مدیران خودروعصر اعتبار

آیا رویای آمریکایی برای مردم آمریکا تحقق یافته است؟

زندگی ۲۲ میلیون آمریکایی در کانکس

عصر ساختمان- ۲۲ میلیون نفر از مردم آمریکا و یا به عبارت دیگر ۱ نفر از هر ۱۵ آمریکایی حتی توان اجاره خانه نداشته و در کانکس‌های کاروان‌ زندگی می‌کنند.

زندگی ۲۲ میلیون آمریکایی در کانکس
نسخه قابل چاپ
جمعه ۱۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از فارس، داشتن مسکن یک نیاز اساسی برای انسان‌هاست. این دارایی البته قابل خرید و معامله است، همین دو واقعیت هسته اصلی بحران اقتصادی سال 2008 آمریکا و جهان را شکل دادند.

    در حال حاضر شاهد شکل‌گیری یک شرایط بغرنج بر اساس این دو حقیقت در آمریکا هستیم و آن استثمار مالی مردم آمریکا در استفاده از آخرین گزینه برای سکنی گزیدن آنهاست.

    هم اکنون چندین شرکت بزرگ خصوصی نظیر کارلیل گروپ، بلک استون و آپولو و صندوق‌های بازنشستگی نظیر صندوق بازنشستگی کارکنان مدارس پنسیلوانیا و یا حتی صندوق سرمایه‌گذاری دولتی سنگاپور به سراغ کسب درآمد و استثمار مردم آمریکا از طریق دریافت اجاره محل پارک از آنها برای زندگی در اتاق‌های کاروان ،چیزی شبیه به کانکس البته کمی بزرگ‌تر، رفته‌اند.

    در حالی که در سال 2013 حجم معاملات بخش خصوصی از محل  استقرار اتاق‌های کانکس کاروان تنها 108 میلیون دلار بود اما هم اکنون این رقم  چندین برابر شده است.

    در آمریکا اتاق‌های کانکس کاروان قابل یدک کشیدن با خودرو بوده و جمع و جور هستند و برای انجام امور اولیه زندگی قابل استفاده هستند که البته جاهای خوبی برای شروع دوباره زندگی و تقویت توان مالی محسوب می‌شوند.

    اگرچه این کانکس‌ها مکان‌های مناسبی برای زندگی مردم کم درآمد نیز محسوب می‌شود اما در واقعیت تعداد زیادی از خانوارهایی که در این کاروان‌ها زندگی می‌کنند آنهایی هستند که فقط زیر50 هزار دلار درآمد دارند و کاملا فقیر و یا زیر خط فقر نیستند. 

    از طرف دیگر افراد کاملا فقیر کمتر می‌توانند در این کانکس‌ها زندگی کنند چرا که در کنار مشکل خرید آنها باید برای محل پارک این کانکس‌های کاروان نیز اجاره پرداخت کنند. پس خانوارهای با درآمد بسیار پایین هم نمی‌توانند در آنها ساکن شوند. این بدان معناست که خانوارهای آمریکایی که در کاروان یا کانکس زندگی می‌کنند حداقل ماهانه چند هزار دلار درآمد دارند ولی این پول کفاف اجاره خانه را نمی‌دهد.

    در واقع داشتن 50 هزار دلار درآمد در سال برای یک خانوار در آمریکا درآمد متوسط رو به پایین محسوب می شود. علیرغم اینکه این عدد با توجه به تغییر نسبت دلار و ریال در یک سال اخیر بزرگ به نظر می‌رسد اما با توجه به هزینه‌های زندگی در ایالات متحده، بسیاری از کسانی که در سال صاحب چنین درآمدی هستند نیز امکان سکونت در منازل اجاره‌ای را نیز ندارند و به کاروان‌ها یا کانکس‌ها پناه می‌آورند.

    آمارها نشان می‌دهد حدود 22 میلیون نفر در آمریکا معادل یک نفر از هر 15 آمریکایی در کاروان زندگی می‌کنند.

    این تریلرها غالبا متعلق به خود خانوارهاست اما آنها باید برای زمین زیر این تریلرها که محل پارک آنهاست اجاره پرداخت کنند.

    *ورود سرمایه‌گذاران به خرید زمین برای گرفتن اجاره از پارک کانکس‌های کاوران‌

    برای سرمایه‌گذاران دریافت اجاره از محل پارک کاروان‌ها تجارت بسیار پرسودی است و به همین دلیل اقبال این تجارت در آمریکا روز به روز در حال افزایش است.

    از سال 2009 شاهد افزایش عرضه تریلرهای کاروان هستیم چرا که در بسیاری از مناطق شهری تعداد افرادی که نمی‌توانند خانه کرایه کنند،‌ افزایش یافته‌ است.

    *تورم بازار مسکن در آمریکا جدیست

    یکی از دلایل کاهش قدرت خانوارها در تهیه مسکن اجرای سیاست های پولی در آمریکاست که باعث شده حوزه مسکن یکی از بخش‌های اقتصاد آمریکا باشد که تورمی جدی را تجربه کرده است.

    یکی دیگر از این موارد روی آوردن شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری به صنعت اجاره خانه‌هاست.

    هم اکنون شرکت بلک استون به بزرگترین اجاره دهنده خانه و یا به عبارت دیگر بزرگ‌ترین صاحبخانه در آمریکا بدل شده است.

    از زمان ورود شرکت‌ها به صنعت خرید خانه‌ها و اجاره دادن آنها شکایت از بالا بودن نرخ اجاره و افزایش قیمت مسکن در آمریکا افزایش یافته است.

    مؤسسه کارگزاری مارکوس & میلیچپ اعلام کرده است که افزایش شدید نرخ کرایه و هم زمان شدن آن با افزایش تقاضای خرید مسکن از سوی سرمایه‌گذاران با هدف کسب درآمد بیشتر که در بسیاری از مناطق آمریکا این تفاضا بیش از میزان عرضه است، شرایط را برای مردم بغرنج کرده است.

    کارشناسان و فعالان این بخش از اقتصاد آمریکا می‌گویند زمین‌هایی که برای پارک تریلرهای کاروان از سوی شرکت‌های خصوصی خریداری می‌شوند، رو به افزایش است.

    میشل سووک مدیر مرکز اینپکت فاینانس در دانشگاه نیوهمپشایر می‌گوید:‌ خرید زمین توسط شرکت‌های خصوصی طی دو سال گذشته 15 درصد افزایش داشته است.

    مدافعان حقوق مصرف کنندگان در آمریکا می‌گویند که این مسئله باعث می‌شود خانوارها نتوانند هزینه‌های خود را تامین کرده و یا مجبور خواهند شد کاروان‌های خود را به طور کامل رها کنند و در واقع حتی امکان زندگی در کاروان‌ها را نیز از دست خواهند داد.

    البته کار به اینجا ختم نمی‌شود چرا که شرکت‌های خریدار زمین می‌توانند از دولت‌ آمریکا وام بگیرند.

    *زندگی در مرز خط فقر

    پائول بردلی دبیر مؤسسه ROC آمریکا که یک مؤسسه ارائه وام در نیوهمپشایر محسوب می‌شود، می‌گوید مردمی که در این کاروان‌ها زندگی می‌کنند تلاش می‌کنند از نظر مالی بیشترین مراقبت را داشته باشند. آنها می‌دانند زندگی در مرز خط فقر چگونه است و نمی‌خواهند در این شرایط بمانند.

    تا پیش از بحران سال 2008 در آمریکا بسیاری از مردم فکر می‌کردند مردم فقیر کسانی هستند که بیش از حد پول قرض کرده‌اند اما ریشه بحران 2008 سیستمی بود که مهندسی مالی را ترویج می‌کرد و در واقع نقص این سیستم بود که منجر به بروز بحران شد.

