مدیران خودروعصر اعتبار

با حضور سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران برگزار شد:

جزئیات سی و چهارمین نشست ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار

عصر ساختمان- سی و چهارمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با حضور سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران برگزار و مواردی از جمله اقدامات کارگروه ارتقا اقتصادی و مشارکت‌های مردمی و تسهیلات، اطلس آسیب‌های اجتماعی کشور و برنامه و بودجه بازآفرینی شهری محلات هدف مورد بررسی قرار گرفت.

جزئیات سی و چهارمین نشست ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از وزارت راه و شهرسازی، سی و چهارمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با دستور کار ارائه گزارش کارگروه ارتقا اقتصادی و مشارکت‌های مردمی و تسهیلات و طرح تکاپو توسط معاونت کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ارائه گزارش اطلس آسیب‌های اجتماعی کشور توسط معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ارائه برنامه و بودجه بازآفرینی شهری محلات هدف در برنامه ششم به تفکیک دستگاه‌های عضو با حضور هوشنگ عشایری سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران و سایر اعضای ستاد برگزار شد.

    عشایری در این نشست ضمن تأکید بر اهمیت مسئله آسیب‌های اجتماعی در کشور بیان کرد: برای رسیدگی و شناسایی هرچه بهتر بسترهای پرورش‌دهنده این آسیب‌ها باید ارتباط بهتر و نزدیک‌تری با مرکز آمار ایران داشته و اطلاعات مربوط به وقوع آن‌ها را در برش شهری و محله‌ای بررسی کنیم.

    وی در ادامه با بیان این نکته که مسئله آسیب‌های اجتماعی باید پس از شناسایی به تفکیک محلات مورد بررسی و رفع قرار گیرند گفت: این اقدام نه تنها بر مجموعه کالبدی شهری تأثیر خواهد داشت بلکه با استفاده از اطلس آسیب‌های اجتماعی (که از سوی سازمان کار، رفاه و تعاون اجتماعی تهیه شده است)  در این مسیر می‌توانیم در امر سیاست‌گذاری آن را نیز دخیل کرده و شاهد نقش آن چه در حوزه نرم‌افزاری و سخت‌افزاری باشیم.

    سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران همچنین بر ضرورت افزایش ارتباط کارگروه‌های ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار بیان کرد: قطعا برگزاری چند جلسه مشترک بین کارگروه‌ها و ایجاد هماهنگی‌های لازم در این زمینه امری ضروری بوده و تأثیر فراوانی در رفع مشکلات این حوزه دارد.

    این مقام مسئول همچنین با اشاره به برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار با افق 1400 بیان کرد: طبق ماده 59 قانون برنامه ششم توسعه وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و کشور و شهرداری‌ها مکلفند نسبت به احیا، بهسازی، نوسازی، مقاوم‌سازی و بازآفرینی سالانه 270 محله از بافت‌های ناکارآمد میانی، تاریخی و سکونتگاه‌های غیررسمی اقدام نمایند.

    وی در این‌باره ادامه داد: با توجه به متن این ماده قانونی سهم دولت در خصوص اعتبارات مورد نیاز به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی با همکاری شهرداری‌ها به تصویب ستاد ملی بازآفرینی رسیده و در قالب بودجه سنواتی در اختیار دستگاه‌ها قرار می‌گیرد.

    به گفته عشایری برنامه‌های عملیاتی این فرآیند در 2 بخش نوسازی مسکن و تأمین خدمات و زیرساخت‌ها توسط تمامی دستگاه‌های عضو ستاد ملی برای ارتقای دسترسی به خدمات و بهبود زیرساخت‌ها با رویکرد محله‌محوری تهیه می‌شود لذا وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و کشور، سازمان برنامه و بودجه و همه دستگاه‌های عضو ستاد ملی التزام به اجرای برنامه‌های بازآفرینی شهری را خواهند داشت.

    سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در ادامه سخنان خود از وجود 55 هزار و 104 هکتار بافت ناکارامد میانی، 24 هزار و 141 هکتار بافت تاریخی و 61 هزار و 657 هکتار سکونتگاه غیررسمی در کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر 1000 محله در 465 شهر درگر بافت‌های ناکارآمد میانی، 600 محله در 175 شهر دارای بافت تاریخی و 1100 محله در 110 شهر دارای سکونتگاه غیررسمی هستند که باید با هماهنگی هرچه بیشتر به رفع مشکلات موجود در این نواحی بپردازیم.

    در ادامه این جلسه دبیرخانه کارگروه ملی ارتقاء اقتصادی، مشارکتهای مردمی و تسهیلات نیز گزارش از عملکرد خود از آغاز فعالیت تا کنون را ارائه و مواردی از جمله اجرای راهبردها و سیاست‌های مندرج در سند ملی در زمینه‌‌های، آموزشی، مهارتی و ...، تعامل و اقدام مشترک نهادهای دولتی، عمومی، مردمی،تعاونی، خصوصی و همچنین بسترسازی جهت ایجاد مشاغل خرد و پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از بیکاری و نداشتن مهارتهای زندگی را به عنوان اهداف اصلی شکل‌گیری این کارگروه اعلام کرد.

    در این راستا  مصوبات کارگروه ملی ارتقاء اقتصادی، مشارکتهای مردمی و تسهیلات نیز از سوی دبیرخانه این کارگروه اعلام شد که اهم موارد آن به شرح زیر است:

    1- اخذ پیشنهادات اصلاحی اعضای کارگروه در خصوص آئین نامه مربوطه به دبیرخانه کارگروه

    2- تهیه پیش نویسی از برنامه عمل پیشنهادی اعضا در سال آینده به منظور بحث وبررسی در جلسه آتی

    3- ارسال آئین نامـه اصـلاحی نحـوه تشـکیل و فعالیت کارگروه ارتقای اقتصادی، مشارکت‌های مردمی و تسهیلات به ستاد ملی بازآفرینی پایدار محدوده‌ها و محله‌های هدف برنامه‌های احیا، بهسازی و نوسازی شهری.

    4- ارسال فهرست شهرها و محله‌های هدف اجرای طرح بازآفرینی پایدار محدوده‌ها و محله‌های هدف برنامه‌های احیا، بهسازی و نوسازی شهری از سوی دبیرخانه ستاد ملی به دبیرخانه کارگروه ارتقای اقتصادی.

    5- تهیه و ارائه سند کامل پروژه شامل ساختار اجرایی پروژه، جدول مداخلات مشارکت‌کنندگان در پروژه و برنامه تأمین نیازهای آموزشی توسط موسسه کاردوک و فرهیخته با همکاری دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو