عصر ساختمان-مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران از اجرای طرح بازبینی جرثقیلهای برجی پایتخت به منظور کاهش حوادث احتمالی ساخت و ساز در راستای طرح نگهداشت شهر در مناطق بیست و دوگانه پایتخت خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، مهدی صالحی مدیر کل معماری و ساختمان با اشاره به حادثه اخیر سقوط جرثقیل ساختمانی در پایتخت گفت: با توجه به پروژههای عمرانی و ساخت سازهای موجود در پایتخت،کارگاههای ساختمانی بسیاری نیز در این زمینه فعال هستند که مدیریت شهری به منظور ساماندهی و ایمنسازی این کارگاهها طرح نگهداشت شهر را به مرحله اجرا درآورده است و با توجه به تأکید معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران ، بازبینی و نظارت دورهای بر جرثقیلهای برجی (تاورکرین) در دستورکار قرار گرفته است.
وی با اشاره به نزدیک شدن فصل پاییز و همچنین آغاز فصل بارش و وزش بادهای فصلی گفت: در طرح ساماندهی و ارتقای ایمنی کارگاههای ساختمانی علاوه بر بازبینی از جرثقیلها ی برجی ، داربستهای خارجی محوطههای کارگاهی ساختمانی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
صالحی بازرسی فنی و بررسی گواهینامههای بازرسی فنی جرثقیلهای برجی و همچنین گواهینامه صلاحیت حرفهای اپراتورها را ازجمله اقدامات ضروری و لازم خواند و افزود: با توجه به برنامهریزی صورت گرفته از سوی این معاونت، حوزههای شهرسازی و معماری مناطق و نواحی موظف هستند با مراجعه حضوری به کارگاههای ساختمانی ضمن رویت اصل گواهینامههای مربوطه، در خصوص تطبیق اسناد با نوع فعالیت، سال ساخت، ظرفیت، مکان ،تاریخ اعتبار و همچنین تکمیل چکلیستهای نظارتی مربوطه اقدام کنند.
وی تأکید کرد: برنامه منظم و مداوم بازرسی و تعمیر و نگهداری برای هر جرثقیل طبق توصیه سازنده باید مدنظر کارفرمایان قرار گیرد و اگر در بازبینیهای صورت گرفته مواردی مغایر با اسناد و استانداردهای فنی و ایمنی مشاهده شود با صدور اخطاریه و با رعایت ضوابط و مقرارت از فعالیت کارگاهها جلوگیری به عمل خواهد آمد و سایر دستگاههای متولی نیز باید به وظایف خود عمل کنند.
مدیرکل معماری و ساختمان همچنین از تهیه بانک اطلاعات جامع از جرثقیلهای برجی پایتخت بر اساس بازرسیهای فنی و ایمنی خبر داد و گفت: در صدد هستیم درآینده نزدیک کارگاه آموزشی برای مسئولان و پرسنل حوزههای شهرسازی و معماری نواحی و مناطق جهت آشنایی بیشتر با این موضوع برگزارکنیم.
صالحی تأکیدکرد: باید بازبینیها و نظارت مستمر به صورت میدانی و با در نظرگرفتن مسائل ایمنی وحرفهای صورت گیرد و چک لیست مربوطه نیز تهیه و موارد ایمنی به کار فرمایان اعلام شود تا از وقوع احتمالی حوادث دراین زمینه کاسته شود.
وی در پایان اعلام کرد در حوادث پیش آمده، موضوعات در دست بررسی کارشناسی قرار گرفته است تا ضمن مشخص شدن کم کاری ها، از حوادث احتمالی آتی جلوگیری به عمل آید.