مدیران خودروعصر اعتبار

تاثیر ترامپ بر بازار خوداتکای مسکن

عصر ساختمان- یک کارشناس اقتصاد مسکن می‌گوید: با توجه به ثبات حاکمیتی در آمریکا، ترامپ اجازه ندارد تحول بزرگی در سیاست خارجی این کشور ایجاد کند و به همین لحاظ اقتصاد ایران در امان خواهد بود و هر نوع برنامه‌ریزی برای بخش مسکن به دست خودمان رقم می‌خورد.

تاثیر ترامپ بر بازار خوداتکای مسکن
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۰۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرساختمان»به نقل از ایسنا، سیدرضا قهاری ، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد ترامپ دارد شعارهای انتخاباتی خود که رگه‌هایی از خشونت در آن دیده می‌شد را تعدیل می‌کند؛ زیرا روسای جمهور آمریکا خیلی نمی‌توانند تغییرات عمده‌ای در سیاست‌های این کشور بخصوص در زمینه‌هایی که به مسائل ملی مربوط است بدهند و باید تدابیری همسو با کنگره اتخاذ کنند.

    وی افزود: از نظر اصول علم اقتصاد، در شرایط نزاع و درگیری، دارایی‌های غیرمنقول همچون مسکن دچار سقوط قیمت و دارایی‌های منقول همچون طلا و ارز روند افزایشی به خود می‌گیرند. اما این بدان معنا نیست که با انتخاب ترامپ به عنوان رییس جمهور آمریکا باید منتظر چنین شرایطی باشیم. آمریکا توانایی این را ندارد که در منطقه خاورمیانه درگیر یک مساله جدید شود؛ زیرا این کشور هم‌اکنون در سوریه، عراق و افغانستان درگیر است و بیش از این خود را گرفتار نخواهد کرد.

    به گفته قهاری، ما باید جدا از سیاست‌ها و سناریوهایی که روسای جمهور آمریکا برای دنیا ترسیم می‌کنند به فکر بازنگری در برنامه‌های اقتصادی خود باشیم. اینکه منتظر بمانیم تا ببینیم انتخاب ترامپ چه تاثیری بر بازارهای داخلی ما از جمله بازار مسکن می‌گذارد، خود گواهی است بر این مساله که ما فاقد برنامه‌ریزی هستیم و منتظریم تا یک فرد برای اقتصاد ما تصمیم بگیرد؛ فردی که اتفاقا داخلی هم نیست.

    این کارشناس با اشاره به ماهیت خوداتکایی بازار مسکن در ایران گفت: حوزه مسکن در ایران چندان به سیاست‌های خارجی مرتبط نیست و بخشی که در زمینه‌ی مسکن فعال است می‌تواند با درایت و آینده‌نگری دولتمردان خودمان فعال شود. اما متاسفانه در چند سال اخیر و با وجودی که بخش مسکن می‌تواند به اشتغال و تولید در حوزه‌های مرتبط کمک شایانی کند توفیق چندانی در این زمینه حاصل نشده و این بخش در حال ورود به پنجمین سال رکود است.

    قهاری تاکید کرد: بعضا نبود برنامه‌ریزی در اقتصاد کشور را گردن سیاست‌های اتخاذ شده از سوی کشورهای دیگر می‌اندازیم اما این‌طور نیست که همه دنیا در حال برنامه‌ریزی برای ستیز با دولت ما باشند. به هر حال کشورهای دیگر هم مشکلات خودشان را دارند و ممکن است اگر ما تعامل بهتری با دنیا برقرار کنیم موفق‌تر شویم.

    وی با بیان این اعتقاد که طی سال‌های اخیر روند سیاسی شدن اقتصاد جهان تشدید شده است، ‌ گفت: اقتصاد جهانی تابعی از سیاست جهانی شده که این دو مقوله باید در یک نقطه بتوانند یکدیگر را درک کنند. هر کشوری که بتواند در فضای سیاسی، بازیگر بهتری باشد قطعا امتیازات اقتصادی بیشتری را به سمت خود می‌کشد.

    این کارشناس اقتصاد مسکن تصریح کرد: سیاست‌های داخلی و انتخابات آمریکا می‌تواند بخش‌های مربوط به تجارت ایران با جامعه جهانی را تحت تاثیر قرار دهد. مسلما هرچه این سیاست‌ها به سمت تنش‌زدایی باشد به نفع ایران است و بالعکس. با این حال تصور می کنم شرایط اقتصاد جهانی بعد از ترامپ به نفع ما رقم خواهد خورد؛ زیرا ترامپ نمی‌تواند در تضاد با تجارت جهانی اقدامی صورت دهد. اگر بخواهیم بر اساس مواضعی که ترامپ تا کنون اتخاذ کرده اظهارنظر کنیم باید بگوییم او شخصی است که بیش از آن‌که دلش برای دنیا بسوزد، به حال اقتصاد آمریکا می‌سوزد. بنابراین قطعا به دنبال رشد اقتصادی ایالات متحده می‌رود که این اقدام به نفع اقتصاد جهانی و به تبع آن به نفع ایران است.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار