عصر ساختمان- عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان تهران درباره وضیت بازار مسکن گفت: در چند سال گذشته هیچ گونه پیشرفتی در تولید مسکن نداشته ایم و عرضه مسکن در کمترین مقدار خود در طول این سال ها بوده است.
به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از خبرآنلاین، محمدعلی ربانی با بیان این مطلب افزود: سیاست های دولت هم در ساخته نشدن مسکن تاثیرگذار بوده است و در کنار آن سیاست های شهرداری در افزایش هزینه های مربوط به صدور پروانه های ساخت، افزایش مالیات و بیمه و… در مجموع باعث شده تا تولید مسکن در حداقل میزان قرار گیرد.
وی تصریح کرد: باید توجه کنیم که توازن میان عرضه و تقاضا اتفاق بیافتد تا بتوانید بازار را متعادل کند. متاسفانه این توازن صورت نگرفته و همیشه نیاز انباشته ای از سالیان قبل داریم که این نیاز انباشته به اصطلاح نه تنها جبران نشده بلکه با عدم ساخت واحدهای مسکونی جدید باعث شدهایم نیاز شدید شود و در مقابل عرضه کم باشد و به صورت طبیعی شاهد افزایش قیمت ها باشیم.
ربانی درباره تسهیلات دولت و بانک مسکن به انبوه سازان بیان کرد: در مورد تسهیلاتی که دولت و بانک مسکن اعلام می کنند باید گفت در 2ماه گذشته قیمت مسکن نسبت یه سال قبل در همین زمان بسیار افزایش یافته که غیر قابل کنترل است و تقریبا می توان گفت این مساله را می توان متاثر از بازار سکه و ارز هم دانست.
وی درباره میزان افزایش قیمت در بازار مسکن گفت: قیمت مسکن در این مدت نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل 100درصد افزایش یافته است.
دبیر انجمن انبوه سازان قم ادامه داد: بنابراین با توجه به افزایش قیمت های اتفاق افتاده میزان تسهیلاتی که دولت و بانک مسکن قرار است، پرداخت کنند متناسب با قیمت فعلی مسکن نبوده و تاثیر بالایی در بازار ساخت و ساز و قیمت تمام شده مسکن ندارد.
وی توضیح داد:سال های قبل معمولا قیمت ساخت هر متر مربع مسکن برابر با یک میلیون و 400 تا یک میلیون و 500هزار تومان بود اما در ماه های گذشته و با توجه به افزایش قیمت مصالح قیمت ساخت هر متر مربع مسکن به 2میلیون و 500هزار تا 3میلیون تومان رسیده است که متاسفانه دولت اصلا توجهی به این مساله نداشته و ندارد.
ربانی بیان کرد: دولت بدون هیچ گونه برنامه برای آینده به ویژه در حوزه مسکن روزگار را می گذراند.
وی درباره گفت: افزایش قیمت ها به حدی بوده که برای مثال اگر کسی تا سال گذشته می توانست یک ملک را با 500میلیون تومان بخرد امسال برای خرید خانه باید یک میلیارد تومان هزینه کند این وضعیت در حقیقت تراژدی اسف باری است .
وی تاکید کرد: این وضعیت اسفبار تاثیرات فراوانی در زندگی مردم داشته و به هیچ وجه این شرایط قابل جبران و برگشت نیست.
این فعال حوزه مسکن اظهار کرد: حتی اگر ارز واقعا به 4200تومان برسد، به حتم قیمت مسکن کاهش چشمگیر و همسان با سال گذشته را نخواهد داشت و برای مثال ملک یک میلیارد تومانی حداکثر به 800میلیون تومان کاهش می یابد.
ربانی درباره اینکه آیا وزیر راه و شهرسازی تا پایان سال قادر خواهد بود تا اقدامات چشمگیری در حوزه مسکن و بازگرداندن رونق و … در این بخش انجام دهد یا خیر، توضیح داد: تا پایان سال نمی توان انتظار داشت وزیر اقدام جدی انجام دهد زیرا او وارد یک دستگاه عریض و طویل به نام وزارت راه و شهرسازی شده است و نمی تواند مسایل مربوط به مسکن مهر و شرکت های عمران تخصصی این بخش و همچنین بافت های فرسوده را سامان دهد، فرصت کافی ندارد و به حتم تا پایان سال اتفاقی نخواهد افتاد.
وی ادامه داد: مگر اینکه وزیر راه و شهرسازی برای سال98 برنامه خاصی داشته باشد که تاکنون برنامه ای اعلام نکرده ، ایشان گفته است به دنبال متحول کردن بخش مسکن و بازسازی بافت فرسوده است و می خواهد مسکن مهر معوق را به اتمام رسانده و تحویل دهد اما معلوم نیست این کارها قرار است با چه مکانیزمی انجام شود.
وی خاطر نشان کرد: آنچه مهم به نظر می رسد این است که اسلامی به عنوان وزیر راه و شهرسازی در این حوزه از وزاری قبلی شاید بهتر بتواند اقداماتی را انجام دهد و ما نیز منتظر اقدامات وی هستیم.
عضو انجمن انبوه سازان استان تهران درباره قیمت مسکن در ماه های آینده و پیش بینی کرد: شاهد افزایش قیمت در این بخش نخواهیم بود زیرا بازار در حالت رکود تورمی بسر می برد و بنابراین تا آخر سال قیمت مسکن ثابت خواهد ماند.