مدیران خودروعصر اعتبار

هزینه ساخت هر متر مسکن ۳ تا ۵ میلیون تومان

نیاز واقعی کشور چند واحد مسکونی است؟‌

عصر ساختمان- رییس انجمن انبوه سازان مسکن گفت: در طول سال های گذشته متاسفانه نگاه دولت و به ویژه وزارت راه و شهرسازی به مقوله صنعت ساختمان، نگاه مناسبی نبوده و سبب انباشته شدن نیاز به مسکن تا ۹میلیون واحد شده است.

نیاز واقعی کشور چند واحد مسکونی است؟‌
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از خبرآنلاین، مجتبی بیگدلی با بیان این مطلب افزود: سیاست های وزیر قبلی راه و شهرسازی سبب شد تا میزان نیاز به مسکن در طول 6سال به روی هم انباشته شود.

    وی بیان کرد: سالانه یک میلیون نیاز به مسکن جدید به سبب ازدواج داریم و باید 500هزار واحد نیز به دلیل وقوع حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، بافت های فرسوده و … اضافه کرد که در مجموع سالانه 1.5میلیون نیاز واقعی به مسکن داریم که در 6سال گذشته این نیاز انباشته شده و اکنون شاهد نیاز واقعی به ساخت و تامین 9 میلیون مسکن در کشور هستیم.

    وی عنوان کرد: حوزه مسکن نیز مانند کشاورزی است و شامل مراحل کاشت، داشت و برداشت می شود و تا زمانی که نسبت به ساخت مسکن در مرحله نخست اقدام نشود نمی توان به برداشت آن و تامین مسکن امیدوار بود.

    وی عنوان کرد:‌ با توجه به نیاز انباشته شد شاهد فشار به مردم در افزایش نرخ رهن و اجاره هستیم.

    رییس انجمن انبوه سازان اظهار کرد: بحران ارزی سال 98 سبب شد تا بخش مسکن دچار شوک شود و در نتیجه سونامی افزایش قیمت ها اتفاق افتاد.

    وی خاطر نشان کرد: به دلیل نپرداختن به مقوله ساخت مسکن، اکنون قادر به تامین زوج های جوان نیستیم و از آن سو نیز بانک ها از اعطای تسهیلات طفره می روند در حالی که دولت می تواند به جای کمک فراوان به برخی صنایع مانند خودروسازان، سالانه امکان گرفتن تسهیلات آسان را برای یک میلیون نفر فراهم سازد و حتم بداند که بازگشت سرمایه اتفاق خواهد افتاد.

    ساخت و ساز + صنعت ساختمان


    وی تاکید کرد: نتیجه حمایت از مسکن  و صنعت ساختمان موجب کارآفرینی و ایجاد اشتغال خواهد شد زیرا 70درصد اشتغال کشور مرتبط با این صنعت است و می توان رونق کار در بسیاری از صنایع دیگر از جمله فولاد، لوازم خانگی و … شد در حالی که تعطیلی صنعت ساختمان و کاهش ساخت و ساز می تواند موجب کاهش استفاده از لوازم خانگی و … شود.

    بیگدلی گفت: 1200 گروه شغلی به صنعت ساختمان وابسته هستند و هرگونه حمایت از این صنعت می تواند سبب شکوفایی اقتصاد کشور شود.

    وی بیان کرد: متاسفانه در سال های گذشته حمایت های بانکی و اعطای وام به بخش مسکن به صورت قطره چکانی بوده و شاهد فرار پول های کلان به خارج از کشور بوده ایم در حالی که با حمایت از این صنعت هیچ سرمایه ای از کشور خارج نخواهد شد.

    این انبوه ساز درباره میزان افزایش هزینه ساخت و ساز در سال 97 توضیح داد:‌ تقریبا هزینه ساخت و ساز در ماه های پایانی سال 97 نسبت به ماه های ابتدایی سال حدود 200درصد افزایش یافت، در حالی که قدرت خرید یک دهم شده و به شدت کاهش یافته است.

    وی گفت: هزینه ساخت مسکن در کشور حداقل متری 3میلیون تومان و حداکثر متری 4تا 5میلیون است که این رقم به نوع مصالح و ابزار و … بستگی دارد.

    وی ادامه داد: صنعت ساختمان تقریبا تعطیل شده و برخی از نهادها مانند شهرداری، نظام مهندسی، تامین اجتماعی و … در افزایش هزینه ها و دریافت آن از انبوه ساز باهم مسابقه گذاشته اند به طوری که برای نمونه نظام مهندسی هزینه ها را 10برابر افزایش داده و یا بیمه ساختمان که تا سال بیش به ازای هر متر 250 تومان بود،‌اکنون به 25هزار تومان به ازای هر متر مربع افزایش یافته که این هزینه ها از توان سرمایه گذار و فعال بخش مسکن خارج است.

    بیگدلی درباره افزایش هزینه مواد اولیه و مصالح ساختمانی توضیح داد: بسیاری از مصالح ساختمانی مورد نیاز این صنعت در داخل کشور تولید می شود در حالی که مواد اولیه آنها نیز داخلی است اما نوسانات نرخ ارز را بهانه کرده و قیمت ها را افزایش داده اند.

    وی عنوان کرد: بازی با نوسان نرخ دلار، از سوی تولیدکنندگان داخلی مصالح، بهانه است.

    این فعال بازار ساخت و ساز گفت: پویاترین صنعت کشور، صنعت ساختمان محسوب می شود و اشتغالزایی در این صنعت حتی چند برابر صنعت نفت و پتروشیمی است.
    وی تاکید کرد: در سال های اخیر حتی یک ریال از این صنعت حمایت نشده است و با تعارف و وعده نمی توان صنعت ساختمان را اداره کرد.

    بیگدلی درباره وضعیت پروژه مسکن مهر توضیح داد: اکنون 85درصد از این پروژه به اتمام رسیده و اگر زیر ساخت ها فراهم شود و دولت نیز حمایت کند در کوتاه ترین زمان ممکن این پروژه به اتمام خواهد رسید.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو