مدیران خودروعصر اعتبار

جوش فورجینگ سربه‌سر میلگردها چه مزیتی و چقدر هزینه دارد؟

عصر ساختمان- این روش با کاهش میلگرد مصرفی نه‌تنها توانسته وزن ساختمان را کاهش دهد بلکه به ساختمان حالت ارتجاعی می‌دهد که با هر تنش شکل سازه را حفظ می‌کند.

جوش فورجینگ سربه‌سر میلگردها چه مزیتی و چقدر هزینه دارد؟
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۸:۰۰

    فورجینگ سربه‌سر میلگردها چیست و چه مزایایی در ساخت‌وساز دارد؟ چند تن از فعالان این بخش به این سوال پاسخ دادند.

    به گزارش  عصر ساختمان به نقل از اقتصاد نیوز  با افزایش ساخت‌وساز و رشد سازه‌های شهری و بلندمرتبه‌سازی، توجه به مقاوم‌سازی، استحکام بیشتر و حفظ امنیت جانی و مالی این نوع جوش با اهمیت شده و به دلیل ضریب ایمنی بالا آن و کاهش هزینه‌ها، وارد حوزه ساخت‌وساز شده است. در این روش به‌جای بر روی‌هم قرار دادن (به انگلیسی: Overlap) بخش انتهایی میلگردها، دو سر میلگرد توسط حرارت در دمای مشخص 1200 تا 1250 درجه سانتی‌گراد و سپس فشار هیدرولیکی (که به دو سر میلگرد وارد می‌آید) به یکدیگر اتصال داده و اصطلاحاً فهرج می‌شود.

    کاهش مصرف میلگرد
    سیامک رجب‌زاده، فروشنده دستگاه‌های فورجینگ در مورد مزایای روش جوش فورجینگ سربه‌سر میلگردها به اقتصادنیوز گفت: صرفه‌جویی 30 درصدی در مصرف میلگرد با حذف اورلپ و پرت‌ها، کاهش زمان، نیروی انسانی، حمل‌ونقل‌ها با توجه به کاهش مصرف میلگرد اتصال میلگردهای غیرقابل‌مصرف (پرت) به یکدیگر و استفاده مجدد از آنها و د رنهایت با توجه به کاهش مصرف میلگرد، وزن اصلی سازه کم شده در نتیجه مقاومت سازه در مقابل زلزله افزایش خواهد یافت.

    رجب‌زاده اضافه کرد: این روش چند سالی است که در کشور ژاپن به‌صورت مداوم انجام می‌شود. این روش با کاهش میلگرد مصرفی نه‌تنها توانسته وزن ساختمان را کاهش دهد بلکه به ساختمان حالت ارتجاعی می‌دهد که با هر تنش شکل سازه را حفظ می‌کند.

    اتصال میلگردها با روش‌های سنتی وقت‌گیر و پرهزینه است
    احمد موسوی، کارشناس ارشد عمران هم با بیان این مطلب که این روش مقاومت کششی آرماتور را افزایش می‌دهد به اقتصادنیوز گفت: آرماتورهایی که به این روش حاصل می‌شوند در قسمت جوشکاری مقاومت کششی، بالایی دارند.

    وی ادامه داد: جوشکاری سربه‌سر میلگرد با کمترین هزینه و بیشترین کار آیی سازه را محکم و مقاوم می‌سازد.

    این کارشناس افزود: اتصال میلگردها با روش‌های سنتی بسیار وقت‌گیر و پرهزینه است اما با اجرای این روش حدود 30 درصد در زمان و تعداد کارگران کاهش پیدا می‌کند.

    داشتن گواهینامه جوشکاری برای اپراتور الزامی است
    فرزاد افشاری، اپراتور جوشکاری هم در این زمینه به اقتصادنیوز گفت: اگرچه این فن‌آوری مزایای زیادی دارد اما اگر به‌درستی و توسط فرد حرفه‌ای انجام نگیرد محصول نهایی نه‌تنها مقاومت بالایی ندارد بلکه هزینه‌های زیادی را بر دوش مصرف‌کننده می‌گذارد.

    وی گفت: در این روش باید سطوح انتهایی میلگردها عاری از لایه اکسیدی باشد، زیرا این مورد باعث عدم استحکام این نوع اتصال می‌شود.

    افشاری در این مورد تأکید کرد: استفاده از تجهیزات برشکاری و لبه سازی با اره تنگستنی مخصوص دور پایین و داشتن گواهینامه جوشکاری برای اپراتور الزامی است.

    افشاری با انتقاد از عدم توجه مجریان سازه‌ها به گواهینامه جوشکار تصریح کرد: بسیاری از افرادی که نمی‌توانند شغل مناسبی پیدا کنند بدون دریافت مدرک و گواهینامه وارد این کار می‌شوند و فکر می‌کنند این کار ساده و بدون تعهد کاری است. درصورتی‌که عدم توجه به گواهینامه خطرات جبران‌ناپذیری در ساخت‌وسازهای کشور ایجاد کرده است.

     

    جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصرساختمان (http://telegram.me/asresakhteman) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو