مدیران خودروعصر اعتبار

افزایش ۳۳۰ هزار هکتاری ظرفیت سکونتگاهی کشور

عصر ساختمان- معاون شهرسازی و معماری وزارت راه گفت: طبق تکالیف قانونی حدود ۳۰ درصد معادل ۳۳۰ هزار هکتار به مساحت سکونتگاهی کشور اضافه خواهد شد که تحول اساسی و انقلابی در حوزه شهرسازی ایجاد می‌کند.

افزایش ۳۳۰ هزار هکتاری ظرفیت سکونتگاهی کشور
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از مهر، غلامرضا کاظمیان معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی با اشاره به عملکرد این وزارتخانه نسبت به قوانین بالادستی و برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: طبق تبصره یک ماده 50 قانون، وزارت راه و شهرسازی مکلف شده است که دو دهم درصد معادل 330 هزار هکتار را به ظرفیت سکونتگاهی کشور با تراکم 60 نفر در هکتار در روستاها، شهرهای کوچک و میانی، مناطق مرزی و شهرک سازی با در نظر گرفتن ملاحظات و سند آمایش سرزمینی، قانون حفظ کاربری اراضی زراعی، باغات و تبصره دو ماده 9 قانون جهش تولید مسکن برنامه‌ریزی و اقدام کند.

    وی افزود: طبق تکالیف قانونی حدود 30 درصد معادل 330 هزار هکتار به مساحت سکونتگاهی کشور اضافه خواهد شد که تحول اساسی به لحاظ کمی و کیفی، و انقلابی در حوزه شهرسازی ایجاد می‌کند.

    کاظمیان با بیان اینکه در هر سیاست گذاری و برنامه‌ریزی زمین و مسکن دو نکته مهم باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: برای حصول نتیجه باید زمین به عنوان یکی از نهاده‌های تولید مسکن در کنار سایر نهاده‌ها به صورت متوازن به نتیجه برسد. نکته دوم فراهم کردن امنیت سکونت با در نظر گرفتن مؤلفه‌های عدالت اجتماعی و قضائی با هدف توزیع متوازن زمین و جمعیت به علاوه رعایت موازین محیط زیستی و منابع طبیعی و مخاطرات طبیعی است.

    معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مفهوم زیست پذیری گفت: منظور این است که مردم در خانه محل سکونت خود احساس راحتی کنند و بتوانند در آن خانه زیست متعالی و بلند مدت داشته باشند و قابلیت خرید و فروش هم برای آنان فراهم باشد.

    کاظمیان یادآور شد: در واقع دو اقدام اساسی شامل نیازسنجی کمی در سطح ملی، استانی و شهری، همچنین تدوین سند ملی تأمین زمین در سطح ملی، استانی (از مسیرهای 6 گانه)، شهری و محلی در دست انجام قرار دارد.

    معاون شهرسازی و معماری گفت: ما معطل به نتیجه رسیدن برنامه و سپس آغاز عملیات اجرایی نشدیم. بلکه آمارهای پنج سال گذشته حاکی از میزان اراضی تأمین شده است.

    وی با اشاره به مسیرهای تأمین زمین اظهار کرد: بازنگری در طرح‌های جامع، تغییر کاربری، الحاق، شهرک سازی، بازآفرینی شهری راه‌های مشخص ما برای تأمین زمین است.

    کاظمیان گفت: از مهر 1400 تا فروردین 1404 در مجموع 121 هزار و 500 هکتار زمین تأمین شده است که از این مقدار 35 هزار و 500 هکتار در قالب شهرک یا شهر جدید بوده است. همچنین حدود 8000 هکتار مصوبات کمیسیون ماده 5 نیز به ظرفیت سکونتگاهی را باید در کنار این عدد لحاظ کرد.

    معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به افزوده شدن حدود 15 هزار هکتار به محدوده شهرها از طریق بازنگری طرح جامع طی چند سال گفت: حدود 81 هزار هکتار زمین نیز در شهرها و حدود 40 هزار هکتار هم در قالب الحاق به روستاها، یا افزایش محدوده روستاها بوده است.

    وی یادآور شد: در نیمه دوم سال 1403، حدود 8500 هکتار برای الحاق محدوده به شهرک‌ها در نظر گرفته شد. به لحاظ کارشناسی در خصوص صحیح یا غلط دانستن توسعه عمودی یا افقی شهر؛ ما نمی‌توانیم الگوی ساخت و ساز در تهران را به یک شهر کوچک 50 هزار نفری تعمیم دهیم.

    پورسعیدخلیلی