مدیران خودروعصر اعتبار

نگاهی به روند توسعه حمل و نقل ریلی در شهرداری تهران؛

مترو تهران ماندگارترین پروژه اجرایی کشور خواهد بود

عصر ساختمان- بدون شک هر شهروند تهرانی به این موضوع اذعان دارد که یکی از تحولات اساسی در حوزه شهری، افزایش خطوط مترو در بازه چند سال اخیر است.

مترو تهران ماندگارترین پروژه اجرایی کشور خواهد بود
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرساختمان» به نقل از مهر، پیش بینی می شود که خطوط ریلی تا سال 1404 به میزان 460 کیلومتر افزایش پیدا کند یعنی در هر سال تقریبا شاهد 20 کیلومتر شبکه مترو در تهران باشیم. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که عملکرد تهران فقط به بحث مترو معطوف نشده بلکه با توسعه همه جانبه در مساله حمل و نقل، با گسترش شبکه اتوبوسرانی روزانه بیش از شش میلیون نفر مسافر را نیز جا به جا می کند. بخش زیادی از اعتبارات بودجه سال 96 شهرداری تهران نیز به سمت توسعه خطوط مترو ، خرید و نوسازی اتوبوس و همچنین تکمیل  پروژه‌های معاونت عمرانی صرف خواهد.

    از آن جا که مساله ترافیک، آلودگی هوا و مسائل این چنینی حجم مراودات مردمی را در کلان شهری همچون تهران در حالت انفجار قرار داده از زمان دولت قبل تا کنون شاهد حرف و حدیث هایی پیرامون انتقال پایتخت به دیگر شهرها بوده ایم، اتفاقی که به دلیل هزینه های بسیار هنگفتی که در پی داشته به هیچ وجه قابلیت اجرایی به خود ندیده است. به نظر می رسد دولتمردان باید برای بهبود وضعیت شهری، هزینه هایی که قرار بود برای انتقال پایتخت و یا بخشی از آن در نظر بگیرند به مساله حمل و نقل شهری انتقال دهند.

    معوقات دولت به شهرداری تهران در طول سالهای اخیر باعث شده که روند رو به رشد توسعه حمل و نقل به ویژه حمل و نقل ریلی با دست انداز هایی روبرو شود و همین امر شهرداری را مجبور به اتخاذ برنامه های دیگری برای جذب منابع کرده است. میزان فعالیت های عمرانی شهرداری تهران به کلان شهری همچون تهران نیز معطوف نشده و حتی در جلساتی که میان مدیران شهری و مدیران شرکت راه آهن صورت گرفته مقرر شد خط سه مترو تهران با همکاری شهرداری تهران، شهرداری و شورای اسلامی شهر اسلامشهر تا این شهرستان ادامه یابد. در این پروژه اعتبارات از سوی دولت تامین می شود و شهرداری تهران کمک های فنی و اجرایی لازم را ارایه می دهد.  این حجم از فعالیت های عمرانی و خدماتی شهرداری تهران با وجود تحریم های گسترده را می توان مصداق بارزی از سبک مدیریت جهادی و همچنین اجرایی ساختن منویات مقام معظم رهبری پیرامون اقتصاد مقاومتی دانست.

    در همین راستا محمد باقر قالیباف(شهردار تهران) در مراسم افتتاح 110 پروژه عمرانی، ترافیکی که در روز شنبه 7 اسفند ماه برگزار شد، به مساله روند فعالیت های عمرانی مترو تهران اشاره کرد و افزود: در 45 روز آینده ما شاهد افتتاح 31 کیلومتر از خط 6 مترو هستیم و خط 7 متروی تهران تا اردیبهشت ماه افتتاح می شود.  می توان عنوان کرد که در حدود 3.5 سال گذشته 100 کیلومتر مترو وارد مدار شبکه حمل و نقل ریلی تهران شده است که چنین امری در نوع خود بی سابقه است. در سال‌های گذشته با تمام مشکلات مالی و اقتصادی که داشته‌ایم تا پیک 30 هزار نفر در 3 شیفت در متروی تهران در حال فعالیت بودیم و به طور عمومی همواره بیش از 20 هزار نفر درگیر فعالیت‌های روزانه مترو بوده‌اند.

    با توجه به سخنان شهردار تهران می توان نتیجه گرفت که مساله حمل و نقل شهری اصلی ترین دغدغه مدیران شهری بوده که روند فعالیت های عمرانی شهرداری نیز اهتمام ویژه به این مساله را نشان می دهد. با توجه به هم افزایی بیش از حد نیروها در حوزه توسعه مترو می توان پیش بینی کرد که تکمیل پروژه های حمل و نقل ریلی تا سال 1404 زودتر از موعد مقرر تحقق پیدا خواهد کرد. 

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار