مدیران خودروعصر اعتبار

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران:

۱۵ درصد جمعیت تهران در بافت فرسوده زندگی می کنند

عصر ساختمان- مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: ۳۲۶۸ هکتار از مساحت شهر تهران بافت فرسوده محسوب می‌شوند که ۱۵ درصد از جمعیت تهران را تشکیل داده که ۸۵ درصد از آن در جنوب محور انقلاب واقع شده‌اند.

۱۵ درصد جمعیت تهران در بافت فرسوده زندگی می کنند
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان»  به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، نادر محمدزاده در چهل و نهمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری ایران اعلام کرد: 3268 هکتار بافت فرسوده در 196 محله شهر تهران گسترده شده است که از این تعداد 20 محله به عنوان محلات تاریخی واجد ارزش، 8 محله سکونتگاه غیررسمی و 168 محله عنوان مناطق میانی گزارش شده‌اند.

    مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران در تشریح اقدامات ستاد بازآفرینی استان بیان کرد: 14792 هکتار از مساحت شهر تهران (که معادل 24 درصد سطح شهر است) را بافت‌های ناپایدار تشکیل می‌دهد، در این بافت،ها 37 درصد جمعیت تهران سکونت دارند.

    وی در این خصوص ادامه داد: در این میان 3268 هکتار از مساحت شهر نیز بافت فرسوده محسوب می‌شوند که 15 درصد از جمعیت تهران را تشکیل داده که 85 درصد از آن در جنوب محور انقلاب واقع شده‌اند.

    محمدزاده در ادامه با بیان اینکه 3268 هکتار بافت فرسوده در 196 محله شهر تهران گسترده شده است گفت: از این تعداد 20 محله به عنوان محلات تاریخی واجد ارزش، 8 محله سکونتگاه غیررسمی و 168 محله عنوان مناطق میانی گزارش شده‌اند.

    این مقام مسئول پروژه‌های بزرگ‌مقیاس مانند بزرگراه امام علی (ع) را به عنوان مداخله‌های متمرکز مبتنی بر راه در سال‌های73 تا 84، اتخاذ رویکرد محله‌محور و تهیه طرح‌های ویژه نوسازی را به عنوان مداخله نیمه‌متمرکز در سال‌های 85 تا 90 و رویکرد راه‌اندازی دفاتر تسهیل‌گری را از سال 86 تا کنون به عنوان نمونه اقدامات انجام شده در رویکردهای مختلف نوسازی بافت فرسوده در تهران اعلام کرد.

    وی افزود: تهیه و تدوین سند توسعه محلات، ظرفیت‌سازی و مهارت‌افزایی، پیگیری انجام امور ثبتی و حقوقی، پیگیری اجرای بسته تشویقی نوسازی، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی، کارگزاری وام نوسازی در بافت، طراحی رایگان و ترویج نما با الگوی مناسب و ترویج نوسازی مردمی با رویکرد تجمیع به عنوان مهمترین اقدامات انجام شده در دفاتر تسهیل‌گری به شمار می‌روند.

    مدیرکل اداره راه و شهرسازی استان تهران با بیان اینکه تاکنون برای 149 محله، سند توسعه محله تهیه و از این میان 139 سند  مورد تایید شهرداری‌های مناطق قرار گرفته است گفت: اسناد توسعه محله‌ای به منظور پرداختن به ابعاد جامعی از توسعه، نوسازی محلات دارای بافت فرسوده و  تدوین چارچوب‌ مناسب برای برنامه‌ریزی و اقدامات اجرایی هماهنگ بین دستگاه‌های مختلف با رویکرد همه جانبه توسط دفاتر خدمات نوسازی، ذیل سند ملی بازآفرینی و ستادهای بازآفرینی در سطوح ملی و محله‌ای تهیه و تدوین شده‌اند.

    محمدزاده در تشریح درخواست‌های ستاد بازآفرینی استان نیز بیان کرد: تامین و تخصیص سهم 70 درصدی دولت در تامین خدمات و ارتقای کیفیت عرصه‌های عمومی، اعمال تخفیفات عوارض صدور پروانه در محدوده بافت‌های فرسوده، واگذاری اراضی مورد نیاز پروژه‌های مسکن امید به شهرداری تهران، شناسایی 15 قطعه ملکیِ در اختیار شهرداری و دولت به منظور تأمین مسکن جایگزین برای پیشبرد فرآیند نوسازی، واگذاری رایگان انشعابات از سوی دستگاه های خدمات رسان، کاهش حق بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی در محدوده بافت های فرسوده، تصویب چارچوب برنامه توسعه محله ای به عنوان یکی از اسناد لازم الاجرای توسعه شهری در شورای عالی شهرسازی و معماری و ... از مهمترین درخواست‌های ستاد برای تسریع هرچه بیشتر اقدامات نوسازی و بهسازی بافت‌های ناکارآمد تهران به شمار می‌رود.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار