کن و وردآور در غرب و جنوب تهران وارد خواهند شد.

    وی تاکید کرد: ما در شهرداری تهران در حال اجرای وظایف خود هستیم و البته که رودخانه‌های ورودی به شهر تهران نیز نیازمند آبخیزداری و آبخوان‌داری هستند و تاکنون در هیچ یک از آنها آبخیزداری اجرا نشده است تا شاهد ورود شاخ و برگ‌ها از بالادست رودخانه‌ها به داخل شهر نباشیم.

    وی درخصوص وجود 67 نقطه حادثه خیز سیلابی در شهر تهران که به گفته مدیرعامل آب‌منطقه‌ای تهران  که تنها حادثه‌خیزی 10 درصد آن برطرف شده، اظهار داشت: نواقص شبکه آب‌های سطحی شناسایی شده و در حال اجرا است، ‌اما به یک دوره زمانی نیاز دارد و کار یک روز و دو روز نیست و با تکمیل این شبکه طی 5 سال آینده این نقاط  مشکل‌دار برطرف می‌شود. در نورورز 98 در حدود 30 نقطه برطرف شده است و باقی نقاط نیز در حال برطرف شدن است.

    صبوری در پاسخ به این سوال که این تعداد بیش از 10 درصدی است که از سوی آب منطقه‌ای اعلام شده، تصریح کرد: نقاطی که ما شناسایی کردیم، بیشتر از آن تعداد است و نقاط شناسایی شده از سوی ما دقیق‌تر است.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۱۱ ماه پیش
        آرشیو