عصر ساختمان- موسسه مرسر گزارش هزینه زندگی در شهرهای جهان برای خارجیها را منتشر کرد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از دنیای اقتصاد، در این گزارش هزینه زندگی در 209 شهر جهان بر اساس ملاکهای متعدد مشخص شده و نام 7 شهر آسیایی در صدر این فهرست و در میان 10 شهر گران جهان آمده است. هنگکنگ امسال به عنوان گرانترین شهر جهان در جایگاه نخست قرار گرفته است، درحالیکه سال گذشته دومین شهر گران دنیا به حساب میآمد. توکیو پایتخت ژاپن و زوریخ در سوئیس نیز رتبههای بعدی را به خود اختصاص دادهاند.
سنگاپور نیز با یک پله صعود نسبت به سال گذشته در جایگاه چهارم قرار گرفته است و سئول پایتخت کرهجنوبی نیز در جایگاه پنجم قرار گرفت که در مقایسه با رتبه ششمی این شهر گزارش سال گذشته تنها یک پله صعود را نشان میدهد. رتبههای پنجم تا دهم در لیست گرانترین شهرهای جهان به شانگهای چین، لواندا در آنگولا انجامنا در چاد، پکن در چین و برن در سوئیس اختصاص یافته است از این میان تنها انجامنا با صعود 5 پلهای توانست در فهرست 10 شهر گران دنیا جای بگیرد و نام سایر شهرها در سال گذشته هم در میان 10 شهر گران دنیا به چشم میخوردند. از سوی دیگر در میان شهرهایی که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفتهاند تاشکند ازبکستان عنوان ارزانترین شهر جهان را از آن خود کرد. شهر تونس در کشور تونس پس از تاشکند ارزانترین شهر شناخته شد و بیشکک در قرقیزستان، بانجول در گامبیا، کراچی در پاکستان، بلانتایر در مالاوی، تفلیس در گرجستان، مینسک در بلاروس، تِگوسیگالپا در هندوراس و ماناگوا در نیکاراگوئه نیز به ترتیب 10 شهر ارزان جهان را تشکیل میدهند. موسسه مرسر هر سال هزینه زندگی برای خارجیها را در بیش از 400 نقطه جهان محاسبه میکند. در این محاسبه قیمت بیش از 200 قلم کالا هر سال سنجیده میشود. در انتخاب کالاهایی که قیمت آنها استخراج میشود، یک الگوی بینالمللی واحد ملاک عمل است و تمامی قیمتها بر اساس دلار آمریکا مورد محاسبه قرار میگیرد.
در این ارزیابی سبد کالاها و خدماتی که در سبک زندگی معمول شهری مورد استفاده قرار میگیرند، بررسی میشوند. محاسبه قیمتها بر اساس ارز واحد امکان مقایسه آسانتر این هزینهها را فراهم میآورد اما به این ترتیب ممکن است ساکنان این شهرها با تغییر ارزش واحد پولی شاهد تغییر هزینه باشند، اما تغییر قیمتها در این پژوهش به نوع دیگری بازتاب یافته باشد. در گزارش امسال موسسه مرسر میزان تغییر هزینه زندگی در شهرهای جهان در طول 20 سال گذشته نیز ذکر شده است. این دادهها نشان میدهد در طول دو دهه اخیر هزینه زندگی در قاهره پایتخت مصر 45درصد کاهش یافته است. مسکو پایتخت روسیه با کاهش 37درصدی در جایگاه بعدی قرار دارد. خارجیهایی که در پکن پایتخت چین زندگی میکنند در طول 20 سال گذشته با کاهش 34درصدی هزینه زندگی روبهرو شدهاند. شهر پراگ لهستان نیز با کاهش 33درصدی هزینه زندگی در شمار شهرهایی است که زندگی در آن ارزان شده است. با وجود آنکه هنگکنگ گرانترین شهر جهان به شمار میآید، اما هزینه زندگی خارجیها در این شهر طی دو دهه اخیر 25درصد کاهش یافته است. زندگی در سائوپائولوی برزیل هم در طول 20 سال اخیر 22درصد ارزانتر شده است. از سوی دیگر هزینه زندگی در کینشاسا در جمهوری دموکراتیک کنگو 55درصد افزایش یافته است و هزینه زندگی در بانکوک پایتخت تایلند در این مدت 34درصد بیشتر شده است.