مدیران خودروعصر اعتبار

۲ گام طرح استیجار عمومی برای ساخت مسکن اعلام شد

عصر ساختمان- بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی طرح "استیجار عمومی" برای خانه‌دار کردن گروه‌های هدف طی دو گام عملیاتی، اجرایی می‌شود.

۲ گام طرح استیجار عمومی برای ساخت مسکن اعلام شد
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از تسنیم، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، نیمه ماه جاری جزئیات طرح «استیجار عمومی» را اعلام کرد. این طرح با هدف تأمین مسکن زوج‌های جوان و متقاضیانی طراحی شده است که توان مالی برای ورود به سایر طرح‌های حمایتی مسکن را ندارند و امکان خانه‌دار شدن ملکی برای آن‌ها فراهم نیست. به گفته وزیر، در این طرح، اولویت تخصیص واحدها با دهک‌های پایین درآمدی است.

    صادق با تأکید بر اینکه زوج‌های جوان فاقد مسکن در دهک‌های یک تا شش که حداکثر پنج سال از تاریخ ازدواج آن‌ها گذشته باشد، مشمول این طرح هستند، افزود: دهک‌های یک و دو در اولویت بالاتری قرار دارند و ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها باید در دهک‌بندی متقاضیان با دقت و حساسیت کامل عمل کنند.

    وی همچنین بر ضرورت جلب مشارکت انبوه‌سازان و سازندگان بخش خصوصی در اجرای طرح استیجار عمومی تأکید کرد و گفت: شناسایی و همکاری با انبوه‌سازان، به ویژه فعالان بافت‌های فرسوده از اولویت‌های وزارت راه و شهرسازی است. باید از ظرفیت انبوه‌سازان فعال در بافت‌های فرسوده به‌صورت مؤثر استفاده شود و توجیه اقتصادی حضور آنان از طریق ضوابط تشویقی، خرید واحدها توسط وزارت راه و شهرسازی و پشتیبانی منابع و اراضی سازمان ملی زمین و مسکن و منابع بازآفرینی شهری فراهم شود.

    صادق تصریح کرد: هزینه‌های آماده‌سازی در خارج از شهرها با انتقال ساخت‌وساز به هسته‌های درونی شهرها کاهش می‌یابد و این موضوع می‌تواند فرآیند بازآفرینی شهری را متحول کند. در این مسیر لازم است با انبوه‌سازان گفت‌وگو و تفاهم شود تا از ظرفیت آن‌ها ابتدا در پیشبرد طرح مسکن استیجاری و سپس در سایر طرح‌های حمایتی مسکن بهره‌برداری شود.

    در همین حال حبیب‌الله طاهرخانی، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه مشکل مسکن با خانه‌سازی غیرهدفمند برطرف نمی‌شود، افزود: تأمین مسکن در استطاعت خانوارها باید هدف‌گذاری شود و با توجه به سطوح قیمت مسکن و وضعیت درآمد خانوارها، راهکار حل مشکل مسکن در کلانشهرها صرفاً از مسیر مسکن ملکی میسر نیست و سیاست استیجار عمومی باید دنبال شود.

    وی یادآور شد که در طرح استیجار عمومی دو گام مهم برنامه‌ریزی شده است: در گام اول تا پایان سال جاری، تأمین 10 هزار واحد مسکونی استیجاری در سراسر کشور با مکانیزم معاوضه و تهاتر منابع، اراضی و املاک کارسازی خواهد شد. در گام دوم ساخت و عرضه مسکن استیجاری از طریق واگذاری اراضی دولتی و سایر مشوق‌ها به بخش خصوصی و عمومی غیر دولتی دنبال خواهد شد.

    به گزارش تسنیم، با اجرای طرح استیجار عمومی، وزارت راه و شهرسازی قصد دارد دسترسی به مسکن برای زوج‌های جوان و دهک‌های پایین درآمدی را تسهیل کند و همزمان با جلب مشارکت بخش خصوصی، فرآیند بازآفرینی شهری و نوسازی بافت‌های فرسوده را پیش ببرد. این اقدام سیاستی هدفمند برای حل بخشی از مشکل تأمین مسکن در کشور و به‌ویژه در کلانشهرها به شمار می‌رود، به شرطی که همه دستگاه‌ها و ارگان‌های ذی‌ربط همراهی و همکاری بلازم را با طرح استیجار عمومی داشته باشند.

     

    پورسعیدخلیلی