مدیران خودروعصر اعتبار

ورود هوش مصنوعی در بخش تولید برق کشور

عصر ساختمان- مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی با تاکید بر ضرورت ورود هوش مصنوعی در بخش تولید صنعت برق گفت: با توسعه هوش مصنوعی در صنعت برق علاوه بر افزایش بهره‌وری می‌توان میزان حوادث را نیز کاهش داد؛ همچنین در هزینه‌ها نیز صرفه‌جویی قابل توجهی خواهد شد.

ورود هوش مصنوعی در بخش تولید برق کشور
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از ایسنا، عبدالرسول پیش‌آهنگ امروز در نخستین رویداد بکارگیری هوش مصنوعی در بخش تولید صنعت برق با اشاره به اهمیت امنیت سایبری گفت: با ورود هوش مصنوعی به حوزه صنعت برق می‌توان این مساله را تا حد زیادی کنترل کرد. ضمن این‌که مدیریت زنجیره تامین و برنامه ریزی‌های کلان از طریق هوش مصنوعی می‌تواند به صورت مدون صورت گیرد.

    وی با تاکید بر این‌ که هر 10 سال نیاز به تولید دو برابر می‌شود و در کنار آن نیز می‌بایست ظرفیت تولید نیز دو برابر اضافه شود، تصریح کرد: این افزایش ظرفیت از طرق مختلف از جمله برنامه‌های افزایش تولید و افزایش بهره‌وری قابل اجراست.

    مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی با اشاره به لزوم بهره‌وری در صنعت برق گفت: در حال حاضر 95 درصد تجهیزات صنعت برق از داخل کشور تامین می‌شود و 50 درصد نیروگاه‌ها نیز ساخت داخل هستند که این موضوع اقدامی بزرگ در صنعت برق است.

    به گفته پیش‌آهنگ با هوشمند کردن شبکه می‌توانیم کاهش هزینه‌ها را شاهد باشیم چراکه تصمیم‌سازی خوب از این طریق صورت می‌گیرد. گاهی ممکن است یک نیروگاه به دلیل نیاز یک قطعه چند ماه متوقف شود، در صورتی که اگر مدیریت هوشمند وجود داشته باشد فرآیند کار به سرعت پیش می‌رود.

    وی با تاکید بر بهینه‌سازی فرآیندهای تولید اظهار کرد: قطعا در آرایش تولید برای این‌که بتوانیم شبکه را نگه داریم باید بالانس لازم را در شبکه ایجاد کنیم که این امر از طریق هوش مصنوعی امکان‌پذیر است. در بهبود راندمان نیز این موضوع می‌تواند بسیار اثرگذار باشد. باید توجه کرد که راندمان بستگی زیادی به نوع بهره‌برداری دارد.

    مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی ادامه داد: ظرفیت نصب شده در ایران معادل ظرفیت منصوبه در عربستان و ترکیه است. اما میزان بهره‌برداری ما اعداد کمتری را نشان می‌دهد که بهینه‌سازی و بکارگیری هوش مصنوعی می‌تواند این موضوع را مدیریت کند.

    پیش‌آهنگ با تاکید بر حفظ محیط زیست و موضوعاتی که در این راستا مطرح می‌شود، گفت: با ارائه داده‌های موجود به هوش مصنوعی می‌توانیم سازوکاری را ایجاد کنیم تا کمترین آلایندگی را از نیروگاه‌ها داشته باشیم. همچنین در مدیریت نگهداری و تعمیرات نیز هوش مصنوعی می‌تواند نقش زیادی را ایفا کند.

    مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی با بیان این‌که با استفاده از هوش مصنوعی می‌توانیم خرابی تجهیزات را پیش‌بینی کنیم، تصریح کرد: از این طریق می‌توان آسیب‌ها را شناسایی و مانع سرایت یک آسیب به تجهیزات دیگر شد و طبق برآوردهای صورت گرفته هوش مصنوعی می‌تواند تا 60 درصد در کاهش هزینه‌ها موثر باشد.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی