مدیران خودروعصر اعتبار

راهکارهای سرمایه‌گذاران ساختمانی برای خروج از بن‌بست تامین مالی؛

تهاتر سیمان با آپارتمان!

عصر ساختمان- سرمایه‌گذاران‌ ساختمانی برای خروج از بن‌بست «تامین مالی از محل فروش آپارتمان برای پروژه‌های جدید»، از تاکتیک‌های جدید استفاده می‌کنند.

تهاتر سیمان با آپارتمان!
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از دنیای اقتصاد،  سرمایه‌گذاران‌ ساختمانی برای خروج از بن‌بست «تامین مالی از محل فروش آپارتمان برای پروژه‌های جدید»، از تاکتیک‌های جدید استفاده می‌کنند.

    امکان فروش واحد مسکونی تازه‌ساز با قیمت متناسب با «بهای تمام‌شده» برای سازنده‌ها وجود ندارد.

    تورم تولید حدود 2 دوبرابر رشد قیمت مسکن در سال گذشته بود؛ هزینه تولید مصالح ساختمانی هم در سال گذشته و هم در سال جاری به دلایل متعددی که مهمترین آنها «اثر خاموشی‌ها و‌ محدودیت توزیع انرژی به صنایع» است، با روند صعودی آن هم با شیب تند روبرو است.

    در بازار فروش مسکن اما قدرت خرید در حد پذیرش رشد چشمگیر قیمت وجود ندارد.

    سرمایه‌گذاران ساختمانی برای فعالیت در چنین شرایطی، مصالح‌ساختمانی پرمصرف‌شان همچون سیمان (بتن) و آهن‌آلات را به صورت «تهاتر 100 درصدی» با آپارتمان‌های آماده ساخت، تامین می‌کنند.

    این مدل تامین مالی به رغم «تهیه مصالح با قیمت بالاتر از شرایط خرید نقدی»، همچنان به لحاظ عایدی، صرفه قابل قبولی دارد.

    بخصوص آنکه چشم‌انداز روشنی برای بهبود «روند قیمت تمام‌شده تولید مسکن» فعلا قابل تصور نیست.

    سازنده‌ها از تاکتیک‌های دیگری هم استفاده می‌کنند.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی