عصر ساختمان- درحالی رئیس انجمن انبوهسازان تهران بهمن ۱۴۰۱ از پیشنهاد کاهش مشروط آورده متقاضیان به ۲۰۰ میلیون تومان خبر داده بود که از سرنوشت بررسی این پیشنهاد در دولت خبری نیست.
به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از تسنیم، بهمن ماه سال 1401 رئیس انجمن انبوهسازان تهران با تشریح جزئیات قیمت پیشنهادی انبوهسازان برای ساخت نهضت ملی مسکن گفته بود: بر این اساس آورده متقاضیان به 200میلیون تومان کاهش مییابد.
ایرج رهبر در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به آغاز ساخت پروژههای طرح اقدام ملی در زمان حضور محمد اسلامی وزیر اسبق راه و شهرسازی، اظهار کرد: همان دوره بارها اعلام کردیم با توجه به تجربه مسکن مهر که گروه هدف آن متقاضیان کمتوان بود در طرح اقدام ملی تجربه ما میگوید آورده متقاضیان زیاد است و آنها توان پرداخت این مبالغ را ندارند.
وی با اشاره به اینکه متقاضیان حداقل باید 400 میلیون تومان آورده داشته باشند، ادامه داد: در طرح ملی مسکن نیز اعلام شده است که متقاضیان در یک بازه مشخص باید اقساط 40 میلیون تومانی پرداخت کنند، واقعیت آن است که اکثر متقاضیان این طرح توان پرداخت این آورده را ندارند.بر این اساس با هدف ساخت پروژهها و خانهدار کردن سریع مردم، به وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد دادیم از توان مالی بخش خصوصی در قبال سهم از پروژه استفاده شود.
رئیس انجمن انبوهسازان با ابراز "متأسفانه مسئولان قبلی وزارت راه یا اطلاعی از وضعیت متقاضیان نداشتند یا اینکه پیشنهاد ما را نمیپذیرفتند" اضافه کرد: خوشبختانه در دوره جدید وزارت راه و شهرسازی، وضعیت تغییر کرده است، اخیراً جلسهای با وزیر راه داشتیم و پیشنهاد انبوهسازان را تکرار و تأکید کردیم که مردم توان پرداخت اقساط آورده را ندارند. در این جلسه پیشنهاد استفاده از توان مالی بخش خصوصی را مطرح کردیم که آقای بذرپاش آن را پذیرفت و تأکید کرد پیشنهاد خوبی است.
وی از دستور وزیر راه و شهرسازی برای بررسی پیشنهاد انبوهسازان خبر داد و گفت: در رابطه با قیمت ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن نیز پیشنهاد 7.9 میلیون تومانی با احتساب شاخص تعدیل سهماهه سوم سال 1401 را برای هر مترمربع ارائه کردهایم.
وی با اشاره به اینکه ساخت بخشی از واحدهای نهضت ملی مسکن آغاز شده است، اظهار کرد: بهعنوان مثال هزینه ساخت یک واحد 100متری حدود یک میلیارد تومان است. حدود 300 میلیون از این مبلغ را وام پوشش میدهد و 700 میلیون تومان دیگر را بایستی متقاضیان پرداخت کنند. بر اساس پیشنهاد انبوهسازان 500 میلیون تومان از این مبلغ را بخش خصوصی تأمین میکند و متقاضیان 200 میلیون تومان آورده خواهند داشت.
به گزارش تسنیم، در حالی سرنوشت دستور وزیر راه وشهرسازی مشخص نیست که در برخی پروژههای افتتاح شده نهضت ملی مسکن شهر جدید پرند، متقاضیان حدود 700 میلیون تومان آورده را واریز کردهاند.
اوایل ماه گذشته، آرش صیادی مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند در حاشیه بازدید رسانهها از پروژههای نهضت ملی مسکن شهر پرند، گفته بود: در دولت سیزدهم ساخت حدود 30 هزار واحد نهضت ملی مسکن آغاز شده است. ساخت حدود 3700 واحد اقدام ملی مسکن ابتدای سال 1400 و انتهای دولت دوازدهم آغاز شد.
وی با یادآوری اینکه عملیات اجرایی پروژههای نهضت ملی مسکن پرند از تیرماه سال 1401 آغاز شد، ادامه داد: حدود 4000 واحد مسکن شامل نهضت ملی مسکن، مسکن مهر و پروژههای مشارکتی از دهه فجر سال گذشته آماده افتتاح است، اما به دلیل عدم تامین زیرساخت ها از سوی دستگاههای خدماترسان قابل واگذاری نیست.
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند، گفت: از این تعداد 1700 واحد نهضت ملی مسکن، 700 واحد مسکن مهر و مابقی پروژهای مشارکتی است.
صیادی با پیش بینی افتتاح 4000 واحد مسکن تا تابستان، اضافه کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی مسکن هزینههای اجرای تاسیسات آب، برق و فاضلاب باید یک سوم توسط وزارت نیرو، یک سوم توسط وزارت راه و یک سوم از سوی استانداریها تامین شود که وزارت راه از محل منابع صندوق ملی مسکن این کار را انجام داده است.
وی درباره قیمت ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن بیان کرد: آورده متقاضیان این طرح 650 تا 700 میلیون تومان است و هزینه ساخت هر مترمربع در حال حاضر حدود 10 میلیون تومان است.