عصر ساختمان- شهردار تهران بار دیگر بر مناسبسازی معابر و ایستگاههای مترو برای تردد سالمندان و معلولان تأکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از مهر، پیروز حناچی در مراسم گرامیداشت روز جهانی سالمند که در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد برگزار شد، اظهار کرد: باید بتوانیم فضاهای شهری را برای تردد جامعه سالمندی، کودکان و حتی زنان باردار فراهم کنیم.
وی ادامه داد: امروزه یکی از چالشهای جوامع سالخوردگی مطابق با گزارش سازمان ملل در سه بخش دستهبندی شده است. این موارد شامل بیسابقه، فراگیر و جهانی بودن و نیز سرسخت و بازگشتناپذیر بودن جوامع سالمندی است.
شهردار تهران افزود: در حال حاضر با افزایش موارد بهداشتی، امید به زندگی در کشور افزایش یافته است و جمعیت سالمندی به شکل سینوسی در حال افزایش است.
حناچی تصریح کرد: ما در حال حاضر در برخی از مناطق شهر تهران با جمعیت سالمندی روبرو هستیم. بر اساس آمار در منطقه 3، 21 درصد، مناطق 1 و 6، 18 درصد و همچنین در مناطق 2، 5، 1، 4 و 3 بیشترین جمعیت سالمندی را شاهد هستیم.
به گفته وی، فعالیتهایی در ارتباط با موارد مناسبسازی در حوزه شهری انجام شده است که البته این آمار برای جمعیت معلولان کافی به نظر میرسد اما وقتی جمعیت سالمندان و زنان باردار را به آن اضافه میکنیم، باید تلاش بیشتری را در حوزه مناسبسازی انجام دهیم.
شهردار تهران اظهار کرد: بر اساس آماری که توسط وزارت بهداشت منتشر شده، ما در کشور در بین زنان و مردان از کمبود ویتامین دی رنج میبریم و باید در این بخش نیز اتفاقات خوبی رقم خورد.
حناچی اضافه کرد: باید تلاش کنیم در فضای بیرون از خانه، جمعیت سالمندی آسیب نبیند و خوشحالیم که عنوان کنم در حوزه سلامت روانی و اجتماعی سالمندان، اقدامات خوبی در سراهای محلات انجام میشود.
وی گفت: طبق آمار میزان افسردگی زنان نسبت به مردان 1.5 برابر بیشتر است و باید تلاش ویژهای را برای ارتقای سلامت و رفاه اجتماعی جامعه انجام دهیم. همچنین بر اساس گزارشی که اعلام شده ایران جزو 10 کشوری است که در حوزه سالمندی موفقیتهایی را داشته است.
شهردار تهران همچنین به تصویب «شهر دوستدار سالمند» اشاره کرد و گفت: در سال 91 شورای شهر تهران وقت، این مصوبه را به تصویب رسانده است و در دوره جدید نیز شعار مدیریت شهری، «تهران؛ شهری برای همه» است. ما قطعاً در این مسیر تلاش خواهیم کرد شرایط مناسبی را برای زندگی گروههای مختلف در شهر ایجاد کنیم.
حناچی ادامه داد: در بحث مناسبسازی معابر، شهرداری تهران اقداماتی را برای معلولان انجام داده است که سه تا پنج درصد از جمعیت تهران را معلولان تشکیل میدهند البته اقدامات انجام شده برای آنها کافی است اما وقتی جمعیت سالمندی و همچنین زنان باردار را به آن اضافه میکنیم، این رقم به 35 درصد افزایش پیدا میکند.
وی با اشاره به مناسبسازی ایستگاههای مترو گفت: یکیاز تأکیدات ما این است که هیچ پروژهای بدون ضوابط مناسبسازی، به بهرهبرداری نرسد. این در حالی است که ما در شرایط نامناسب اقتصادی و تحریم قرار داریم اما تأکید ویژهای بر رعایت ضوابط، قوانین و مقررات در حوزه مناسبسازی داشتهایم و باید در این مسیر همه بخشها همسو باشند.