مدیران خودروعصر اعتبار

حناچی:

می توانیم خواهرخواندگی تهران با رم را در نظر بگیریم

عصر ساختمان- حناچی در نشست خود با پرونه ضمن تشریح ویژگی های تهران به موضوعاتی چون زلزله، مدیریت پسماند و بازدید از اماکن تاریخی پرداخت.

می توانیم خواهرخواندگی تهران با رم را در نظر بگیریم
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۰۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۷:۰۰

    به گزارش  پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از باشگاه خبرنگاران، پیروز حناچی صبح روز گذشته در دفتر کار خود به همراه غلامحسین محمدی رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران میزبان «جوزپه پرونه» سفیر ایتالیا در ایران بود تا درباره ظرفیت‌های تعامل میان پایتخت ایران و کلانشهر‌های ایتالیا گفت‌وگو کنند.

    شهردار تهران در این دیدار ضمن ابراز خوشحالی از دیدار سفیر ایتالیا در ایران گفت: امیدوارم دوره ایشان سرشار از همکاری‌ها و تعاملات مشترک متروپلیس‌ها از سوی دو طرف باشد چراکه رم و تهران مراکز تمدنی قدیم در دنیا هستند.

    او با اشاره به این نکته که گنبد سلطانیه یا کاخ عالی‌قاپو از آثار متخصصین ایتالیایی در ایران است و ما از آن دوران خاطرات خوبی داریم، ادامه داد: در تهران مانند مابقی کلانشهر‌ها دو مشکل بزرگ آلودگی و ترافیک داریم؛ 4۰ درصد آلودگی هوا مربوط به خودرو‌های شخصی است و براین اساس، سه‌شنبه‌ها را به عنوان نمادی برای آغاز حرکتی مبتنی بر استفاده کمتر از خودروی شخصی انتخاب کردیم؛ به همین دلیل روز‌های سه‌شنبه از حمل‌ونقل عمومی یا دوچرخه استفاده می‌کنیم.

    در جنوب تهران 3 لایه تمدن وجود دارد
    شهردار تهران با تاکید با اشاره به این نکته که آلودگی، ترافیک، حمل‌ونقل عمومی، تاب‌آوری و استفاده از انرژی‌های پاک از موضوعات رایج بین شهر‌های بزرگ دنیا است، بیان کرد: شیوه مواجهه با توسعه شهر در شرایطی که خود را وادار به حفظ ارزش‌های شهرمان می‌کنیم، اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد.

    حناچی تصریح کرد: هر چند تهران به‌معنای واقعی مرکز تمدنی باستانی نبوده، اما اسکلت‌های چندین هزار ساله در این شهر یافت شده‌ است.

    او با اشاره به این نکته که یکی از موضوعات مهم مورد بحث در مدیریت شهر‌ها زلزله است ادامه داد: زلزله در ایتالیا هم یک چالش و دغدغه محسوب می‌شود و می توان گفت، ما در جنوب تهران ٣ لایه تمدنی داریم که وجود این‌ها پس از یکدیگر هیچ دلیلی جز زلزله نمی‌تواند داشته باشد.

    شهردار تهران ادامه داد: در تاریخ آمده است که ری در قرن هفتم قمری حدود ٧۰۰ هزار نفر جمعیت داشته است. این درحالی است که حدر حال حاضر از آن شهر فقط برج طغرل و یک دیواره از حرم حضرت عبدالعظیم (ع) باقی مانده است. ما در دوره جدید مدیریت شهری تلاش می‌کنیم به ارزش‌های شهر توجه ویژه داشته باشیم.

    حناچی تصریح کرد: تهران پایتختی است با حدود ٢4۰ سال قدمت که مرکزیت و هسته اولیه آن به دوره صفویه برمی‌گردد و بعد از آن زمان در عمل توسعه در دوران پایتخت بودن تهران صورت گرفت.

    احیای توافق نامه تهران و رم را دنبال می کنیم
    او با بیان این مطلب که یکی از دلایل انتخاب تهران به عنوان پایتخت ارتفاعات اطراف آن است، گفت: یکی از علل مرکزیت و انتخاب تهران به عنوان پایتخت نیز ارتفاعاتی است که اطراف این شهر وجود دارد و به همین شکل تهران صاحب ارزش‌های بی‌بدیلی در بخش‌های مرکزی و تاریخی است  که به عنوان مثال می توان گفت حداکثر ارتفاع مناطق شمالی تهران حدود 4 هزار متر از دریاست و این یعنی یک منطقه کوهستانی است و از سوی دیگر نیز  در مناطق جنوبی شهر مناطقی با پوشش شن‌های روان داریم که در آن‌ها شتر پرورش می‌دادند.

    شهردار تهران افزود: تهران حدود ٧۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و جمعیت آن حدود 8.5 میلیون نفر است و شبکه حمل‌ونقل متروی تهران در رنکینگ جهانی جایگاهی بین ١۰ تا ١5 دارد، شبکه‌ای که ٧ خط آن به بهره‌برداری رسیده، ٢ میلیون مسافر را در روز جابه‌جا می‌کند و بخشی از سفرهایش به شهر‌های اقماری اطراف تهران است.

    بیشتر بخوانید: پیوستن تهران به کمپین بین المللی حمل و نقل پاک
    حناچی در ادامه به توافق نامه تهران و رم اشاره کرد و گفت: پیش از این توافق‌نامه‌ای میان تهران و رم تنظیم شد و اگر بتوانیم این توافق‌نامه را احیا کنیم، شاهدیم که تمام جزئیات درباره ظرفیت‌های همکاری دو شهر در آن قید شده است.

    شهردار تهران ادامه داد: موضوع دیگری که می‌تواند زمینه تعاملات ما باشد، توریسم و گردشگری است و موضوعی که می‌دانم ایتالیا سرمایه‌گذاری زیادی در آن کرده است  اما در مقابل اگرچه ما از میراث فرهنگی و تاریخی فوق‌العاده‌ای برخورداریم اما در این زمینه ضعف داریم.

    درب مکان های دیدنی داخل سفارت به روی مردم باز شود
    حناچی با بیان این‌ نکته که کاخ کامران میرزا که در اختیار سفارت ایتالیاست یکی از جاذبه‌های دوست‌داشتنی تهران و یکی از قدیمی‌ترین ابنیه این شهر به شمار می‌رود، گفت: پیشنهاد می‌کنم گاهی در‌های این مکان برای برنامه‌های فرهنگی باز شود تا مردم بتوانند از فضای آن لذت ببرند که این اقدام، غیرمعمول نیست چرا که در ایام نوروز، حتی بعضی ابنیه متعلق به نیرو‌های نظامی نیز در اختیار مردم قرار می‌گیرند.

    شهردار تهران با طرح این پیشنهاد که برای نوروز امسال می‌توانیم فرصت بازدید عموم از مکان‌های تاریخی که در اختیار سفارت خانه‌ها قرار دارد را فراهم کنیم، تصریح کرد: نوروز بهشت تهران است و تهران واقعی را می‌توانید در نوروز ببینید زیرا نه ترافیک آزاردهنده‌ای  و نه آلودگی هوا وجود دارد.

    حناچی با اشاره به دیگر ظرفیت های همکاری بین دو کشور گفت: ما در حوزه‌های دیگر نیز آمادگی همکاری داریم که از این جمله می توان به موضوع پسماند اشاره کنم که در تهران موضوع مهمی است و به یکی از دغدغه های ما بدل شده است.

    جوزپه پرونه سفیر ایتالیا نیز در این دیدار ضمن ابراز خوشحالی از ملاقات با شهردار تهران گفت: با توجه به سابقه دیرینه روابط می‌توانیم تعاملات بسیاری با هم داشته باشیم.

    مدیریت تهران قابل توجه است
    سفیر ایتالیا ادامه داد: اگر بخواهم نکته‌ای درباره تهران بگویم، این است که تمیزی و مدیریت تهران را بسیار قابل‌توجه دیده‌ام و مشخص است که تلاش زیادی برای حفظ هویت شهر و زیباسازی فضا‌های عمومی صورت گرفته و می‌گیرد و این یعنی شهرداری تهران می‌خواهد شهر را بشاش، با طراوت و زنده نگه‌دارد.

    پرونه تهران تصریح کرد: جاذبه‌های طبیعی تهران بی‌شمارند و من پیش از آن که در تهران حضور پیدا کنم سرکنسول ایتالیا در لس‌آنجلس بودم و شباهت‌های بسیار زیادی بین این دو شهر می‌بینم و مشتاق هستم که در زمینه مدیریت شهری با تهران کار کنیم
    و باید صادقانه بگویم که تهران شهر بسیار زیبا و تمیزی است.

    او در ادامه با بیان اینکه ما در ایتالیا با بحران جمع‌آوری زباله روبه‌رو هستیم و تمایل بسیاری به همکاری و تعامل با تهران در این زمینه داریم، عنوان کرد: علاوه بر این، یکی از زمینه‌های همکاری مربوط به بخش‌های فرهنگی و هنری است و از جذابیت‌های تهران نقاشی‌های دیواری است که در این زمینه می‌توانیم تعاملات بسیاری داشته باشیم.

    بیشتر بخوانید: آمادگی شهرداری تهران برای همکاری با پایتخت‌های اروپایی در حوزه ترافیک و آلودگی هوا
    سفیر ایتالیا اضافه کرد: اجرای یک پروژه هنر خیابانی را در نظر داریم که انجام آن یک سال ادامه خواهد داشت و هر دو ماه یک‌بار هم دو هنرمند ایتالیایی و ایرانی ٢ اثر را خلق می‌کنند که بر روی دیوار‌های اقامتگاه سفیر نصب می‌شود.

    پرونه ادامه داد: این پروژه تا سپتامبر سال آینده به پایان می‌رسد و در نهایت تمامی آثار در نمایشگاهی در معرض دید عموم قرار می‌گیرد که انتظار دارم و امیدوارم که شهردار تهران پذیرای دعوت برای حضور در این نمایشگاه باشد.

    همکاری اقتصادی تهران و رم
    حناچی نیز در پاسخ به این درخواست با اظهار امیدواری نسبت به حضور در این نمایشگاه گفت: به جز همکاری‌های فرهنگی که می‌تواند در آینده‌ای نزدیک شروع شود، می‌توانیم همکاری‌های اقتصادی را در قالب توافق‌نامه میان دو شهر تهران و رم تعریف کنیم و تهران با میلان تفاهم همکاری دارد و شهردار میلان نیز پیش از این به تهران آمده است و براین اساس، می‌توانیم خواهرخواندگی با رم را نیز در نظر بگیریم.

    پرونه ضمن ابراز موافقت با پیشنهاد شهردار تهران، گفت: در حال حاضر نیز زمینه‌های همکاری با میلان فراهم است و می‌توانیم آن را به خوبی توسعه دهیم و بدون شک در ادامه همکاری‌هایمان ابتکارعمل‌های فراوانی را نیز در زمینه‌های بازرگانی و اقتصادی طراحی می‌کنیم.

    شهردار تهران نیز در انتهای این دیدار اعلام کرد که با همکاری سفیر ایتالیا در ایران بدون شک تعاملات گسترده‌ای میان تهران و کلانشهر‌های ایتالیا شکل خواهد گرفت.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی