مدیران خودروعصر اعتبار

برای حمایت از نشانه‌های جغرافیایی در بازار‌های جهانی انجام شد

تاکید بر گسترش همکاری‌های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و سازمان جهانی مالکیت معنوی

عصر ساختمان- در دیدار تویسرکانی معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با مدیر ثبت نشانه‌های جغرافیایی سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) بر گسترش همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای تأکید شد.

تاکید بر گسترش همکاری‌های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و سازمان جهانی مالکیت معنوی
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۰۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از روابط عمومی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، تویسرکانی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در دیدار با مدیر ثبت نشانه‌های جغرافیایی سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) بر گسترش همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای تأکید شد.

    رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به لزوم تقویت بخش معاهده لیسبون در سازمان جهانی مالکیت معنوی گفت: وایپو آنطور که باید تا کنون در زمینه توسعه ثبت نشانه‌های جغرافیایی فعالیت نکرده و باید در آینده کمک‌های مادی و معنوی بیشتری را برای تقویت و توسعه معاهده مربوطه انجام دهد.

    وی با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری و اجرایی کردن کامل معاهده لیسبون و فعالیت‌های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور جهت اطلاع ذینفعان داخلی از مزایای ثبت بین المللی نشان اظهار داشت: ایران ظرفیت بالایی در ثبت نشانه‌های جغرافیایی دارد و برگزاری کارگاه‌های آموزشی و تخصصی با همکاری وایپو در ایران کمک زیادی به توسعه این مهم و تقویت زیرساخت‌های اقتصادی کشور می‌کند.

    تویسرکانی با توصیه به مدیر بخش معاهده لیسبون سازمان جهانی مالکیت معنوی در جهت هم افزایی بیشتر بین کشور‌های دارای ظرفیت بالا در زمینه ثبت نشانه‌های جغرافیایی و لزوم اولویت دادن به اینگونه کشور‌ها در طرح‌های حمایتی افزود: شایسته است وایپو در این خصوص نسبت به برگزاری نشست تخصصی و گردهمایی با حضور کشور‌های دارای منافع در زمینه نشانه‌های جغرافیایی اقدام تا در این زمینه شاهد توسعه و تقویت لازم باشیم.

    بر این اساس سازمان ثبت اسناد و املاک جمهوری اسلامی ایران به عنوان مرجع ملی مالکیت معنوی آمادگی خود را برای میزبانی این نشست اعلام می‌کند.

    تویسرکانی افزود: ایران ظرفیت‌های بالایی جهت ثبت نشان از جمله ثبت بین المللی طرح‌های فرش، زعفران، پسته، صنایع دستی نظیر خاتم کاری، منبت کاری، مینا کاری و نظایر آن دارد که با ثبت آن‌ها امکان کپی برداری در دیگر کشور‌ها ممنوع و قابل تعقیب خواهد شد.

    وی اظهار داشت: تاکنون 139 نشان جغرافیایی داخلی در ایران ثبت شده که 47 مورد از این تعداد به ثبت بین المللی رسیده است.

    خانم الکساندرا گرازیولی، مدیر بخش معاهده لیسبون، علائم تجاری و طرح‌های صنعتی سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) نیز در این دیدار با تأکید بر نقش موثر سازمان ثبت اسناد و املاک ایران در برنامه‌های وایپو و لزوم الحاق هرچه زودتر این کشور به مقررات ژنو گفت: سازمان جهانی مالکیت معنوی به جهت اهمیت و ظرفیت‌های بالای ایران در زمینه نشانه‌های جغرافیایی و لزوم حمایت از محصولات بومی در بازار‌های جهانی هرگونه همکاری را با هدف آگاه سازی ذینفعان بویژه صاحبان صنایع و علائم تجاری، سرمایه گذاران و اتحادیه‌های مربوطه در قالب معاهده لیسبون انجام خواهد داد.

    گفتنی است نشانه‌های جغرافیایی نشانه‌هایی هستند که بر روی کالا‌هایی که دارای یک منطقه جغرافیایی خاص بوده و کیفیت و شهرت آن بواسطه آن منطقه جغرافیایی می‌باشند، بکار می‌رود و مصرف کننده را مطلع خواهد ساخت که یک محصول در یک مکان خاص تولید شده و دارای خصوصیات ویژه‌ای می‌باشد که بواسطه محل تولید آن می‌باشد و معاهده "لیسبون" از اسامی مبدأ و ثبت بین المللی آن‌ها حمایت می‌کند.

    شایان ذکر است کارگاه آموزشی "حمایت از نشانه‌های جغرافیایی: توسعه قلمرویی و تجارت بین المللی" با همکاری سازمان جهانی مالکیت معنوی، مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و مرکز ملی فرش ایران چهارم و پنجم شهریورماه در سالن خلیج فارس محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران با حضور تجار، بازرگانان، صاحبان صنایع و حضور مسئولین وایپو و مدرسان بین المللی برگزار می‌شود.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی