عصر ساختمان- عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از کاهش مبلغ وام ساخت مسکن شهری، آن را عاملی برای تعطیلی پروژههای عمرانی دانست و گفت: با توجه به افزایش هزینههای ساخت، این میزان وام پاسخگوی نیاز متقاضیان مسکن حمایتی نیست.
به گزارش پایگاه خبری «عصرساختمان» به نقل از خبرگزاری خانه ملت، مجتبی یوسفی، نماینده اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با انتقاد از کاهش مبلغ وام مسکن، گفت: کاهش وام ساخت مسکن از 800 میلیون تومان به 650 میلیون تومان تأثیرات منفی بر پروژههای ساخت مسکن خواهد داشت. در حال حاضر، بسیاری از پروژههای عمرانی به دلیل مشکلات مالی دچار اختلال شدهاند و این تصمیم میتواند روند تکمیل آنها را با چالش بیشتری مواجه کند.
وی با قدردانی از وزارت راه و شهرسازی برای آغاز برخی پروژهها، تأکید کرد: هرچند اقدامات مثبتی در حوزه مسکن صورت گرفته، اما همچنان تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله زیادی داریم. مشکلات این حوزه تنها مربوط به عملکرد یک وزیر نیست، بلکه مجموعهای از عوامل مختلف در آن دخیلاند. بنابراین، باید از نگاههای سطحی و دوقطبیسازیهای بیفایده پیرامون آمارهای ساخت و ساز مسکن پرهیز کنیم و به دنبال حل ریشهای مسائل باشیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به افزایش هزینههای ساخت مسکن، تصریح کرد: ما شاهد افزایش چشمگیر هزینههای ساختوساز هستیم. در حال حاضر، قیمت مصالح ساختمانی بهطور متوسط بین 15 تا 20 میلیون تومان در هر متر مربع رسیده است. این یعنی هزینه ساخت یک واحد 100 متری با احتساب مشاعات، حدود 2 میلیارد تومان خواهد بود. در چنین شرایطی، وام 650 میلیونی مسکن شهری چه کمکی میتواند به متقاضیان مسکن حمایتی بکند؟
وی در ادامه با انتقاد از عدم تناسب وام مسکن با هزینههای واقعی، افزود: وقتی هزینه ساخت یک واحد مسکونی 2 میلیارد تومان است، چگونه از مردم انتظار داریم که با دریافت وام 650 میلیونی مسکن شهری صاحبخانه شوند؟ متقاضیان باید 1 میلیارد و 350 میلیون تومان دیگر از منابع شخصی خود تأمین کنند که برای بسیاری از آنها امکانپذیر نیست. اگر فردی چنین سرمایهای داشت، تا امروز بدون نیاز به تسهیلات دولتی، خانهدار شده بود.
یوسفی با تأکید بر اینکه مجلس پیگیر حل این مشکل است، تصریح کرد: ما در حال برگزاری جلسات متعددی با مسئولان هستیم و انتظار داریم که این موضوع بهطور جدی مورد بررسی قرار گیرد و مبلغ وام ساخت مسکن شهری افزایش پیدا کند. نمیتوان با شعارزدگی و تصمیمات غیرکارشناسی، مشکلات حوزه مسکن را حل کرد.