عصر ساختمان: چیدمان پذیرایی مستطیل شکل شرایط و قوانین مربوط به خودش را دارد که در صورت رعایت و عمل به آنها نتیجه ای مناسب و مطلوب حاصل خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از وبسایت اتاق، در ادامه پست پیشین راجب به چیدمان پذیرایی ال شکل، به نوع دیگری از چیدمان پذیرایی می رسیم که در بیشتر خانه ها و آپارتمان های امروزی مرسوم است.
بعضی پذیرایی ها به قدری باریک و دراز هستند که وقتی وارد آنها می شوید، یاد مسیر باریک و طویل سالن بولینگ می افتید که در انتها هدف های برای زدن چیده شده اند! بعضی دیگر هم بقدری بد چیده شده اند که حس بودن در یک تونل زیرگذر را در ذهن تداعی می کنند! اگر پذیرایی خانه شما هم چنین است، توصیه های آورده شده در این پست می تواند راهکار و ایده های مناسبی برای دیزاین شیک و کاربردی اتاق پذیرایی را پیش رویتان قرار بدهد.
یکی از مشکلات اصلی برای چیدن مبلمان در پذیرایی مستطیلی، تعیین راهی مشخص برای عبور و مرور افراد است. اولین کاری که باید از انجام آن پرهیز کنید، قرار دادن این راه بین میز جلو مبلی و مبلمان اصلی است. در شکل زیر آپارتمانی را مشاهده می کنید که پذیرایی مستطیل شکل با سقف های بلند دارد؛ سقف بلند باعث شده حتی از حد معمول هم باریک تر بنظر رسد اما با چیدمان درست مبلمان در این پذیرایی مستطیلی و قرار دادن راه درست برای رفت و آمد، تا حد زیادی مشکل کمبود فضا حل شده است. انتهای پذیرایی نیز یک تراس قرار گرفته که باعث شده فضا روشن و دلباز دیده شود.
در عکس زیر باز هم نمای دیگری از اتاق پذیرایی بالا را مشاهده می کنید. درب ورودی خانه درست در انتهای دیگر پذیرایی قرار گرفته است، بنابرین مبلمان به یک جهت چیده شده تا رفت و آمد در یک خط مستقیم بین مبلمان و شومینه صورت بگیرد. میز جلو مبلی طرحی عثمانی دارد و نزدیک مبل راحتی ال قرار گرفته است، طوریکه می توانید پاهای خود را بروی آن نیز دراز کنید. در این صورت دیگر هیچ کس نمی تواند از فضای بین میز و مبل عبور کند. نکته دیگر در مورد چیدمان پذیرایی مستطیل شکل استفاده صحیح از فرش است. اندازه فرش طوری تعیین شده که افراد می توانند بدون قدم گذاشتن روی آن، از کنارش رد شده و به سمت دیگر بروند با این کار مرز رفت و آمد دقیقا مشخص شده است.
چیدمان پذیرایی مستطیل شکل دوم نیز همان شیوه بالا را در پیش گرفته اما با این تفاوت که راه رفت و آمد پشت مبلمان پذیرایی قرار گرفته است. برای چنین سیستمی اتاق پذیرایی تان باید مقدار عریض تر باشد تا بهترین نتیجه را بگیرید. باز نگهداشتن فضا در یک قسمت از اتاق برای رفت و آمد، فضای بیشتری در اختیار چینش اصلی مبلمان پذیرایی قرار می دهد. این خانه هم سقفی بلند داشته که مالک آنرا به دو طبقه تقسیم کرده است. طبقه اول پذیرایی و آشپزخانه قرار دارد و طبقه دوم اتاق خواب ها، نشیمن، حمام و سرویس بهداشتی تعبیه شده است.
روش دیگر چیدن مبلمان در گوشه انتهایی پذیرایی مستطیلی است. در شکل زیر مشاهده می کنید که مبلمان به گوشه اتاق برده شده و رفت و آمد دقیقا از قطر فرش صورت می گیرد. قرار گرفتن مبلمان در یک سمت و کنسول همراه با آینه در سمت دیگر، راه عبور و مرور را کاملا مشخص کرده است. نکته مهم دیگر پرهیز از قرار دادن صندلی یا مبل اضافه برای نشستن است. اکثر ما عادت داریم با قرار دادن صندلی یا مبل اضافه، فضای نشستن خانه را زیادتر کنیم در صورتی که مهمانان خیلی کم به خانه می آیند اما فضای پذیرایی بیخودی گرفته و شلوغ می شود. بجای این کار سعی کنید از مبلمان چندکاربره استفاده کنید، در چیدمان پذیرایی مستطیل شکل زیر بصورت هوشمندانه میز جلو مبلی را عثمانی انتخاب کرده تا هم نقش میز را بازی کند و هم فضایی برای نشستن فراهم کند.
یکی دیگر از توصیه های مهم در چیدمان پذیرایی مستطیل شکل قرار دادن مبلی هم عرض با اتاق است. در عکس اول اگر مبل بزرگ را روبروی شومینه قرار می دادند به محض قرار گیری میز جلو مبلی مجبور بودید از میان فضای نشت و برخاست رفت و آمد کنید، بعلاوه اتاق هم طویل تر و باریک تر بنظر می رسید که شبیه آنچه در بالا گفتیم یعنی یک تونل می شد! با قرار دادن مبل دونفره کوچکتر، هم فضای کافی برای نسشتن فراهم شده و هم فضای کافی برای رفت و آمد.
اتاق بعدی هم از روش بالا استفاده می کند. عرض این اتاق فقط 3٫5 متر است، اما چینش درست مبلمان باعث شده چشم ها متوجه کوچکی و باریکی فضا نشوند، بخصوص مبل دو نفره قرمز رنگی که در انتهای اتاق قرار گرفته است به ایجاد این حس کمک بسزایی می کند. در صورت نبودن این مبل زیبا در مقابل پنجره بزرگ، اتاق باریک، طویل و بی انتها بنظر می رسید.