عصر ساختمان- مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) با تأکید بر اینکه سازمان تا سه سال آینده مشکلی در دفن اموات تهران ندارد، افزود: تا پایان سال ۱۳۹۸ مطالعات جانمایی آرامستان یا آرامستانهای جدید در شهر تهران مطابق با الگوی دفن شهرهای پیشرفته در تهران به پایان میرسد و به محض جمعبندی نتایج آن اعلام خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از ایسنا، سعید خال در مراسم چهل و نهمین سالگرد تأسیس بهشت زهرا (س) با اعلام خبر آغاز به کار دبیرخانه گرامیداشت پنجاهمین سالگرد بهشت زهرا(س)، گفت: برای مکانیابی آرامستانهای آینده تهران کار مطالعاتی آغاز شده و با هدف بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین و مطابق الگوی دفن شهرهای پیشرفته، این کار به صورت چند گزینهای انجام خواهد شد.
وی افزود: در شش ماهه اخیر اقدامات بزرگی در حوزههای مطالعاتی در سازمان بهشت زهرا (س) انجام شده است که یکی از مهمترین آنها مکانیابی آینده آرامستانهای شهر تهران بوده که امیدواریم تا پایان سال 98 این کار مطالعاتی به پایان برسد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به مقوله مرگ به عنوان یکی از اساسیترین مقولات زندگی بشری گفت: قطعاً همان طور که انسان به تولد و عشق بسیار فکر میکند مرگ هم در همین وادی قرار دارد. یکی از دغدغههای بشر موضوع مرگ بوده در حالی که انسان از مرگ میترسد در حقیقت این ترس از مرگ نیست بلکه ترس از خود فرد است. ترس از دست دادن زندگی. پیامی که عرفای ما در این حوزه میدهند به ویژه در میان اشعار بزرگان ادب و زبان فارسی این بوده که مرگباوری موجب ارتقای کیفیت زندگی انسان میشود. قطعاً اگر انسان مدرن به مرگ فکر کند زندگیاش باورپذیرتر و شایستهتر خواهد شد.
وی تأکید کرد: حضور آرامستانها در باغهای شهری نیز با این ایده بوده که انسان به فکر مرگ باشد. در حقیقت این جمله بیشتر مورد توجه قرار میگیرد که نامش مرگ اما آنچه که درس میدهد، زندگی است. در حقیقت مرگ عین زندگی است.
وی ادامه داد: از امروز وارد نیم قرن فعالیت بدون توقف سازمان بهشت زهرا (س) شدیم. در چهل و نه سال پیش در جنوب شرقی شهر تهران زمین بزرگی به مساحت 314 هکتار برای تأسیس آرامستانی مورد استفاده قرار گرفت که مردم تهران با اکراه به آنجا میآمدند و کسی باور نمیکرد پس از 50 سال این محل به کعبه آمال مردم تبدیل شود. کسی باور نمیکرد این جایگاه دورافتاده جایگاه 30 هزار شهید و 2500 نفر از نامآوران، هنرمندان و افراد برجسته این مرز و بوم شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر یک میلیون و 500 هزار نفر از اموات مسلمین در این آرامستان به خاک سپرده شدهاند. نخستین متوفی یعنی محمدتقی خیال در قطعه یک بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد و این آرامستان توسط آشیخ احمد خوانساری به نام بهشت زهرا (س) نامگذاری شد.
وی افزود: با دفن پنهانی شهدای قبل از انقلاب، بهشت زهرا برای مردم این شهر شناخته شد و دو سال قبل از پیشبینی 30 ساله اولیه این آرامستان پر شد و در سال 1378، 110 هکتار و در سال 1388، 160 هکتار به بهشت زهرا الحاق شد. تا به امروز که مساحت آن به 584 هکتار رسیده است. تمام 24 ساعت روز سازمان بهشت زهرا (س) مشغول فعالیت است ودر تمام تعطیلات و اعیاد به شهروندان ارائه خدمت میکند.
مدیرعامل بهشت زهرا با اشاره به اینکه در سال گذشته ناوگان حمل متوفی این سازمان پنج میلیون کیلومتر سفر درونشهری و 9 میلیون کیلومتر سفر برونشهری داشته است، افزود: ظرف یک سال و نیم گذشته در مدیریت این سازمان چهار استراتژی بزرگی به طور جد مد نظر قرار گرفته که در بخش اول خدمات محور شدن این سازمان با اجرای 50 طرح جدید در حوزههای مختلف شامل بازسازی و نوسازی ناوگان حمل متوفی و راهاندازی نخستین مرکز کنترل ترافیک بهشت زهرا(ره) و تلاش برای تغییر الگوی دفن اجرایی شده است.
وی ادامه داد: در بخش دوم فرهنگ محور شدن سازمان بهشت زهرا مد نظر قرار گرفت و تلاش شد که ارتقای جایگاه و منزلت پرسنل مورد توجه قرار گیرد به شکلی که برای پرسنل عروجیان که عضو زحمتکشترین قشر جامعه هستند ظرف یک سال و نیم گذشته طرح تکریم و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی آنها در دستور کار قرار گرفت. ما موفق شدیم در اجرای این طرح اسامی همچون متوفیان را به عروجیان، غسال را به تطهیرکنندگان، گورکن را به خاکسپار تغییر دهیم و به ترتیب باعث شدیم امروز هیچیک از پرسنل ما از اعلام شغل خود امتناع نمیکنند و با افتخار شغل خود را اعلام میکنند چرا که ما این موضوع را جا انداختیم که این شغل از شریفترین مشاغل است و امامان ما این کار را انجام دادند. در حقیقت تطهیر متوفیان یک واجب کفایی است و این کار قابل قیاس با سایر مشاغل نیست و منحصر به فرد است.
خال تأکید کرد: در بخش سوم تلاش ما در یک سال و نیم گذشته به سمت توسعه و بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین در این مسیر بوده است و همه تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا این سازمان به سازمانی در شأن و منزلت مردم تهران برسد.
وی با اشاره به راهاندازی دبیرخانه گرامیداشت پنجاهمین سالگرد تأسیس بهشت زهرا (س) گفت: امروز این دبیرخانه با حضور فرهیختگان و با تلاش معاونت اجتماعی این سازمان تأسیس شده تا بتواند گامهای موثری در توسعه و رسیدن به شأن و منزلت واقعی این سازمان برداشته شود.
به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این مراسم خلیلآبادی عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با تأکید بر اینکه امروز بهشت زهرا (س) باید به عنوان یک مرکز گردشگری دیده شود، افزود: در بهشت زهرا (س) پتانسیل بسیاری به لحاظ قرار گیری در ری به عنوان مرکز تاریخی و فرهنگی وجود دارد. ری یکی از 18 شهر اولیه جهان بوده و سرزمینی بسیار بزرگ و باشکوه بوده است که سه مرتبه به عنوان پایتخت انتخاب شده و جزو شهرهای علم پرور بوده است.
وی ادامه داد: بهشت زهرا (س) مرکز فرهنگی و گردشگری است. این سازمان با داشتن 750 هکتار فضای سبز و دفن بزرگان و نامآوران کشور در این آرامستان میتواند به همراه مرقد امام خمینی (ره) به یک رینگ گردشگری تبدیل شود لذا از مدیرعامل سازمان درخواست میکنم در این حوزه با تدوین طرحی جامع و مدون نسبت به تحقق این مهم اقدام کنند.
وی تأکید کرد: بهشت زهرا (س) متعلق به ایران است و هویتی ملی دارد. در حال حاضر زیرساختهای گردشگری در بهشت زهرا همانند یک شهر متمدن ایجاد شده و میتواند با بهرهگیری از زندگینامه نامآوران این خطه که در بهشت زهرا تدفین هستند بستر ایجاد حوزه گردشگری را فراهم کند.