عصر ساختمان- نوسازی بافتهای فرسوده به عنوان یکی از رویکردهای دولت سیزدهم در بخش مسکن به رقم ۲۷۷ هزار و ۶۰۵ واحد رسیده که به گواه آمار این میزان نوسازی نسبت به برنامه ابلاغی تحقق ۷۵ درصدی داشته است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از ایرنا، نوسازی بافتهای فرسوده یکی از سیاستهای دولت سیزدهم در بخش مسکن در کنار اجرای طرح نهضت ملی مسکن است. تولید مسکن در بافتهای شهری همواره مورد تاکید دولتمردان بوده است و این اهمیت را به دلیل داشتن خدمات زیربنایی لازم در شهرها و همچنین با هدف مقاوم سازی و افزایش تابآوری مطرح کردهاند. مجموعه وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم نیز در ابتدای شروع به کار خود با اجرای طرح نهضت ملی مسکن و قانون جهش تولید مسکن، نوسازی را بخشی از اهداف کلان پروژه نهضت ملی مسکن عنوان کرد و در همین راستا گامهای اجرایی و عملیاتی برداشت.
تدارک مشوقهای متعدد برای ساکنان بافتهای فرسوده و همچنین سازندگان، نرخ پایینتر سود تسهیلات بانکی نسبت به دیگر روشهای ساخت و همچنین تدوین ضوابط و مقررات متعدد برای بافتهای متنوع شهری در محدودههای هدف بازآفرینی شهری بخشی از اقداماتی بوده که مجموعه وزارت راه و شهرسازی و شرکت بازآفرینی شهری ایران به عنوان متولی اصلی بر آن اهتمام ویژه داشته است.
بر اساس آمار ارائه شده در هفدهمین جلسه شورایعالی مسکن از روند نوسازی بافتهای فرسوده در سراسر کشور، نوسازی 277 هزار و 605 واحد در سراسر کشور طی دولت سیزدهم تحقق یافته است. به گفته «محمد آیینی» معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از تعداد واحدهایی که نوسازی آنها در این دولت آغاز شد تعداد 87 هزار واحد تکمیل شده و به بهرهبرداری رسیده است.
همچنین، نوسازی بافتهای فرسوده در 31 استان و 614 شهر تاکنون با عدد 277 هزار و 605 واحد نسبت به برنامه ابلاغی 75 درصد پیشرفت داشته است.
استانهای برتر
بر همین اساس 10 استان برتر از نظر تعداد واحد در دست نوسازی در سال 1402 شامل استانهای تهران، خراسان رضوی، اصفهان، مازندران، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، خوزستان، کرمانشاه، همدان و کرمان است.
صدور پروانه و واحدهای در حال نوسازی در 10 استان برتر کشور شامل تهران (سههزار و 799 پروانه و 28 هزار و 581 واحد درحال نوسازی)، خراسانرضوی (2 هزار و 201 پروانه و 10 هزار و 248 واحد در حال نوسازی)، اصفهان (2 هزار و 822 پروانه و 6 هزار و 306 واحد در حال نوسازی)، مازندران (یکهزار و 98 پروانه و چهار هزار و 375 واحد در حال نوسازی)، آذربایجانغربی (2 هزار و 32 پروانه و سه هزار و 824 واحد در حال نوسازی)، آذربایجانشرقی (یکهزار و 101 پروانه و سههزار و 736 واحد در حال نوسازی)، خوزستان (یکهزار و 423 پروانه و سههزار واحد در حال ساخت)، کرمانشاه (360 پروانه و 2 هزار و 998 واحد در حال نوسازی)، همدان (795 پروانه و 2 هزار و 897 واحد در حال نوسازی) و کرمان (یکهزار و 91 پروانه و 2 هزار و 384 واحد در حال نوسازی) است.