مدیران خودروعصر اعتبار

دبی،این همه برج فقط در شانزده سال؟!

عصر ساختمان: اخیراً عکسی در رسانه‌های مجازی دست به دست شد که نشان می‌داد همه آن‌چه از شهری مدرن با برج‌های سربه‌فلک‌کشیده به نام دبی، در ذهن‌مان نقش بسته، همگی محصول شانزده سال اخیر بوده است؛ عکسی که دو پاره است: پاره اول مربوط به سال ۲۰۰۰ که بیابانی را نشان می‌دهد و پاره دوم که دبی کنونی است با کلی آسمانخراش. همین عکس بهانه‌ای بود تا نگاهی بکنیم به روند شهرسازی در دبی و به چند برج مهم این شهر.

دبی،این همه برج فقط در شانزده سال؟!
نسخه قابل چاپ
جمعه ۱۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۱:۰۰
  • دبی،این همه برج فقط در شانزده سال؟!
  • دبی،این همه برج فقط در شانزده سال؟!
  • دبی،این همه برج فقط در شانزده سال؟!
  • دبی،این همه برج فقط در شانزده سال؟!
  • دبی،این همه برج فقط در شانزده سال؟!
  • دبی،این همه برج فقط در شانزده سال؟!
  • دبی،این همه برج فقط در شانزده سال؟!
  • دبی،این همه برج فقط در شانزده سال؟!

به گزارش پایگاه خبری« عصر ساختمان» به نقل از مدآنلاین، بی‌شک درباره دبی مطالب زیادی خوانده‌اید. تنها شهری که به سرعت در دنیا ترقی کرده و هر روز شاهد سازه‌های جدید با نمای داخلی و خارجی لوکس آنها هستیم. اما آیا تاکنون به چگونگی ترقی و پیشرفت این شهر عربی فکر کرده‌اید؟ درست است که بحران اقتصادی از  پیشرفت‌های بیشتر اقتصادی در دبی جلوگیری کرد و انجام طرح‌ها وپروژه‌های این شهر رابه تعویق انداخت، اما این بحران نتوانست از تحقق اهداف و آرمان‌های این امارت کوچک ممانعت کند. ساخت و ساز در دبی رشد بیشتری داشته و علت آن نیروی کار ارزانی است که از آسیا در آنجا کار می‌کنند. دبی به درآمد نفتی متکی نیست و معتقد است که درآمدهای نفتی از سال 2015 به بعد دیگر از کار خواهند افتاد.

شرکت دبی هولدینگ در سال 2004 به منظور سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌های مختلف در جهت ایجاد زیرساخت‌های توسعه در دبی تاسیس گردید و ظرف سالیان گذشته موفق به انجام اقدامات بسیار وسیع گردیده است .هریک از شرکت‌های تابعه که  توسط این شرکت مادر تاسیس شده‌اند در یک یا چند حوزه از حوزه‌های توسعه به فعالیت تخصصی پرداخته و هدف نهایی آنها تبدیل دبی به یک قطب جهانی در زمینه تجارت – تفریحات – بازرگانی از یک سو و دستیابی خود آن شرکت‌ها به سطح رهبری در منطقه خاورمیانه بوده است. تغییرات دبی در طول سال‌های 2000 تا کنون، مشابه پیشرفت‌های شانگ‌های چین در طول بیست سال اخیر است.
در تاریخ سیاسی و اقتصادی دبی، دهه 90 میلادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و ساخت و ساز بسیاری از مهمترین مراکز اقتصادی و گردشگری از این زمان آغاز شده است. در همین رابطه عکس‌هایی از سال 2000 تاکنون وجود دارد که چهره متفاوتی از شهری که امروز شناخته می‌شود، نشان می‌دهد. گفتنی است عکاس این عکس‌ها نامعلوم است. با هم به بررسی سازه‌های معماری در طول این شانزده سال و چهره متفاوت دبی می‌پردازیم:

تصویر اول متعلق به خیابان اصلی دبی در سال 2000 است اما همانطور که می‌بینید سه سال پس از آن همین خیابان به نمونه‌ای بزرگتر با برج‌ها و هتل‌های متعدد تبدیل شده است.

با مقایسه تصاویر زیر می‌توانید به پیشرفت همین خیابان در سال 2007 پی برد. ببینید که همین خیابان چگونه با هتل‌ها و سازه‌های بلند اطراف احاطه شده و سیستم نورپردازی در سرتاسر خیابان به زیبایی تمام اعمال شده است.

اسکله دبی که در سال 2007 تاسیس شده، نمادی از بزرگترین پیشرفت معماری در کل دنیا  محسوب می‌شده است.

همین اسکله پنج سال بعد با تلاش شمار بسیاری از کارگران آسیایی با جزایری به شکل درخت نخل احاطه شده است. این جزایر دست ساز که بزرگترین و بی‌نظیرترین جزایر ساخته دست بشر در تمام دنیا هستند، شامل دوهزار ویلا، چهل هتل لوکس، مراکز خرید و تئاتر هستند. گفته می‌شود این جزاری گنجایش حدود پانصدهزار نفر را دارند.

نمونه بعد، ساخت برج‌العرب بود که اولین هتل هفت ستاره و بلندترین برج دنیا لقب گرفته است. این برج به شکل بادبان قایق ساخته شده و همچون جزیره‌ای مصنوعی بر روی ساحل قرار دارد.

در سال 2009 برای اولین بار بزرگترین هتل زیر دریایی در دبی ساخته شد و این یکی از بی نظیرترین تحولات مدرن در این شهر به حساب می‌رود. نمای اصلی این سازه با الهام از سبک معماری آلمان طراحی شده است.

برج دبی که ساخت آن در سال 2005 آغاز شد و در سال 2009 به اتمام رسید، تا سال 2011 عنوان بلندترین برج دنیا را با ارتفاع 800 متر به خود اختصاص داده بود.

در طول سال‌های 2007 تا 2009، نمای اصلی شهر دبی به کل تغییر کرده است و همه زمین‌های اطراف برج دبی با خانه‌ها و آپارتمان‌های لوکس که معماری مدرن آنها کاملا مشهود بوده، به این شهر اضافه شده‌اند.
پس از این تحولات، نوبت به طراحی برج نورانی رسید که در مجاورت اسکله دبی ساخته شده است. گفته می‌شود ارتفاع این برج سه برابر برج خلیفه است. ساحل اورلاندو که حدود پنجاه و هشت هزار کارگر برای ساخت آن در سال 2010 به کار گماشته شدند به همراه ورزشگاه بزرگ دبی از سایر ویژگی‌های مدرن و بیانگر معماری کلاسیک دبی به حساب می‌آیند. مرکز خرید بزرگ دبی که احداث آن در سال 2011 به اتمام رسیده، اوج پیشرفت تجاری در این شهر به حساب می‌رود. ناگفته نماند که سایت مخصوص اسکی در زمستان که تقریبا در هیچ کجای دنیا نمایی به این زیبایی ندارد، تنها در دبی مشهود است. بسیاری از معماران مشهور دنیا در حال بررسی پروژه‌هایی برای احداث سازه‌های بی نظیر در این منطقه نسبتا کوچک هستند و به نظر می‌رسد آوازه شهرت و مردن گرایی در دبی روی غلتک پیشرفت افتاده است!

 

برچسب ها
پورسعیدخلیلی
پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
    پربازدیدترین های هفته
      رویداد ها در یک نگاه
      • ساختمان فردا ۴
      • ساختمان فردا ۳
      • ساختمان فردا ۲
      • نشریه ساختمان فردا ۱
      • شماره ۱۷ و ۱۸
      • ۰
      • ۰
      • هفته نامه
      • ۰
      آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
      آرشیو
      آخرین اخبار