مدیران خودروعصر اعتبار

مدیرکل بازسازی وزارت مسکن تاکید کرد

ضرورت تدوین برنامه‌ بازسازی مناطق زلزله زده با مشارکت مردم و صنعت بیمه

عصر ساختمان- مدیرکل بازسازی وزارت مسکن با تاکید بر اینکه برنامه‌های بازسازی در دنیا نشان می‌دهد که دولت مسئول بازسازی مناطق آسیب دیده را بر عهده ندارد، گفت: در دنیا صنعت بیمه نسبت به جبران خسارات ناشی از بلایا اقدام می‌کند که این امر در کشور جایگاهی ندارد.

ضرورت تدوین برنامه‌ بازسازی مناطق زلزله زده با مشارکت مردم و صنعت بیمه
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از ایسنا، مهندس جودی در نشست تخصصی اولین سالگرد زلزله کرمانشاه ایران را کشوری لرزه خیز دانست که هر 12 تا 15 سال یک حادثه بزرگ لرزه‌ای در آن به ثبت می‌رسد.

    وی در ادامه زلزله سال 42 بوئین زهرا، زلزله سال 57 طبس، زلزله سال 62 منجیل و زلزله سال 82 بم و زلزله سال 96 کرمانشاه را از جمله رخدادهای مهم لرزه‌ای کشور نام برد که تقریبا هر 12 سال به ثبت رسیده است.

    جودی با اشاره به برنامه بازسازی مناطق زلزله زده خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب برنامه مدونی برای بازسازی مناطق زلزله زده وجود نداشت و بعد از انقلاب نیز با پایان یافتن جنگ تحمیلی نسبت به بازسازی اقدام شد که تجارب مفیدی در این زمینه به دست آمد.

    وی با بیان اینکه بعد از سال 69 برنامه مدونی برای بازسازی مناطق آسیب دیده تدوین شد خاطرنشان کرد: بررسی برنامه‌های بازسازی در دنیا نشان می‌دهد که هیچ دولتی مسئول جبران سوانح طبیعی نیست بلکه این امر از سوی بیمه صورت می‌گیرد.

    به گفته وی، در جریان طوفان کاترینای آمریکا دولت تنها 90 میلیون دلار به منظور امدادرسانی هزینه کرد و مابقی آن از سوی صنعت بیمه تامین شد. این پدیده خسارتی بالغ بر 180 میلیارد دلار وارد کرده بود.

    مدیرکل بازسازی وزارت مسکن با تاکید بر اینکه صنعت بیمه در ایران هنوز جایگاه مناسبی نیافته است، خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ریزی‌های تدوین شده نقش دولت توانمند کردن مردم است نه بازسازی شهرها.

    وی با تاکید بر اینکه امر بازسازی تنها منحصر به فعالیت‌های مهندسی نیست ادامه داد: در زلزله بم که بیش از 30 هزار نفر کشته شدند و 20 هزار خانه نیز خراب شد بار روانی، اجتماعی و اقتصادی زیادی ایجاد کرد. از این رو لازم بود تا در کنار بازسازی اقدام به احیای زندگی مردم شود.

    وی با تاکید بر ضرورت مشارکت مردم در امر بازسازی ادامه داد: هر جا که دولت در امر بازسازی وارد شده است نارضایتی مردم را در پس داشته که نمونه آن را می‌توان به بازسازی شهر هویزه در بعد از جنگ تحمیلی اشاره کرد.

    جودی خاطرنشان کرد: بر این اساس برنامه بازسازی مناطق آسیب دیده بر اساس مشارکت مردم تدوین شده که این امر در زلزله کرمانشاه نیز اجرایی شد.

    وی با تاکید بر اینکه عمده خسارات شهری در زلزله کرمانشاه در شهر سرپل ذهاب بوده است، گفت: این شهر شهری است که در بعد از جنگ تحمیلی مورد بازسازی کامل قرار گرفت ولی در آن مقررات ملی ساختمان رعایت نشده بود از این رو شاهد بودیم که 11 هزار واحد تعمیری و 6000 واحد تخریب شده ناشی از زلزله در این شهر به وجود آمد.

    وی به نحوه بازسازی کرمانشاه اشاره کرد و توضیح داد: برای این منظور مطالعاتی انجام شد که در آن مشاهده کردیم این شهر بر روی خاک دستی احداث شده است که این امر مقاومت سازه‌ها را کاهش می‌دهد.

    وی با انتقاد از برخی تصمیم گیری‌های اشتباه در زلزله کرمانشاه گفت: از سوی دولت اعلام شد که به افراد مستاجر واقع در منطقه زلزله زده سرپل ذهاب و ازگله زمین‌های رایگان اعطا می‌شود که این امر موجب شد که این افراد به فکر اجاره مسکن نباشند در حالیکه این افراد نهایتا از سوی دولت وام‌های کم بهره دریافت کردند.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو