مدیران خودروعصر اعتبار

حسن محتشم در گفت‌وگوی اختصاصی با «عصر ساختمان» مطرح کرد:

کاهش تولید ثمره افزایش مالیات

عصر ساختمان- امسال مسکن وارد چهارمین سال رکود می شود. بنابراین لازم است دولت به فکر اعمال سیاست های تشویقی برای خروج از رکود و تحرک به بازار مسکن باشد. با این حال شاهد آن هستیم که افزایش مالیات برای سازندگان بدون هیچ برنامه ریزی و اصلاحیه در ماده ۷۷ قانون مالیات مستقیم اعمال و بخشنامه برای سازندگان ابلاغ شده است. دراین باره گفت و گویی داشتیم با حسن محتشم و به تبعات ناشی از اعمال این مصوبه پرداختیم که در گفت و گوی زیر می خوانید.

کاهش تولید ثمره افزایش مالیات
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۰۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۹:۰۰

    - به نظر شما دولت با چه رویکردی این افزایش مالیات را در این دوره در دستور کار قرار داده است؟

    هدف دولت از دریافت مالیات کسب درآمد در جهت تأمین منابع مورد نیاز برای اداره کشور است، ولی در این مورد روند درآمدزایی به صورت اشتباه در حال پیشروی است. زیرا وقتی ساخت و ساز و بازار مسکن رونق بگیرد، می توان از آن صنعت مالیات دریافت کرد. باید توجه داشت با افزایش مالیات تنها باعث کاهش تولید مسکن در کشور می شویم. این کاهش تولید تبعاتی به همراه دارد، از جمله کاهش اشتغال و رکود در صنایع مرتبط به مسکن که صنایع بی شماری هستند. تبعات این افزایش مالیات را مردم با گرانی خانه می پردازند.

    - بسیاری از کارشناسان معتقدند، مسکن نیز باید مانند سایر صنایع مالیات پرداخت کند. نظر شما در این خصوص چیست؟

    مالیات یک اصل مسلم است منتها باید منطقی باشد و متعادل؛ دولت باید منفعت ناشی از ساخت و ساز را با متعادل سازی عرضه و تقاضا که در پی آن رونق در بخش مسکن پدیدار می شود، کسب کند. افزایش مالیات به جز تورم، انباشت تقاضا و احتکار مسکن سودی نخواهد داشت. لازم به ذکر است، کاهندگی تولید ضربه بزرگی است که به راحتی می تواند بازار مسکن را در رکود نگه دارد.

    - عده ای اعتقاد دارند، سود ساخت و ساز بیش از سایر صنایع است و افزایش مالیات ضرری به این بخش وارد نمی کند. به نظر شما با اعمال چنین شرایطی شفافیت در نرخ سود سازندگان اتفاق نمی افتد؟

    خیر؛ در حال حاضر سود ساخت و ساز مشخص است، برخی از فعالان این صنعت از شرایط اقتصادی موجود در کشور استفاده و در زمان مناسب اقدام به ساخت و ساز می کنند و در نهایت در بهترین زمان ملک خود را به فروش می رسانند. این امر در همه جای دنیا مرسوم است و نوعی تجارت محسوب می شود. لازم به ذکر است، در حال حاضر سازندگان برای پوشش دهی مقدار سود معینی اقدام به سرمایه گذاری در ساخت و ساز می کنند. زمانی که این سوددهی محقق نشود، بسیاری از سازندگان تمایل خود را برای تولید مسکن از دست می دهند.

    هرگاه کسی بخواهد سود کسب و کار خود را افزایش دهد، تولید و فروش خود را بیشتر می کند. منتها امروز شاهد آن هستیم دولت در این بخش به جای اینکه سیاست های تشویقی اعمال کند، برعکس عمل کرده است. تبعات ناشی از این سیاست نادرست را در آینده ایی نزدیک با افزایش قیمت ها و کاهش تولید خواهیم دید.

    - اشاره کردید به انباشت تقاضا؛ آیا در کشور خانه های خالی وجود ندارد که بتواند پاسخگوی نیاز خریداران باشد؟

    ممکن است بعضی ها بگویند 1 میلیون و 450 هزار واحد خالی در کشور داریم، منتها توجه ندارند که این واحدها در مناطقی است که تقاضا در آن بخش وجود ندارد و نمی توان این خانه های را انباشت مسکن نامید. در حال حاضر در کشور نیاز مبرمی به افزایش تولید داریم که باید در مناطق قابل سکونت با امکانات زندگی ساخته شوند تا عرضه و تقاضا به تعادل برسد و شاهد خروج از این رکود باشیم.

    - آیا پس از اعمال این مالیات تغییری در نرخ اجاره بها خواهیم داشت؟

    بله با اعمال چنین قانونی در نرخ اجاره هم شاهد ایجاد تورم سنگینی خواهیم بود. تولیدکنندگان پس از ساخت و ساز انتظار فروش خانه های خود را دارند، منتها زمانی که قیمت ها افزایش پیدا کند و قدرت خرید هم پایین بیاید، تقاضا برای اجاره افزایش پیدا کرده و همین امر افزایش نرخ اجاره را به همراه خواهد داشت.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو