مدیران خودروعصر اعتبار

فروش آپارتمانهای قدیمی بیشتر شد

عصر ساختمان- در شرایطی که هنوز بازار فروش واحدهای مسکونی نوساز با ۴۶ درصد بیشترین سهم از تعداد معاملات تیرماه شهر تهران را به خود اختصاص می دهد، درصد تغییر تعداد معاملات واحدهای ۱۶ سال به بالا نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۹ درصد افزایش یافته است.

فروش آپارتمانهای قدیمی بیشتر شد
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۰۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از ایسنا، رشد 49 درصدی تقاضا برای خرید واحدهای 16 تا 20 سال در تیرماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل که با کاهش 5.7 درصدی سهم واحدهای کمتر از پنج سال نسبت به تیرماه سال 1395 همراه بود نشان می‌دهد بازار قدیمی ساز با توجه به ویژگی «مسکن در بضاعت» و تقویت از طریق تسهیلات 160 میلیون تومانی سهم قابل توجهی از رشد را در فاز پیش رونق به خود اختصاص داده است؛ هرچند هنوز واحدهای مسکونی تا پنج سال ساخت با سهم 46 درصد بیشترین تقاضا را دارد.

    تیرماه سال جاری تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 6.2 و 2.5 درصد کاهش یافته که نشان از انجماد بازار در ثلث فصل جابه‌جایی است. با این حال ریز نوسانات حاکی از آن است که مقاومت مالکان خانه‌های نوساز برای ارائه‌ی تخفیف باعث شیفت آرام طرف تقاضا از سمت نوسازها به سوی قدیمی سازها بوده است. هم اکنون 36.6 درصد معاملات مربوط به خانه‌های 11 سال ساخت به بالا است که نسبت به تیرماه سال قبل 4.3 درصد رشد نشان می دهد. همچنین فروش واحدهای بیش از 20 سال در ماه چهارم سال جاری نسبت به زمان مشابه سال 1395 معادل 20 درصد بالاتر بوده است.

    اقبال به سمت واحدهای قدیمی ساز در حالی بیشتر شده که انتظار می رفت به دلیل مازاد 2.6 میلیونی مسکن که حدود یک میلیون واحد آن طی پنج سال اخیر افزوده شده و نیاز انبوه سازان به شارژ نقدینگی، شاهد عرضه بیشتر واحدهای نوساز در بازار مسکن باشیم. اما به نظر می رسد به دلیل عدم کفایت تسهیلات 160 میلیون تومانی برای خرید واحدهای کلیدنخورده، متقاضیان هدف گذاری خود را به سمت اولویت‌های بعدی تغییر داده اند.

    تیرماه سال جاری مصادف با چهارمین سال رکود بازار مسکن بود؛ رکود زمانی اتفاق می‌افتد که بازده سرمایه در یک بخش پایین تر از تورم نقطه به نقطه قرار گیرد که برای بخش مسکن از تیرماه 1392 به بعد اینچنین بوده است.

    افت تدریجی قیمت مسکن طی مدت 48 ماه از یک سو با کاهش شدید عرضه به دلیل بازده پایین سرمایه همراه شده و از سوی دیگر با توجه به نزدیک شدن قیمت مسکن به کف، قدرت خرید دهکهای متوسط را افزایش داده است. بنابراین به دلیل تقویت بازار از طریق تسهیلات 80 میلیون تومانی خانه اولی‌ها با بهره 9.5 درصد و تسهیلات 60 میلیون تومانی اوراق حق تقدم با بهره 17.5 درصد، بازه زمانی زمستان 1395 تاکنون فرصت مناسبی برای ورود متقاضیان مصرفی به بازار مسکن بوده که البته به کندی صورت گرفته است. با این وجود افزایش یک تا 20 درصدی تعداد معاملات در مناطق 3، 5، 10، 11، 12، 13، 20 و 22 طی تیرماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل حاکی از تحرک نسبی در بازار میان متراژ، کوچک، قدیمی ساز و ارزان قیمت است.

    در تیرماه سال 1396 تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به 14.5 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل 2.5 درصد کاهش نشان می دهد. همچنین متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای ملکی شهر تهران 4.6 میلیون تومان بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل 6.2 درصد افزایش یافته است.

    بررسی توزیع واحدهای مسکونی معامله شده به تفکیک عمر بنا در تیرماه 1396 حاکی از آن است که واحدهای تا پنج سال ساخت با سهم 46.2 درصد بیشترین سهم از واحدهای مسکونی معامله شده را به خود اختصاص داده اند. سهم مذکور در مقایسه با تیرماه سال قبل 5.7 درصد کاهش یافته و در مقابل به سهم واحدهای با قدمت 6 تا 10 سال و بیش از 15 سال افزوده شده است.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو