عصر ساختمان- مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران با بیان اینکه ساخت مسکن به بخش تعاونیها هدایت و داده شود، گفت: با ورود تعاونیها به بخش مسکن، عرضه آن با قیمت تمام شده ارائه میشود و قدرت خرید افزایش مییابد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از ایرنا؛ خشایار باقرپور اظهار داشت: طبق قوانین و سند توسعه تعاون، هدفگذاری شده بود که 50 درصد ساخت مسکن توسط تعاونیها انجام شود که این امر در بخش تعاون اتفاق نیافته است.
وی افزود: در بخش تعاون مسکن با سکون مطلق روبرو هستیم و نقش تعاونیها در بخش مسکن سیر منفی داشته است که در این زمینه نیازمند تسهیلگری نهادهای مربوطه و دولت هستیم.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران ادامه داد: باید انگیزش به بخش تعاون در همه حوزهها از جمله در تامین زمین، صدور پروانه، تسهیلات بانکی، قوانین، کمیسیونها و سایر موارد بازگردانده شود و دستاندازها از راه ساختوساز مسکن برداشته شود و نهادها و دستگاههای مربوطه مانعزدایی کنند.
وی با بیان اینکه تعاون نقش اساسی در کنترل تورم مسکن دارد، گفت: بخش مالی تعاونیها مشکل اصلیاست، ساختوساز در بخش تعاون با مشارکت جمعی محقق میشود تا نقدینگیها در جامعه به سمت تولید حرکت کند. با جمع شدن نقدینگی و سرمایههای سرگردان و سوق دادن آن به سمت تولید موفق به مهار تورم میشویم.
باقرپور تاکید کرد: بسیاری از طرحهای تعاونی، نیمه رها شده است که اگر تسهیلگری و رفع موانع صورت بگیرد راه اشتغال هموار شده و تولید بالا میرود.
وی با بیان اینکه با ورود تعاونیها به بخش مسکن، قدرت خرید به مردم بازگردانده میشود، گفت: تعاونیها به بخش مسکن مبتنی بر سود نگاه نمیکنند بلکه عرضه مسکن توسط تعاونیها، منجر به عرضهای با قیمت تمام شده میشود.
ظرفیتهای بالقوه بخش تعاون را به بالفعل تبدیل کنیم
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران افزود: فعالیت تعاونیها نه تنها منجر به مهار تورم در بخش مسکن و عرضه مسکن ارزان قیمت میشود بلکه مشارکت جمعی و شبکه ایجاد اشتغال را به همراه خواهد داشت.
ویبا اشاره به اینکه کیفیت ساختمانها با فعالیت تعاونیها ارتقا مییابد، گفت: ظرفیت بالفعل و بالقوه تعاونیها نه تنها در کشور ایران بلکه بر اثر ذات آنها که بر اساس مشارکت جمعی و مردمیاست، بسیار بالاست.
باقرپور عنوان کرد: باید ظرفیتهای بالقوه در بخش تعاون را به بالفعل تبدیل کنیم، در کشور ما با وجود اینکه در اصل 44 قانون اساسی، قوانین و سند بالادستی نظام سند توسعه تعاون و همچنین منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی به موضوع تعاون تاکید شده است اما از ظرفیتها استفاده نشده است.
ویبا اشاره به آسیبشناسی و واکاوی بخش تعاون، گفت: امروز واقعیت این است که در دهههای گذشته بخش تعاون مغفول مانده است هر چند در این زمینه برنامهریزیهای گسترده داشتهایم اما به مرحله اجرا نرسیده است.
قوانین دستوپاگیر سر راه بخش تعاون
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران افزود: وجود فرآیند و قوانین دستوپاگیر، اجازه نمیدهد تا تعاون ارتقا پیدا کند، بلکه منجر به از دست دادن جایگاه مردمی آن و از بین رفتن باور حاکمیت نسبت به آن میشود، امروز باید تعاون را دریابیم که در این شرایط اقتصادی مستلزم نقش آفرینی است، از این رو باید ارتباط بخش دولتی و خصوصی از طریق تعاونیها تقویت شود تا بخش تعاون رونق بگیرد.
باقرپور با بیان اینکه در سند توسعه تعاون، هدفگذاری سهم بخش تعاون در 25 درصد اقتصاد کل کشور پیشبینی شده بود، گفت: 10 سال است که این سند تصویب شده، اما هنوز این امر محقق نشده و سهم تعاون در اقتصاد حدود پنج درصد است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران خاطر نشان کرد: در بخش تعاون نیازمند سرعت و تسهیلگری نهادهای مربوطه هستیم تا به اهداف سند توسعه تعاون دست یابیم.