مدیران خودروعصر اعتبار

سخنگوی دولت:

اختصاص ۶۵ هزار میلیارد تومان برای بازسازی بافت‌های فرسوده

عصر ساختمان- سخنگوی دولت از اختصاص ۶۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه برای بازسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری به منظور ایجاد اشتغال و تامین مسکن خبر داد.

اختصاص ۶۵ هزار میلیارد تومان برای بازسازی بافت‌های فرسوده
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۲۶ تير ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، محمد باقر نوبخت در نشست خبری خود با اشاره به اینکه در روز یکشنبه 24 تیر آیین نامه اجرایی تبصره 18 برای ایجاد اشتغال زنان ، جوانان و دانش آموختگان دانشگاه ها تصویب شد افزود: براساس این تبصره مقرر شد یک میلیون و 33 هزار فرصت شغلی از طریق اجرای 14 برنامه در بخش اقتصاد مقاومتی اجرا شود.
    سخنگوی دولت افزود: در جلسه ای که هم اکنون رئیس جمهور با شهرداران و استانداران شهرهای بزرگ دارد قرار شد 65 هزار و 400 میلیارد تومان سرمایه برای ایجاد شغل برای 300 هزار نفر در بخش ساخت و ساز مسکن اختصاص یابد.
    وی گفت: براساس این مصوبه سه هزار میلیارد تومان از مجموع این سرمایه از محل تبصره 13 تامین می شود و پنج هزار میلیارد تومان دیگر از محل هدفمندی یارانه ها اختصاص می یابد.
    سخنگوی دولت افزود: مقرر شد 12 هزار و 400 میلیارد تومان دیگر از محل اعتبارات عمرانی برای تامین سرمایه طرح بازسازی و نوسازی بافت های فرسوده شهری تامین شود و علاوه بر این از صندوق توسعه ملی نیز 15 هزار میلیارد تومان اختصاص یابد.
    نوبخت گفت: 30 هزار میلیارد تومان مابقی این تسهیلات با مشارکت نظام بانکی کشور تامین خواهد شد که جمعا 65 هزار و 400 میلیارد تومان خواهد بود.
    وی افزود: در جلسه ایجاد اشتغال با ساخت و ساز بافت های فرسوده قرار است 200 هزار مسکن در بافت فرسوده شهرهای بزرگ نوسازی و بازسازی شود و در اختیار مردم قرار گیرد.
    سخنگوی دولت تاکید کرد: تا پیش از این قرار بود صدهزار واحد مسکونی جدید ایجاد شود که در این جلسه برای ایجاد اشتغال در کشور این تعداد به 200 هزار مسکن افزایش یافت.
    نوبخت درباره چگونگی اجرای طرح نوسازی و بازسازی بافت فرسوده در شهرهای بزرگ گفت: تا پیش از این در طرح قدیمی نوسازی بافت های فرسوده فرد تسهیلات را دریافت می کرد و به صورت انفرادی و از کوچه های تنگ و باریک ساختمان های بلند و بی قوار می ساخت که اگر حادثه آتش سوزی و یا زلزله ای در آن جا اتفاق می افتاد شرایط امدادرسانی را مشکل می کرد اما در مصوبه جدید یک محله بازسازی می شود یعنی تمام محله قدیمی تخریب و براساس نقشه شهری استاندارد با لحاظ کردن بخش های خدماتی و خیابان بندی مناسب به طور کامل نوسازی می شود.
    وی افزود: افرادی که مالک خانه های قدیمی هستند 50 درصد خانه های بازسازی شده را تحویل می گیرند و 50 درصد باقیمانده متعلق به فردی است که به عنوان توسعه گر تسهیلات بانکی دریافت کرده و این بافت را ساخته است.
    سخنگوی دولت گفت: دولت برای اینکه این خانه ها به فروش برسد تقبل کرده است تا 50 درصد از مسکنی که فرد توسعه گر ساخته است را با سود بانکی 6 درصد به کسانی که خانه اولی هستند بفروشد به این ترتیب ملک روی دست فرد سازنده نخواهد ماند.
    نوبخت گفت: صنعت ساختمان از جمله صنایعی است که تمام مواد آن از آجر و سنگ و مصالح ساختمانی داخلی است و حتی با کیفیت تر از نمونه خارجی است بنابراین هیچ ارتباطی به تحریم و تهدیدات ترامپ ندارد و علاوه بر اینکه یک روش حمایت از کالاهای ایرانی است، اشتغالزاست.
    وی تصریح کرد: اگر دولت برای رونق صنعت ساختمان و ایجاد اشتغال کاری انجام ندهد آن وقت قابل شماتت است.
    سخنگوی دولت گفت: اگر دولت برای اجرای این طرح اقدام نکند بیش از همیشه در برابر ملت و تاریخ احساس شرم خواهد کرد .
    نوبخت از دستگاههای اجرایی ذیربط به ویژه وزارت راه و شهرسازی خواست برای اجرای طرح بازسازی و نوسازی بافت های فرسوده شهری با همکاری بخش خصوصی وارد عمل شود.
    وی درباره تاثیر مطلوب اجرای این طرح افزود: به جای اینکه واحدهای مسکونی را در بیابان ها و مناطق خارج از شهر ایجاد کنید و مردم را در این مناطق ساکن کنید و ناچار شوید خدمات رسانی از جمله آبرسانی انجام دهیم با نوسازی و بازسازی بافت های فرسوده علاوه بر ایجاد اشتغال و خانه دار کردن مردم کار مقاوم سازی بافت ها در برابر زلزله را نیز انجام دادیم.

    مشکلات وجود دارد، اما وضع کشور مطلوب است
    سخنگوی دولت گفت: در یک گوشه بازار وقتی یک اتفاق کوچک رخ می دهد، ارز بالا می رود، همه خبردار می شوند و شاقول ها با آن تنظیم می شود، همه مطلع می شوند، اما وقتی کار خوبی صورت می گیرد، اطلاع رسانی نمی شود.
    محمدباقر نوبخت افزود: وضعیت بد نیست، بله مشکلات وجود دارد، اما وضع کشور مطلوب است و بد نیست، ولی نمی دانم چرا برخی اصرار دارند که «نمی توانیم».
    رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به نوسازی ناوگان حمل و نقل گفت: 61 هزار و 488 تاکسی فرسوده از ناوگان خارج و قرار شده است 10 میلیارد و 800 میلیون دلار شرکت های صنایع خودرو قطعه وارد کنند؛ دولت هم از طریق سازمان برنامه و بودجه سود را تضمین می کند و این شرکت ها در داخل کامیون و اتوبوس تولید خواهند کرد که خود می تواند تولید اشتغال کند.
    نوبخت کاهش میزان مصرف سوخت و کمک به کاهش آلودگی هوا و اشتغالزایی را از مزایای طرح نوسازی ناوگان درون و برون شهری برشمرد.
    وی ادامه داد: در 107 روز گذشته از سال، مجموع دریافت مالیات و فروش اسناد و اوراق مالی و فروش نفت نسبت به سال قبل 61درصد بیشتر است.
    نوبخت افزود: بیشتر درآمدها یعنی 68درصد در بخش فروش نفت است و مالیات گمرک نیز فقط 5 درصد را شامل می شود.
    سخنگوی دولت گفت: در سه ماهه اول امسال به جای 2میلیون و 10 هزار بشکه، 2میلیون و 550هزار بشکه نفت فروخته ایم.

    بخشی از بدهی اشخاص حقیقی و حقوقی به بانکهارا دولت تسویه می کند
    تهران / خبرگزاری صدا و سیما / اقتصادی 1111 1397/04/26
    سخنگوی دولت گفت: اشخاص حقیقی و حقوقی که از دولت طلبکار و به بانکها بدهکارند می توانند اسناد تسویه را از دولت دریافت کنند و از این به بعد دولت به جای آنها به بانک مرکزی بدهکار می شود.
    محمد باقر نوبخت در ادامه نشست خبری خود گفت: براساس مصوبه هیئت وزیران،​ روز یک شنبه 24 تیر،​ دولت 100 هزار میلیارد تومان از بدهی اشخاص حقیقی و حقوقی را به بانکها تسویه می کند.
    وی با اشاره به اینکه با اجرای تبصره ماده 5 اشخاص حقیقی و حقوقی از زیر بار بدهی به بانکها خلاص می شوند گفت: بنابراین، این افراد از 24 تیر سال 97 دیگر به بانکها بدهکار نیستند و می توانند بخشی از طلب خود را از دولت با این روش دریافت کنند.
    نوبخت افزود: اغلب این افراد پیمانکاران یا واحدهای تولیدی هستند که از دولت طلبکارند، بنابراین با اجرای این آئین نامه بار بزرگی از دوش آنها برداشته می شود.
    سخنگوی دولت گفت: از این پس بانکها مطالباتی را که از این افراد دارند و نمی توانستند دریافت کنند با دولت طرف حساب هستند.
    وی افزود: به این ترتیب صورت وضعیت بانکها روشن می شود و ما می توانیم این مطالبات را با بانک مرکزی تسویه کنیم.
    نوبخت گفت: بر اساس گزارش ترازنامه بانک مرکزی بدهی دولت به بانک حدود 10 هزار میلیارد تومان بود که امروز این بدهی به 8 هزار میلیارد تومان کاهش یافت که حدود 5 هزار و 800 ملیارد تومان آن مربوط به بدهی دولت در­ زمان دریافت کمک برای سازمان هدفمندی یارانه ها در سال های 89 و 90 بوده است .
    وی تاکید کرد: بدهکار شدن دولت به بانک مرکزی به معنای رسوب این بدهی ها نیست و دولت تعهدات خود را پرداخت خواهد کرد.

    همه طلب گندمکاران تا آبان پرداخت می شود
    سخنگوی دولت گفت: مجموع پول گندمکاران حداکثر تا آبان امسال پرداخت و تسویه می شود.
    محمدباقر نوبخت با اشاره به اینکه بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، 10 میلیون و 500 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری خواهیم کرد افزود: از ابتدای فصل برداشت تا کنون پنج میلیون و 548 هزار تن گندم به ارزش 7 هزار و 367 میلیارد تومان خریداری شده است.
    وی گفت: تا کنون سه هزار و 570 میلیارد تومان از طلب گندمکاران پرداخت شده و مابقی مانده است و تلاش می کنیم مجموع پول گندمکاران را حداکثر تا پایان آبان پرداخت کنیم.
    نوبخت افزود: سال گذشته نیز در این جایگاه به گندمکاران قول دادم طلب آنها تا آبان پرداخت می شود که این کار را انجام دادیم و امسال نیز انجام خواهیم داد.
    وی گفت: ارزش کل خرید تضمینی گندم که 10 میلیون و 500 هزار تن است در مجموع 13 تا 14 هزار میلیارد تومان براورد شده است که پرداخت کردن تمام این پول در شش ماه اول برای دولت دشوار است، بنابراین پرداخت طلب گندمکاران با تأخیر انجام می شود.
    سخنگوی دولت تأکید کرد: ما دوست داریم پول گندمکاران را سریعتر پرداخت کنیم اما چه کنیم که همه پرداخت های دولت در شش ماه اول انجام می شود به طور مثال فقط 23 هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی پرداخت شده است.
    نوبخت از کشاورزان و گندمکاران بابت این تأخیر عذرخواهی کرد و درباره علت افزایش ندادن قیمت خرید تضمینی گندم گفت: قیمت خرید تضمینی گندم از سال 91 تا کنون سه برابر شده است یعنی از قیمت هر کیلو 400 تومان در سال 91 به هر کیلو 1300 تومان در سال جدید رسیده است، بنابراین ، این که هر سال بتوانیم این قیمت را اضافه کنیم منطقی به نظر نمی رسد.
    وی تصریح کرد: نمی خواهم قیمت گندم تولید داخل را با قیمت جهانی آن که هر کیلو 800 تومان است مقایسه کنم چون هدف ما از تولید گندم؛ تأمین امنیت غذایی و حمایت از تولید داخل است.
     

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار