مدیران خودروعصر اعتبار

قدرت خرید متقاضیان واقعی مسکن افزایش یافته است؛

رشد ۴۳درصدی معاملات اوراق تسهیلات مسکن

عصر ساختمان- افزایش قدرت خرید متقاضیان واقعی مسکن یکی از برنامه های مهم دولت در چهار سال و نیم گذشته بوده است و بر این اساس تسهیلات بخش مسکن در این مدت از افزایش قابل توجهی برخوردار بود.

رشد ۴۳درصدی معاملات اوراق تسهیلات مسکن
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از اقتصاد آنلاین، همچنین میزان سود وام مسکن و مدت زمان بازپرداخت آن به ترتیب کاهش و افزایش پیدا کرد. افزایش حدود 6 برابری تسهیلات مسکن و  افزایش اوراق تسه از مهمترین اقدامات دولت برای خانه دار کردن مردم بوده است. پیش از این وام مسکن در ابتدای دولت یازدهم 25 میلیون تومان بود که هم اکنون به 180 میلیون تومان رسیده است. بررسی ها نشان می دهد این اقدامات موثر واقع شده است.

    بر اساس آخرین گزارش ها معاملات مسکن در آذرماه با افزایش 50 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته رو به رو بوده است. همچنین جدیدترین گزارش فرابورس نشان می دهد معاملات اوراق تسهیلات مسکن در 9 ماه گذشته رشد 43درصدی داشته است.

    خروج مسکن از سفته بازی

    از سویی دیگر نگاهی به جزییات معاملات نشان می دهد اکثر معاملات در خانه های زیر 300 میلیون تومان و در متراژهای کوچک است و این مساله نشان می دهد مسکن از سفته بازی خارج و به دست متقاضیان واقعی رسیده است. همچنین گزارش ها نشان می دهد تبدیل به احسن‌کردن و تعویض خانه نیز تا حدودی رونق گرفته است. کارشناسان اقتصاد مسکن  با اشاره به روند افزایشی معاملات مسکن در یک سال گذشته و با بیان اینکه از اواخر سال گذشته بازار مسکن وارد مرحله رونق شده است معتقدند اقدامات دولت برای رونق بازار مسکن موثر واقع شده است.

    بهروز ملکی، کارشناس اقتصاد مسکن در این باره با اشاره به رونق معاملات مسکن در یکسال گذشته معتقد است این رونق از جنس سفته بازی نبوده است و این روند ادامه دارد.  حسین عبده تبریزی، مشاور وزیر راه و شهرسازی نیز با بیان اینکه دولت به‌دنبال رونق سفته‌بازانه در بازار مسکن نبوده است و بر این اساس علاقه‌ای نداشته که مسکن به کالای موضوع سفته‌بازی و سوداگری بدل شود گفت: تلاش وزارت راه و مسکن این بوده که در بازار مصرفی مسکن دخالت ‌کنند تا مطمئن شوند که خرید یا اجاره برای خانوارها تحمل‌پذیر است و هزینه‌ها از طاقت آنها خارج نیست.

    افزایش قدرت خرید متقاضیان

    وی با اشاره به نقش  تسهیلات صندوق پس‌انداز مسکن در افزایش قدرت خرید متقاضیان گفت: تسهیلات این صندوق از طریق اعطای یک خط اعتباری مناسب بانک مرکزی به بانک مسکن ممکن شد. اگر این مجوز بانک مرکزی زودتر هم صادر شده بود، اکنون شاهد تحولات مثبت بیشتری در بازار مسکن ‌بودیم. همچنین اگر دولت منابعی در اختیار داشت که به سایر بانک‌ها نیز یارانه‌ به‌عنوان تفاوت سود بدهد، روند رونق با شدت بیشتری قابل‌مشاهده می‌شد.

    تبدیل به احسن‌کردن خانه با استفاده از تسهیلات مسکن

    آمار معاملاتی بیانگر آن است که تبدیل به احسن‌کردن و تعویض خانه تا حدودی رونق گرفته است. در واقع بخشی از جامعه که در گذشته مسکن داشته، با استفاده از تسهیلات بانک مسکن توانسته اند مسکن بهتری تهیه کنند و  خرید و فروش به جهت تعویض مسکن را شروع کرده‌اند. همچنین بهبود حجم معاملات در مناطق شرقی و غربی تهران بیانگر این رونق بوده که این واحدها عمدتا قیمت‌های متوسط دارند. با توجه به اینکه تهران شهر پیشتاز بازار مسکن کشور است کارشناسان پیش بینی می کنند  سایر شهرها نیز به تدریج روند مشابهی را طی کنند.

    رشد 43درصدی معاملات اوراق تسهیلات مسکن

    معاملات اوراق تسهیلات مسکن در فرابورس از آغاز امسال تا پایان آذرماه 43درصد افزایش یافت. از آغاز امسال تا پایان آذرماه در مدت 9 ماه، 61 میلیارد و 514میلیون ورقه بهادار در هفت میلیون و 184هزار نوبت به ارزش 365هزار و 182 میلیارد ریال در 181روز معاملاتی بازارهای فرابورس خرید و فروش شد که به ترتیب از افت سه درصدی حجم و افزایش 18 و 49 درصدی دفعات و ارزش معاملات نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت دارد.

    رفع مشکل بافت‎های فرسوده

    دولت دوازدهم برای رفع مشکل بافت‎های فرسوده در تلاش است علاوه بر رفع بخشی از مشکل مسکن از طریق نوسازی بافت‎های فرسوده از این ظرفیت برای اشتغالزایی هم استفاده کند. جهت گیری دولت برای رفع مشکل بافت‎های فرسوده در لایحه بودجه سال آینده هم روشن است و براساس گفته‎های محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه بخشی از اعتبارات 73 هزار میلیاردی برای ایجاد اشتغال به این بخش اختصاص خواهد یافت تا علاوه بر ایجاد تحرک در حوزه نوسازی بافت‎های فرسوده از این ظرفیت برای اشتغالزایی هم استفاده شود. براساس پیش بینی دولت در قالب لایحه بودجه سال آینده 100 هزار واحد مسکونی فرسوده بازسازی خواهد شد و میزان اشتغالزایی پیش بینی شده از این محل هم رقم قابل توجهی است. این هدفگذاری علاوه بر ایجاد تحرک در بخش مسکن، استفاده از ظرفیت این بخش در حوزه اشتغال را هم مورد توجه قرار داده است.

    کارشناسان اقتصاد مسکن با اشاره به افزایش سرعت پس انداز در صندوق پس انداز مسکن پیش بینی می  کنند مسکن ارزان قیمت در آینده رونق مناسبی را تجربه خواهد کرد.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار