عصر ساختمان- شهردار تهران ضمن بیان اینکه با همکاری ژاپنیها آسیبپذیری تهران در برابر حوادثی چون زلزله مورد بررسی قرار گرفته است تاکیدکرد: شناسایی و تهیه نقشه گسل تهران بر این اساس در دستور کار قرار گرفت.همچنین شریانهای تهران هم شناسایی شد و ۱۸ برنامه اولویت دار در خصوص کاهش خطر در این شریانها در حال حاضر در دست اجراست.
به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از ایسنا، پیروز حناچی در همایش ملی مصون سازی زیرساختها و صیانت از مردم که با حضور شهرداران و روسای شوراهای اسلامی سراسر کشور در وزارت کشور برگزار شد، با بیان اینکه برخی از بحرانها در اختیار ما هستند و برخی هم در اختیار ما نیستند اما قابل شناساییاند گفت: عوامل متعددی موجب آسیبپذیری در شهرها می شوند که شامل عوامل فیزیکی ساختمانها، مهاجرت به شهرها، مباحث حاشیه نشینی میشود و ایجاد گروههای آسیبپذیر میشود و همچنین آسیبهای فرهنگی سیاسی و اقتصادی و نیز ...دیده شده است.
وی با اشاره به اینکه آسیبها یا از اراده انسان خارج هستند یا اینکه آسیبهای انسانساز هستند افزود: در کلانشهر تهران، پایتخت ایران اقداماتی در خصوص مقابله با آسیبها انجام شده است که تحت عنوان پدافند غیر عامل یا تاب آوری شهری از آن یاد میشود و نقطه شروع آن نیز به بعد از زلزله ژاپن باز میگردد.
شهردار تهران در ادامه گفت:در زلزله کوبه ژاپن 6 هزار نفر جان خود را از دست دادند و تقریباً تمام شریانهای اصلی شهر تخریب شدند. هنچنین گفته می شود که تلفات ناشی بعد از زلزله خیلی بیشتر از تلفات خود زلزله بود. این زلزله نقطه عطفی برای ژاپنیها و کل دنیا بود زیرا بسیاری از تجربیاتی که در حوزه ریسک و بحران داریم به کشورهایی مربوط میشود که در این زمینه تجربیات بیشتری دارند.
حناچی تصریح کرد: در شهر تهران با همکاری ژاپنیها مطالعاتی انجام شد و آسیب پذیری تهران مورد بررسی قرار گرفته و به آن پرداخته شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بانک اطلاعات خوبی در مورد زیر ساختها در تهران داریم که اطلاعات جدید هم به آن اضافه میشود گفت: درحال حاضر چیزی که مهم است پرداختن به اطلاعات و تصمیم گیری بر اساس اطلاعات و برنامه ریزی در این خصوص است و شناسایی مخاطرات تهران نیز نتیجه این مطالعات بود.
شهرداری تهران در ادامه اظهار کرد: شناسایی و تهیه نقشه گسل تهران بر این اساس در دستور کار قرار گرفت و همچنین شریانهای تهران هم شناسایی شد و 18 برنامه اولویت دار در خصوص کاهش خطر در شریانهای تهران در حال حاضر در دست اجراست.
وی ادامه داد: ایمن سازی مخازن سوخت هم مورد پیگیری قرار گرفته است. همین طور تامین آب شرب برای شرایط اضطراری، تدوین لایحه عملیاتی مدیریت بحران و برنامه واکنش اضطرار در مترو ... و همچنین تهیه نقشه راههای اضطراری تهران، امکان خروج در شرایط اضطرار، موضوع فرونشست و خطرات ناشی از آن که موضوع مهمی است نیز در دستور کار قرار گرفته است.
حناچی تصریح کرد:همچنین ساختمانهای مهم مانند بیمارستانها و مراکز مهم خودشان باید ایمن باشند زیرا که این مراکز در زمان بحران خودشان باید خدمات ارائه دهند و این امر از وظایف مهم شهرداران است.
وی در ادامه گفت: آمادگی در برابر آسیبها و همینطور برگزاری مانورها و مخاطرات ناشی از آنها را کم می کند و قدم اول هم باید از مدارس آغاز شود.
شهردار تهران در پایان اضافه کرد: تلفات ناشی از بلایای طبیعی بعد از انقلاب صنعتی بیشتر شد و با توسعه جوامع انسانی نیز مشکلات ناشی از آن به مراتب افزایش یافت، بنابراین در این خصوص آموزشها می تواند بسیار مهم باشد.