عصر ساختمان:رکود اقتصادی بازار تیرچه و بلوک شیراز را به خواب زمستانه برده است به طوری که در حال حاضر ۴۰ درصد واحدهای تولیدی تیرچه و بلوک شیراز تعطیل و نیمهتعطیل شدهاند.
به گزارش «عصر ساختمان» به نقل از تسنیم، ساخت سقف با تیرچه و بلوک یکی از متداولترین روشهای ایجاد سقف در جهان است که سابقهای 70 ساله دارد این روش ایجاد سقف حدود 40 سال پیش وارد ایران شد و خیلی سریع در شهرهای مختلف کارگاههای تولید تیرچه و بلوک آغاز به فعالیت کردند.
در شیراز نیز 500 کارگاه تولید تیرچه بلوک وجود دارد اما این واحدها تولیدی این روزها حال و روزی خوشی ندارند و به گفته سیروس فصحتی، رئیس اتحادیه تولیدات بتونی و تیرچه و بلوک شیراز، در یک سال گذشته 100 واحد تولیدی این صنف به صورت کامل تعطیل شدهاند و 100 واحد نیز به صورت نیمهفعال درآمدهاند.
با تعطیلی این واحدهای تولیدی که به صورت میانگین 5 کارگر داشتهاند 500 کارگر به صورت قطعی بیکار شدهاند و 500 کارگر کارگاههای نیمهفعال نیز کاری برای انجام دادن ندارند و بهصورت معلق و پاره وقت کار میکنند.
به گفته فصحتی قیمت فروش تیرچه و بلوک نسبت به سال گذشته 20 درصد کاهش یافته که این کاهش قیمت ارتباط مستقیم با کاهش قیمت سیمان و مواد اولیه داشته است.
وی با بیان اینکه فعالیت کارگاههای تیرچه و بلوک از نیمه دوم سال 91 وارد رکود شده است و این رکود همچنان ادامه دارد میافزاید: کسادی بازار واحدهای صنفی علاوه بر بحث رکود به ورود فناوریهای جدید در ایجاد سقف هم باز میگردد.
رئیس تشکل قطعات بتنی استان فارس معتقد است که واحدهایی تولید بلوک دیواری برای خروج از رکود بهتر است که بلوکهای سبک تولید کنند تا جایگزین سفالهایی شود که از اصفهان و یزد وارد استان میشود زیرا با این کار علاوه بر استفاده از تولیدات داخل استان و پایین آمدن هزینه حمل و نقل، برای کارگران نیز ایجاد اشتغال میشود.
رئیس تعاونی سقف سبک استان فارس با بیان اینکه 35 درصد خدمات مربوط به ساخت ساختمان را واحدهای تولیدات بتونی و تیرچه و بلوک انجام میدهند میگوید: کاهش قیمت و رکود در همه فعالیتهای مربوط به ساخت و ساز دیده میشود و این رکود تنها به صنف و اتحادیه ما بر نمیگردد.
فصحتی معتقد است که در حال حاضر مردم برای رفع تحریمها و بهتر شدن وضعیت مسکن در انتظار به سر میبرند بنابراین همانطور که عرضه در بازار ساخت و ساز کاهش یافته تقاضا کاهش یافته اما در سال آینده این کاهش ساخت و ساز و صدور پروانه ساختمانی سبب افزایش قیمت مسکن میشود چراکه تقاضا بیشتر از عرضه خواهد بود.
زمانی که عرضه کمتر از تقاضا باشد بهطور قطع قیمت کالا بالا میرود و این امر به ضرر متقاضی تمام میشود و از آنجا که ساختمان کالایی نیست که بتوان از خارج وارد کرد بنابراین بازار ساخت و ساز باید هرچه سریعتر سامان یابد تا از بالارفتن ناگهانی قیمت مسکن جلوگیری شود.
با توجه به اینکه 40درصد واحدهای تولیدات بتونی و تیرچه بلوک شیراز در یک سال گذشته تعطیل و نیمهتعطیل و حدود 1000 کارگر این واحدها نیز بیکار شدهاند جا دارد که فعالان این بخش اقتصادی برای رونق بازار خود و ایجاد اشتغال پایدار از فنآوریهای نوین استفاده کنند و ارگانهای مربوط نیز تسهیلات لازم برای به کارگیری فناوری نوین را در اختیار این فعالان اقتصادی قرار دهند زیرا ساخت تیرچه و بلوک به روش سنتی استانداردهای ساختمانی لازم را ندارد.
جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصرساختمان (http://telegram.me/asresakhteman) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.