عصر ساختمان- اگر چه به طور معمول بلندترین ساختمان های جهان رتبهبندی میشوند، اندازهی یک ساختمان را نیز میتوانیم با محاسبهی مساحت هر طبقه اندازهگیری کنیم و به این ترتیب فهرستی از ۱۰ بزرگترین ساختمان جهان تهیه کنیم.
به گزارش پایگاه خبری «عصرساختمان» به نقل از بازده، اندازهی یک ساختمان تنها با استفاده از ارتفاع تعیین نمیشود، بلکه میتوانیم آن را توسط منطقهای که پوشش میدهد، تعریف کنیم. در صورتی که در مورد بزرگترین ساختمان جهان سوال کنیم، بیشتر آدمها ممکن است بگویند که برج خلیفه در دبی بزرگترین ساختمان جهان است. با این حال، چند معیار دیگر وجود دارد که هنگام تجزیه و تحلیل بزرگترین ساختمان جهان مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از این معیارها، اندازهی مساحت زیربنا است. بر اساس مساحت زیربنا، بزرگترین ساختمانها معمولا مراکز خرید عظیم یا ترمینالهای فرودگاهها هستند که شامل “مرکز جهانی قرن جدید” در چین، “ترمینال 3 فرودگاه بینالمللی دبی” و “ابراج البیت” در عربستان سعودی میشوند.
1. مجتمع جهانی قرن جدید، چین
مجتمع جهانی قرن جدید یک ساختمان چند منظوره است که در چنگدو، چین واقع شدهاست. این مجتمع عظیم با مساحت زیربنای 18.9 میلیون فوت مربع، بزرگترین ساختمان جهان بر اساس مساحت زیربنا است. برای درک بهتر اندازهی بسیار بزرگ این ساختمان باید بگوییم که اندازهی آن سه برابر پنتاگون امریکا (به مساحت 6.45 میلیون فوت مربع) است. این ساختمان توسط شرکت چینیِ “گروه سرگرمی و سفر” (ETG) توسعه داده شد و در جولای 2013 افتتاح شد و ساختوساز آن سه سال به طول انجامید. مجتمع جهانی قرن جدید خانهی چندین هتل، یک پیست اسکیت، یک دانشگاه و یک پارک آبی با ساحل مصنوعی به مساحت 5000متر مربع است.
2. ترمینال 3 فرودگاه بینالمللی 3، امارات متحده عربی
ترمینال 3 فرودگاه بینالمللی دبی که در فرودگاه بینالمللی دبی، امارات متحده عربی واقع شدهاست. این ترمینال که در اکتبر 2008 افتتاح شد، در ابتدا بزرگترین ساختمان جهان بود و درحالحاضر دومین ساختمان بزرگ جهان است و مساحتی بیش از 18.3 میلیون فوت مربع را در بر گرفتهاست. ترمینال 3 فرودگاه بینالمللی با هزینهی 4.5 میلیارد دلار توسط دولت ساخته شدهاست. این ساختمان عمدتا توسط خطوط هوایی محلی امارات و هواپیمایی کوانتاس استرالیا استفاده میشود، و میتواند بیش از 43 میلیون مسافر را اداره کند. سیستم حملونقل چمدان مورد استفاده در این ترمینال، بزرگترین سیستم در جهان است و متشکل از 997 متر تسمه نقاله و 21 نقطهی نظارت است.
این ترمینال شامل دو سالن است: سالن A و سالن B، به این ترتیب که سالن A توسط شرکت هواپیمایی کوانتاس استرالیا استفاده میشود در حالی که سالن B توسط امارات استفاده میشود. این ترمینال دارای مترو زیرزمینی به نام مترو دبی است که برای عبور و مرور مسافران به داخل و خارج فرودگاه استفاده میشود.
3. ابراج البیت، عربستان سعودی
ابراج البیت مجموعهای است متشکل از هفت آسمان خراش که در مکه، عربستان سعودی واقع شدهاست. این ساختمان با ارتفاع 581 متر و مساحت زیربنای 16.9 میلیون فوت مربع هم بلندترین و هم بزرگترین ساختمان در عربستان سعودی است و در فهرست بلندترین ساختمانهای جهان رتبهی چهارم را داراست. ابراج البیت که توسط دولت عربستان سعودی با هزینهی 15 میلیارد دلار ساخته شدهاست، گرانترین ساختمان ساخته شده در جهان است. این ساختمان که یک هتل است توسط دولت عربستان برای اسکان دادن میلیونها زائر که که برای جشنوارهی اسلامی حج که به طور سالانه در مکه برگزار میشود، ساخته شده است.
اهمیت ساختمانهای بزرگ
بسیاری از سازندگان و معماران معتقدند که پایدارترین شیوه برای افزایش ظرفیت در مگا ساختمانها، شیوهی ساخت عمودی است. با این حال، مراکز خرید و ترمینالهای فرودگاهها از این قاعده مستثنا هستند چرا که ساخت ساختمانهای بلند در فرودگاهها به دلیل ترافیک هوایی ممنوع است. مراکز خرید نیز به دلیل مشکلات مربوط با اجاره دادن واحدها، میلی به ساختن ساختمان بلند ندارند، چرا که بیشتر مستاجران طبقات پایین را ترجیح میدهند که به راحتی توسط مشتریانشان دیده شوند.