مدیران خودروعصر اعتبار

گزارش بلومبرگ از بازار مسکن در ایران؛

تلاطم در بازار مسکن تحت تاثیر آشفتگی بازار ارز

عصر ساختمان- بلومبرگ در گزارشی به بررسی زوایای مختلف افزایش قیمت ملک در ایران و ارتباط این موضوع با کاهش ارزش ریال پرداخته است .

تلاطم در بازار مسکن تحت تاثیر آشفتگی بازار ارز
نسخه قابل چاپ
جمعه ۲۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از انتخاب، این رسانه امریکایی در ادامه آورده است: یک مشاور املاک در تهران، پس از یک سال تلاش، برای خرید یک خانه باغی بزرگ در تهران به در بسته خورد. ماجرا از این قرار بود که وی برای خرید این  خانه باغی بزرگ در مرکز تهران بر سر یک قیمت به توافق رسید و قراردادها نیز آماده شد، اما در نهایت فروشنده پاسخ گوی تماس ها برای هماهنگی فروش نبود.

    بعد از مدت ها که فروشنده تلفنش را پاسخ داد اعلام کرد که قیمت زمین  را  تا 235 میلیون ریال در هر  متر مربع افزایش داده است. خریدار با این رقم  موافقت کرد، اما این پایان ماجرا نبود. چرا که فروشنده اکنون 250 میلیون ریال برای هر متر مربع اضافه طلب می کند. به اعتقاد این مشاور املاک  تا  2 الی 3  ماه پیش، فروشندگان خریداران را تعقیب  می کردند. اما اکنون این  فرایند کاملا معکوس شده و فقط برای این مشاور طی سال جاری 6 قرارداد مشابه لغو شده است.

    به نظر می رسد مشکل اصلی بر سر قیمت ریال و کاهش ارزشش باشد. ریال طی یک سال گذشته به یک پنجم ارزش خود در برابر دلار رسید و در نتیجه  تهرانی ها به دنبال راه هایی برای محافظت از پس انداز های خود هستند. اما همه اینها تا حد زیادی انعکاسی است از اخبار منفی  در ایران. حوادث اخیر، تهدید  به تحریمهای بیشتر از سوی دولت ترامپ و  درگیری های جناحی داخل کشور، در به راه افتادن مشکلات و موج های اقتصادی بی تاثیر نیستند.

    یکی از بنیانگذاران یک شرکت مشاوره چند ملیتی برای انجام کسب و کار در ایران، در این خصوص  می‌گوید: در دوران  بحران اقتصادی، ایرانی ها به طور کلی پول نقد نگه نمی دارند. آنها دارایی های مختلفی  را خریداری می کنند. برای مثال آن ها  ماشین، طلا یا املاک و مستغلات می خرند که همین موضع باعث پیوند وضعیت ارز و نوسانات در بازار مستغلات می شود.

    رسانه ها بارها ازجمله «فرار از امضای قرارداد» استفاده کرده اند. برای مثال در یک مقاله اخیر در نشریات ایرانی می خوانیم: «ترس فروش آپارتمان  با قیمتی پایین تر از تقاضای بازار باعث فرار از امضای قرارداد می شود.»

    بر اساس همین مقاله؛ قیمت املاک و مستغلات که تا اواخر فوریه نسبتا خوب ارزیابی می شد ناگهان رشدی 5 درصدی را نسبت به دوره های پیشین تجربه کرد.

    یک سال پیش نیز قیمت املاک تا  21 درصد افزایش یافته بود، افزایشی که در مقایسه با مدت زمان مشابه 5 سال گذشته، بی سابقه است. اگر به گزارش های یک روزنامه دیگر نیز استناد کنیم قیمت تقریبی آپارتمان های متوسط  در هر متر مربع  55 میلیون ریال است که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته یک افزایش 22.3 درصدی را تجربه کرده است.

    در حالی که نرخ رسمی دلار  37،440 است، در طی معاملات غیرمجاز طی  ماه گذشته، این رقم به 50 هزار رسیده است. همین موضوع نیز مقامات را مجبور کرد تا چندین دفتر مبادله ارز را بسته و معامله گران را که متهم به تحریک بازار بودند، دستگیر کنند.

    بانک مرکزی  نیز در تلاش برای جذب سپرده و توقف وضعیت ریال، ماموران وام دهنده  را مجاز به  اعطای 20 درصد سود در حساب های دراز مدت کرد.

    با همه این ها   مدیر اجرای یک شرکت تحقیقات اقتصادی می گوید: باید منتظر تورم هایی در بازار املاک باشیم. او ادامه داد آخرین بار که تهران  شاهد افزایش قیمت مشابه با وضعیت کنونی بوده به  نیمه اول سال 2013 باز می گردد.

    در آن زمان،  تورم نزدیک به 40 درصد بود و ریال به یک سوم ارزش خود رسید بود. دورانی که رئیس جمهور پیشین ایران محمود احمدی نژاد آماج تحریم های بین المللی بود.

    قرار بود که توافق هسته ای 2015، اقتصاد ایران را بهبود بخشد. اگرچه  صادرات نفت بهبود یافته است اما بسیاری از سرمایه گذاران همچنان از تحریم هایی که مطابق موافقت نامه لغو نمی شوند، احساس نگرانی می کنند. افزون بر این ها، رییس جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ تهدید کرده است که تا ماه مه به طور کامل از این توافقنامه خارج می شود، مگر آنکه آنچه که نقص آن را رفع می کند تصویب و اجرا شود.

    ایران هر سال انتظار 50  میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی را دارد اما  در آخرین برآورد کمی بیشتر از 25 میلیارد دلار سرمایه دریافت کرده است.

    ایران هرگونه مذاکره مجدد را رد کرده و می گوید که برنامه موشکی فعلی که مورد مناقشه  برخی کشورهای اروپایی با ایالات متحده  است را  برای دفاع از خود ضروری می داند.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار