مدیران خودروعصر اعتبار

ایران دقیق ترین کشور در بهینه سازی انرژی

عصر ساختمان:ایران که کشوری با منابع فراوان انرژی است قوانینی هم در حوزه بهینه سازی دارد که کشورمان را به به دقیق ترین کشور تبدیل کرده است.

ایران دقیق ترین کشور در بهینه سازی انرژی
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۹:۰۰

    به گزارش «عصر ساختمان» به نقل از پایگاه خبری سازمان بهینه سازی مصرف انرژی، ایران که کشوری با منابع فراوان انرژی است قوانینی هم در حوزه بهینه سازی دارد که کشورمان را به به دقیق ترین کشور تبدیل کرده است.
    دکتر امید شاکری رئیس پژوهش و فناوری شرکت بهینه مصرف سوخت کشور، دکتر جواد نوفرستی رئیس انجمن جامعه ایمن کشور و کارشناس بهینه سازی انرژی، دکتر هادی پاسدار شهری عضو هیئت مدیره انجمن احتراق ایران و دکتر محسن ناصری مدیر طرح ملی تغییرات آب و هوایی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با حضور در برنامه گفت و گوی علمی با موضوع بهینه سازی انرژی و مشکلات آن در ایران شرکت کردند.
    دکتر امید شاکری رئیس پژوهش و فناوری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور یکی از الزامات اجرایی شدن بهینه سازی انرژی در هر کشوری را داشتن قوانین و استانداردهای لازم دانست و گفت: از نظر تعدد قوانین و استانداردها ایران از کشورهای سرآمد دنیا محسوب می شود.
    وی با بیان اینکه کمتر کشوری مانند ایران قوانین کامل و دقیقی در این حوزه دارد، اظهار داشت: به طور قطع می توان گفت، هیچ خلاء قانونی جدی در این زمینه احساس نمی شود. اما در مورد اینکه تا چه میزان در اجرایی کردن قوانین توفیق داشته ایم، باید گفت متاسفانه وضعیت خیلی مناسبی نداریم.

    وی افزود: عدم تعهد به اجرایی کردن قوانین عامل مهمی در این حوزه است. خیلی خوب است بجای اینکه به قوانین دیگر بپردازیم، همین قوانین را استاندارد سازی کنیم. اگر آسیب شناسی درستی انجام نشود که چرا این قوانین اجرایی نمی شوند یا کامل اجرا نمی شوند، طبیعتاً نوشتن قانون مجدد دردی را دوا نمی کند.
    رئیس پژوهش و فناوری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور با ذکر یک مثال بیان داست: در حوزه ساختمان مجموعه ملی مقررات ساختمان را داریم. مبحثی که در این مقررات به حوزه انرژی برمی گردد، مبحث نوزدهم است که سابقه آن بالای 20 سال است. سال ها طول کشید تا زیرساخت های اجرایی آن توسط کمک هایی که وزارت نفت برای تولید مصالح ساختمانی مورد نیا است، اخصاص دهد که همه اینها می توانست به کارهای دیگری اختصاص پیدا کند اما متاسفانه شاهد هستیم بسیاری از ساختمان هایی که در کشور ساخته می شوند، به این مبحث توجهی ندارند.

    دکتر محسن ناصری مدیر طرح ملی تغییرات آب و هوایی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به اهمیت جنبه های قیمت گذاری این مسئله گفت: مهندسی که مبتنی بر انظباق و تعامل بیشتر با طبیعت، باشد، طبیعی است ما را به سمت مصرف کمتر، سوق می دهد.
    وی افزود: حقیقت امر این است که تمام تکنولوژی ها و بهبودها که در وسایل اتفاق می افتد، زمانی مورد توجه قرار می گیرد که از بابت اقتصادی به صرفه باشد یا در بعضی مواقع جنبه های ایمنی اهمیت زیادی دارد که این موضوع باعث اقبال نیز می شود.

    وی با بیان اینکه سکان این موضوع در توجیه پذیری اقتصادی است، بیان داشت: اگر ما اقدامات بهینه سازی در کشور را از منظر اقتصاد توجیه پذیر معنا کنیم، تمام تلاش های ما می تواند منجر به نتیجه شود که ابتدا در بلند مدت و در بعد هم در کوتاه مدت شاهد نتایج آن خواهیم بود.
    ناصری هشدار داد و گفت: اگر این شاه کلید در مقابل قفل قرار نگیرد، تمام تلاش های ما به رغم هزینه های سخت و زیاد منجر به نتیجه های مطلوب نخواهد شد. به همین جهت تقاضا داریم که روی همچین مسئله ای متمرکز شویم که جزء اختیارات دولت است.

    دکتر جواد نوفرستی رئیس انجمن جامعه ایمن کشور و کارشناس بهینه سازی انرژی با تاکید بر محاسبات اجتماعی در صرفه اقتصادی مانند محیط زیست و سلامت گفت: اینکه فقط حساب کنم قیمت تمام شده انرژی چقدر است، درست نیست بلکه موضوعاتی مانند آلودگی و مرگ و ضررهای اجتماعی آن نیز باید دیده شود.
    وی به چالش های استانداردها و قوانین اشاره کرد و اظهار داشت: قوانین و استانداردهای زیادی داریم که گاهی با هم نقض کننده هستند. اینکه برخی قوانین اجرا نمی شود به دلیل این است که شیوه نامه اجرایی ندارد.
    نوفرستی به حوزه استانداردها اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: چه استاندارد مصالح ساختمانی، چه خودرو و بقیه استانداردها، برچسب انرژی که سازمان بهینه سازی نصب می کند، باید مسئولیت آن را نیز بر عهده بگیرد.
    این کارشناس بهینه سازی انرژی با اشاره به وجود برچسب های انرژی و اجباری بودن آنها گفت: انتظار این است که برچسب انرژی در همه محصولات وجود داشته باشد ولی متوجه شده ام که اینچنین نیست و در بازار بخاری های زیادی وجود دارد که برچسب انرژی دارند. در مقررات ملی ساختمان که متولی آن خود وزارت راه و شهرسازی است، بسیاری از بندهای مبحث 19 اجرا نمی شود.
    در ادامه دکتر هادی پاسدار شهری عضو هیئت مدیره انجمن احتراق ایران گفت: در بحث ساختمان مباحث مقررات ملی را داریم. در تجهیزات گرمایشی و برودتی استانداردهایی را داریم که سازمان ملی استاندارد تعریف کرده است و یک بخش دیگری هم داریم که مرتبط با استانداردهایی که مرتبط با شاخص های مصرف انرژی در صنایع هستند.
    وی ادامه داد: در خصوص تجهیزات انرژی بر متاسفانه در خیلی از موارد آزمانیشگاه مرجعی نداریم که آنها را تست کند. در شاخص های مصرف انرژی در صنایع نیز مشکلات زیادی در زمینه نیروی انسانی که بتوانند ممیزی مصرف سوخت را اندازه گیری کنند، مواجه هستیم.

    وی با اشاره به نبود آدم هایی که این موضوع را راه اندازی کنند، گفت: گذشته در حوزه نیروی انسانی در زمینه آزمایشگاهی و سخت افزار مشکلات و کمبودات داریم.

     

    جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصرساختمان (http://telegram.me/asresakhteman) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار