مدیران خودروعصر اعتبار

معاون وزیر راه و شهرسازی:

۷ درصد جمعیت کشور حاشیه‌نشین هستند

عصر ساختمان- معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری، از سکونت نزدیک به ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور در بافت‌های تاریخی، فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی خبر داد.

۷ درصد جمعیت کشور حاشیه‌نشین هستند
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از ایسنا، علیرضا گلپایگانی، امروز (سوم خرداد) در نشست خبری با بیان اینکه در حال حاضر در کل کشور نزدیک به 170 هزار هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد داریم، گفت: نزدیک به 20 میلیون نفر در این نواحی زندگی می‌کنند که شامل سکونت سه میلیون نفر در بافت‌های تاریخی، 10 میلیون نفر در بافت‌های فرسوده و هفت میلیون نفر در سکونتگاه‌های غیررسمی (حاشیه‌نشینی) است.

    وی با بیان اینکه در کشور نزدیک به هفت درصد جمعیت حاشیه‌نشین هستند، عنوان کرد: از این نظر نسبت به میانگین جهانی که درصد حاشیه‌نشینی 15 درصد است، جایگاه بهتری داریم.

    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با بیان اینکه حاشیه‌نشینی علاوه بر مشکلات ساختمانی و کالبدی که ایجاد می‌کند، منشا بسیاری از چالش‌های اجتماعی، فرهنگی و ... نیز هست، اظهار کرد: از همین رو بهتر است با اقدامات جهادگرانه به حل مسئله حاشیه‌نشینی بپردازیم.

    گلپایگانی از مهمترین دلایل حاشیه‌نشینی نیز یاد کرد و تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های چند سال اخیر را یکی از مهمترین این موارد برشمرد و خاطرنشان کرد: جنگ و مهاجرت اجباری نیز از دیگر عوامل اثرگذار است. برای مثال در شهری مانند مشهد که مشکل جدی در زمینه حاشیه‌نشینی دارد، بخش زیادی از جمعیت حاشیه‌نشینان اتباع هستند که به دلیل شرایط جنگ ناگزیر به کشور ما آمدند.

    وی اظهار کرد: از سوی دیگر بخشی از حاشیه‌نشینی از شرایط ناشی از تحریم‌های 40 ساله و تاثیر آن بر صنعت ساختمان منشا می‌گیرد. بگونه‌ای که اگرچه قیمت ساختمان در ایران مشابه سایر کشورهای در حال توسعه است، اما چون درآمد مردم پایین است، زمان مورد نیاز برای خانه‌دار شدن مردم طولانی می‌شود.

    گلپایگانی در ادامه با بیان اینکه بافت تاریخی بخشی از ساختار هویتی و ریشه یک شهر بوده و حفظ آن الزام است، گفت: گاهی شدت محدودیت‌هایی که از سوی میراث فرهنگی برای ساخت و ساز در این بافت‌ها اعمال می‌شود نتیجه عکس می‌دهد و به جای اینکه ابزاری برای حفظ این بافت باشد، منجر به تخریب بافت تاریخی می شود.

    وی با بیان اینکه حفاظت مطلق از بافت تاریخی نباید باعث شود این بافت از چرخه آبادانی، عمران و بهسازی عقب بماند، ادامه داد: نمی‌گوییم که در بافت تاریخی هرگونه ساخت و سازی صورت بگیرد، اما این مناطق باید مورد توجه ویژه قرار گیرند و از منابع ملی نیز حمایت‌هایی برای بهسازی بافت تاریخی در نظر گرفته شود، در غیر این صورت هم بافت تاریخی از بین می‌رود و هم مردم ناراضی خواهند بود و هم رشد و شکوفایی رخ نمی‌دهد.

    وی اشاره‌ای هم به وضعیت بافت فرسوده در کرمانشاه داشت و با بیان اینکه نزدیک به 280 هزار نفر از جمعیت کرمانشاه در بافت ناکارآمد زندگی می‌کنند، گفت: کرمانشاه از نظر حاشیه‌نشینی استان دهم یا یازدهم کشور است.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی