عصر ساختمان- حسین محمودی اصل، کارشناس بازار سرمایه گفت: سرمایهگذاران خردی که توان خرید ملک را ندارند میتوانند با استفاده از صندوقهای املاک و مستغلات در بخش مسکن سرمایهگذاری کنند و ضمن حفظ ارزش پول در شرایط تورمی، از درآمد حاصل از اجاره املاک بهرهمند شوند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از سنا؛ 26 مهر ماه بود که پذیرهنویسی اولین صندوق املاک و مستغلات کشور در بازار سرمایه ایران رقم خورد و سرمایهگذاران این امکان را داشتند تا هر واحد این صندوق را به قیمت 1000 تومان خریداری کنند. حال در آستانه بازگشایی معاملات ثانویه این صندوق و بررسی کارکردهای آن به گفتگو با کارشناس بازار سرمایه پرداختیم.
حسین محمودی اصل، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار سنا در رابطه با مزایای صندوقهای املاک و مستغلات و تاثیر آن بر بازار ملک، اظهار کرد: سرمایهگذاران خردی که توان خرید ملک را ندارند میتوانند با استفاده از این صندوقها در بخش مسکن سرمایهگذاری کنند و ضمن حفظ ارزش پول در شرایط تورمی، از درآمد حاصل از اجاره املاک بهرهمند شوند.
او افزود: با تقویت، تنوع و گسترش فعالیت صندوقهای املاک و مستغلات فرآیند خانهدار شدن تدریجی مستاجران نیز محقق خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: صندوقهای املاک و مستغلات به سبب پوشش ریسک سرمایهگذاری و کسب درآمد اجاره از املاک، عایدی مناسبی را برای سرمایهگذاران این حوزه به دنبال خواهند داشت.
محمودی اصل گفت: ماده 5 قانون جهش تولید مسکن یک ظرفیتی را برای تقویت صندوقهای املاک و مستغلات ایجاد کرده است.
او بیان کرد: با مدیریت مناسب در بخشهای کلان اقتصاد و تنوع در صندوقهای املاک و مستغلات میتوان شاهد کاهش سوداگرای، کاهش خانههای خالی، رونق اجارهداری حرفهای، کنترل نوسانات قیمت و بهبود روند ساخت و ساز در بازار مسکن و در نهایت ساماندهی بخش مسکن بود.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان بیان کرد: متاسفانه به سبب شرایط اقتصادی و انتظارات تورمی، مسکن تبدیل به یک کالای سرمایهای شده که با بهبود شرایط اقتصاد کلان و استفاده از اهرمهای مالیاتی و همچنین تقویت صندوقهای املاک و مستغلات این مسئله به مرور زمان رفع خواهد شد.