عصر ساختمان- عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: ایران دارای اقلیمی خشک است بنابراین باید همواره نسبت به ذخیره سازی آب در کشور اقدام کرد. چنین اقلیمی تداوم روند سدسازی را ضروری می کند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از ایرنا، «سلام امینی» افزود: اقلیم خشک کشورمان شرایطی ایجاد کرده که برخی سال ها بارش های زیادی دارد و برخی سال ها خشکسالی های مداوم، بنابراین ذخیره سازی آب یکی از مطمئن ترین راهکارها برای مقابله با دوران خشکسالی است.
وی ادامه داد: ذخیره سازی آب نیز فقط در سد امکانپذیر است لذا باید برای چنین شرایطی همواره نسبت به ساخت سد اقدام کرد تا ذخیره سازی مناسبی هم داشت.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان ساخت: در چند سال اخیر روند سدسازی در کشورمان به هر دلیل از جمله کمبود اعتبارات لازم کمرنگ شده است اما بارش های اخیر نشان داد ضروری است با تامین اعتبارات نسبت به تداوم روند سدسازی اقدام کرد.
امینی گفت: اکنون برخی سدها با پیشرفت فیزیکی بین 10 تا 20درصد و نیز سدهایی که اقدام های اولیه برای احداث آنها انجام شده در کشور رها شده اند. کار مطالعات احداث برخی سدها هم به حال خود رها شده است که باید برای اجرایی شدن آنها اقدام کرد.
وی ادامه داد: سدهای موجود در کشور در سیلاب های امسال نقش خوبی ایفا کردند از طرفی مانع خسارت های فراوان تر شدند و از طرف دیگر توانستند آب خوبی را ذخیره سازی کنند که برای کشور بسیار حیاتی است.
امینی برتداوم روند سدسازی در کشور تاکید و خاطرنشان کرد: اقلیم خشک کشورمان چاره ای جز ذخیره سازی آب در سدها ندارد ضمن آنکه همه کشورها با ساخت سد برای ذخیره سازی آب اقدام کرده اند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس بارش های اخیر کشور را در 50سال گذشته بی سابقه توصیف کرد و عملکرد دستگاه هارا در مواجهه با سیل قابل قبول ارزیابی کرد.
بارندگی های شدید و سیل از بیست و هشتم اسفند سال گذشته آغاز و تقریبا همه استان های کشور را درگیر کرد.
این بارش ها استان های گلستان، مازندران، ایلام، کرمانشاه، لرستان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و سیستان و بلوچستان را در شرایط اضطراری ناشی از بروز سیلاب قرار داد.
وقوع سیل خسارت های سنگینی را متوجه همه بخش های کشور کرد؛ گر چه میزان دقیق خسارت های ناشی از سیلاب به شکل دقیق اعلام نشده، اما وزیر کشور میزان خسارت ها را تا 35 هزار میلیارد تومان برآورد کرد.
تا پیش از این سیل ویرانگر، بسیاری از کارشناسان که عمده آنها از فعالان محیط زیست بودند از سدسازی های بی رویه کشور انتقاد کرده، سدسازی ها را عامل اصلی وقوع ریزگردها و سایر مشکلات زیست محیطی معرفی می کردند. اما وقوع سیل و نقش موثری که سدها در پیشگیری از عوارض خطرناک تر سیل داشت نگاه به ضرورت ساخت سدهای بیشتر را جدی تر کرد.