مدیران خودروعصر اعتبار

مدیرعامل آب منطقه ای تهران توضیح داد؛

چقدر از آب سدها برای جلوگیری از بروز سیل در تهران تخلیه شد؟

عصر ساختمان- مدیرعامل آب منطقه ای تهران گفت: در صورتی که طرح های طراحی شده برای تهران اجرایی نشود، قطعاً ۱۰ سال آینده آب مهمترین دغدغه ابرشهر تهران خواهد بود.

چقدر از آب سدها برای جلوگیری از بروز سیل در تهران تخلیه شد؟
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از مهر، سید حسن رضوی صبح امروز در حاشیه بازدید از سد امیرکبیر در یک نشست خبری با اعلام اینکه میزان بارندگی در سال آبی جاری (مهر 97 تا 9 تیرماه سال جاری) 386 میلیمتر بوده است، گفت: این میزان در سال قبل معادل 239 میلیمتر که رشد 61 درصدی را نشان می دهد و نسبت به متوسط 50 ساله اخیر 48 درصد افزایش داشته است، این در حالی است که عمده بارندگی های تهران متعلق به اسفند 97 و فروردین 98 بوده است.

    وی ادامه داد: از بهمن ماه سال گذشته با توجه به پیش بینی های هواشناسی، تخلیه مخازن 5 سد تهران را آغاز کردیم، این در حالی است که در سال آبی جدید ورودی آب به سدهای تهران 120 درصد رشد داشته و رقم 2 میلیارد و 300 میلیون متر مکعب را تجربه کرده است؛ میزان ورودی آب به سدهای تهران در سال گذشته آبی یک میلیارد و 42 میلیون متر مکعب بوده است.

    آب؛ دغدغه اصلی ابرشهر تهران طی ده سال آینده

    این مقام مسئول با اعلام اینکه 600 میلیون متر مکعب آب را به منظور شُرب در اختیار شهر تهران قرار داده ایم، اعلام کرد: در صورتی که حمایت های لازم از طرح های تأمین آب پایدار ابرشهر تهران در بلندمدت صورت نگیرد، بی شک طی 10 سال آینده مقوله آب یکی از دغدغه های اصلی تهران محسوب می شود.

    پاسخی از دفتر محمدرضا عارف نگرفتیم / ‏نمایندگان‬ تهران اهمیت موضوع را درک نمی کنند

    مدیرعامل آب منطقه ای تهران تأکید کرد: هر چه با دفتر محمدرضا عارف، رئیس مجمع نمایندگان تهران تماس می گیریم تا توضیحات لازم به منظور پیگیری و اجرای طرح ها و پروژه های تأمین آب ابرشهر تهران را در میان گذاشته و اهمیت آن را شرح دهیم، پاسخی دریافت نمی کنیم و تنها مطرح می کنند که منتظر باشید. جالب است که نمایندگان تهران به مقوله آب اهمیت چندانی نمی دهند و به نظر می رسد مقولات دیگر از جمله نفت برای آنها اهمیت بیشتری دارد.

    به گفته این مقام مسئول، اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح های لازم الاجرای تهران حدود 6 هزار میلیارد تومان است که باید طی 5 سال دریافت شود.

    وی با اشاره به اینکه 51 درصد سدهای استان تهران تخصیص آب بیشتری به بخش کشاورزی داشته اند، گفت: حدود یک میلیارد و 218 میلیون متر مکعب آب در استان تهران ذخیره سدهاست که البته به این میزان باید 20 میلیون متر مکعب حجم ذخیره سد نمرود را نیز اضافه کنیم.

    571 میلیون مترمکعب آب برای مدیریت سیلاب تخلیه شد

    رضوی با تأکید بر اینکه سیاست نخست شرکت آب منطقه ای تهران مدیریت مصرف است، تصریح کرد: در همین راستا تنها یک درصد افزایش تخصیص آب در حوزه شرب داشته ایم. البته 571 میلیون متر مکعب آب را امسال به منظور کنترل سیلاب تخلیه کرده ایم، این در حالی است که این رقم سال گذشته حدود 10 میلیون متر مکعب بوده است.

    وی گفت: سدهای تهران را در شرایط سرریز قرار داده ایم و تقریباً می توان گفت ورودی و خروجی سدها حدوداً برابر است، این در حالی است که طبق اعلام هواشناسی، تابستان امسال شاهد بارندگی های سیلابی هستیم.

    انتقال آب کرج به تهران باعث خشکسالی نمی‌شود

    رضوی با تأکید بر اینکه انتقال آب رودخانه کرج به تصفیه خانه ششم تهران به هیچ عنوان موجب خشکسالی منطقه یا رودخانه کرج نخواهد شد، تصریح کرد: اولویت ما در طراحی پروژه های مختلف تأمین آب مسائل زیست محیطی، حق آبه و اجتماعی است و قطعاً به همگی آنها در کنار وظیفه آب حاکمیتی اهمیت ویژه می‌دهیم.

    به گفته این مقام مسئول، هرچند که وضعیت مخازن آبی کشور مطلوب باشد اما مشکلات ومحدودیت های بسیار در انتقال آب داریم. به نحوی که یک خط انتقال آب از کرج به تهران وجود دارد که 55 سال عمر آن است که این تک خط می تواند یک تهدید جدی پدافندی محسوب شود.

    واحد یک نیروگاه سد امیرکبیر در حال اورهال است

    مدیرعامل آب منطقه ای تهران با اشاره به اینکه میزان مصرف آب شهر تهران یک میلیارد و 50 میلیون متر مکعب در سال است که 70 درصد آن از طریق سدها و 30 درصد از طریق منابع زیرزمینی تأمین می شود، اظهار داشت: میزان مصرف آب استان تهران یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب در سال است. این در حالی است که واحد یک نیروگاه سد امیرکبیر پس از گذشت 51 سال به اورهال رفته و تعمیرات لازم برای آن انجام شده است.

    به گفته این مقام مسئول هزینه آب خام در تهران در حال حاضر حدود 50 تومان است که درصورت ابلاغ این رقم به 56 تومان می رسد. البته هزینه تمام شده واقعی آب خام تهران حدود 100 تا 120 تومان است.

    مشکلاتی برای تامین آب منطقه 22 داریم

    وی با اعلام اینکه بیلان همه دشت های تهران منفی است، تصریح کرد: دشت ورامین و شهریار فرونشست شدیدتری را نسبت به سایر دشت ها تجربه کردند. تا حدی که فرونشست دشت ورامین منطقه 17، 18 و 19 تهران را در بر گرفته که این فرونشست مخاطراتی را برای تأسیسات برق، مترو و غیره این مناطق در پی خواهد داشت. البته در منطقه 22 تهران نیز مشکلاتی در زمینه تأمین آب داریم.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو