عصر ساختمان- فیزیکدانان موفق به کشف نوعی شبهبلور در تکه شهابسنگی در روسیه شدند و این سومین باری است که چنین مادهای در طبیعت کشف شدهاست. براساس گزارش دیسکاوری، این شبه بلور که از فضا به زمین آمدهاست تنها به دلیل کمیاببودنشان شگفتانگیز نیستند، ساختار اتمی آنها به اندازهای عجیب و غریب است که برای چندین دهه وجود آنها غیرممکن تصور میشد و اولین دانشمندی که آن را کشف کرد، شغلش را در ازای این کشف از دست داد.
به گزارش پایگاه خبری «عصرساختمان»به نقل از همشهری آنلاین، این گونه جدید شبه بلور توسط گروهی از دانشمندان دانشگاه فلورانس ایتالیا کشف شدهاست.این دانشمندان درحال بررسی ذرات کوچک شهابسنگی بودند که 5 سال پیش در منطقه خاتیرکای روسیه به زمین برخورد کردهبود و تکهای از این شبهبلور به بزرگی چند میکرومتر درون آنها کشف کردند.
این سومین باری است که چنین شبهبلوری درون ذرات این شهابسنگ کشف میشود و نشان میدهد نمونههای بیشتری از این ماده با ترکیباتی عجیبتر در فضا وجود دارند.
شبه بلورها از ساختار اتمی منحصربهفردی برخوردارند که ویژگیهای متقارن بلورها و آشفتگی یک جسم جامد نامتقارن را همزمان در خود دارند. بلورهای عادی مانند دانههای برف،الماس، و دانههای نمک از ذراتی تشکیل شدهاند که با تقارنی تقریبا کامل در کنار یکدیگر چیده شدهاند.
این نوع جدید از بلورها اولینبار اولینبار در سال 1982 توسط دانیل شچمان کشف شد و در سال 2011 به خاطر ای کشف نوبل شیمی را دریافت کرد،با این همه تا پیش از این برای دهها سال توسط همکارانش به دلیل کشف عجیب و غریبش مورد تمسخر قرار میگرفت.