    با گذشت حدود 10 سال از بحران بزرگ مالی بخش مسکن آمریکا هنوز عملکرد درستی پیدا نکرده و بازارهای مالی که عامل شکل‌گیری حباب دارایی هستند در کنار سیاستمداران و سازمان‌هایی که باعث ادامه این روند شده‌اند عامل اصلی این مشکل هستند.

    اصلا تعجب‌برانگیز نیست که حتی غول‌های مالی هم خواستار باز طراحی کاپیتالیسم یا سرمایه‌داری آنگلو- آمریکایی هستند.

    *رؤیایی که بر باد رفت

    نکته اینجاست که مردم فقیر آمریکا که نمی‌توانند خانه بخرند مجبور هستند برای محل پارک کاروان‌های خود هم اجاره پرداخت کنند.

    استیسی هربرت کارشناس آمریکایی این شبکه نیز می‌گوید: این شرایط نشان می‌دهد که رویای آمریکایی که به مردم قول می‌داد خانه‌های خود را بسازند برای عامه مردم آمریکا از بین رفته است.

    برای توصیف ساده‌تر این شرایط باید بگوییم افرادی که نمی‌توانند در آمریکا خانه خریداری کرده و یا حتی کرایه کنند به سمت زندگی در اتاق‌های کاروان روی می‌آورند.

    این کاروان‌ها قابل پارک در هر جایی نیستند و مکان پارک آنها جاهای مخصوصی است که این محل توسط شرکت‌های بزرگ خریداری شده و مردم برای پارک آنها باید اجاره پرداخت کنند.

    *خانه‌ای روی آب

    در واقع در فرهنگ آمریکایی کسانی در کاروان‌های تریلر زندگی می‌کنند که درآمد کمی داشته و زندگی تقریبا سخت و فلاکت باری دارند و البته این مکان‌های زندگی ده‌ها میلیون آمریکایی در برابر گردبادها و طوفان‌ها نیز بسیار آسیب پذیر هستند چرا که ساختار آنها معمولا خیلی محکم نیست و اتصال آنها به زمین نیز به خوبی انجام نمی‌شود. به همین دلیل این کاروان‌ها حتی در برابر تندبادها نیز مقاومت زیادی ندارند.

    طی سال‌های گذشته علیرغم تلاش‌های انجام شده از سوی سازمان‌های آمریکایی برای بهبود وجهه زندگی در تریلرها اما این تصویر همچنان در نگاه مردم آمریکا منفی است.

    *مردمی که در کاروان زندگی می‌کنند 11 برابر شده‌اند

     در حال حاضر صدها هزار مجموعه پارکینگ این تریلرها در آمریکا وجود دارد که تعداد محدودی از آنها استاندارد هستند.

    در حالی هم اکنون 22 میلیون آمریکایی در تریلرها زندگی می‌کنند که در سال 1955 تنها 2 میلیون نفر در این کاروان‌ها زندگی می‌کردند و در واقع جمعیت آنها 11 برابر شده است.

    در واقع فرهنگ زندگی در این تریلرها از دهه 1930 در آمریکا شکل گرفت و سهم کارگران که به صورت دائم در این تریلرها زندگی می‌کردند از 15 درصد در سال 1937 به 63 درصددر سال 1955رسید.

    در حال حاضر صدها هزار محل پارک تریلر در آمریکا وجود دارد که فقط 140 هزار محل پارک متعلق به شرکت ELS است. این شرکت در سال2014 معادل 777 میلیون دلار از محل این تجارت درآمد داشته‌اند.

    کل گردش مالی این تجارت در آمریکا به 4 میلیارد دلار رسیده است.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
    پربازدیدترین های هفته
      رویداد ها در یک نگاه
      • ساختمان فردا ۴
      • ساختمان فردا ۳
      • ساختمان فردا ۲
      • نشریه ساختمان فردا ۱
      • شماره ۱۷ و ۱۸
      • ۰
      • ۰
      • هفته نامه
      • ۰
      آخرین بروزرسانی ۱۲ ماه پیش
      آرشیو