عصر ساختمان- شرکتهای کوچک هدف جدید دولت هند برای دستیابی به ۱۰۰ گیگاوات تاسیسات خورشیدی تا سال ۲۰۲۲ هستند.
به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از ایسنا، انتظار میرود 40 گیگاوات از این 100 گیگاوات از تاسیسات پشت بامی تامین شود. شرکتهای کوچک که حدود یک سوم در اقتصاد دو تریلیون دلاری هند مشارکت دارند، از تعرفههای بالای برق و قطع مکرر آن لطمه دیدهاند و این مشکل باعث شده از ژنراتورهای دیزلی گران و آلاینده استفاده کنند تا همیشه به برق دسترسی داشته باشند.
بر اساس تحقیقات بلومبرگ نیوانرژی فاینانس، با استقبال مشتریان بزرگ، تاسیسات خورشیدی پشت بامی سریعترین رشد بخش انرژی تجدیدپذیر را در هند داشته است. به گفته شانتانو جایسوال، مدیر تحقیقات بلومبرگ نیوانرژی فاینانس، مشارکت شرکتهای کوچک و متوسط تا این اواخر محدود بود که عمدتا ناشی از محدودیت درک آنها از فناوری و امکان فراهم کردن سرمایه بود اما اکنون این مسائل حل شدهاند.
شرکت "اورب انرژی" مسیر حرکت شرکتهای کوچک به سوی آینده خورشیدی را هموار کرده است. این شرکت در ژانویه 10 میلیون دلار از شرکت سرمایه گذاری خصوصی OPIC استقراض کرد تا تسهیلات مالی برای شرکتهای کوچکی فراهم کند که قصد دارند یک سیستم خورشیدی پشت بامی را خریداری کنند.
سیستمهای خورشیدی بزرگتر
به گفته دامیان میلر، مدیرعامل "اورب انرژی"، دو سوم فروش سالانه این شرکت به شرکتهای کوچک و متوسط است که سیستمهای بزرگتر خریداری میکنند. اندازه متوسط تاسیساتی که این شرکت نصب میکند، در سال منتهی به 31 مارس 200 کیلووات بوده که نسبت به یک سال قبل دو برابر شده است. شرکتهای کوچک دریافتهاند که انرژی خورشیدی، ارزانتر از شبکه نیرو است.
قیمت انرژی خورشیدی در هند به 2.44 روپیه (3.7 سنت) در هر کیلووات ساعت رسیده است که یکی از پایینترین نرخهای دنیا است. هزینه سیستم خورشیدی پشت بامی در هند برای مشتریان مسکونی و تجاری با برخی از نقاط پرآفتاب در استرالیا و آمریکا قابل مقایسه است.
بانک جهانی نیز برای حمایت از برنامه پشت بام خورشیدی هند، 625 میلیون دلار وام به این کشور داده است. به گفته سیمون استولپ، متخصص انرژی در بانک جهانی، این اعتبار برای فراهم کردن وام و ضمانت برای شرکتهای کوچک استفاده خواهد شد.