مدیران خودروعصر اعتبار

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران اعلام کرد؛

اصلاح فروش زمانبر و پرهزینه املاک شهرداری از مسیر بورس کالا

عصر ساختمان- معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در نشستی با حضور معاونین مالی مناطق، مهمترین ماموریت شهرداری در زمینه مولد سازی دارایی ها در این مقطع از زمان را شناسایی املاک شهرداری جهت ارائه به بازار بورس کالا عنوان کرد و گفت: مکانیزم فروش املاک در بورس کالا بسیار دقیق تر، سریع تر و شفاف تر از مکانیزم مزایده املاک است و از آنجایی که در این روش، نهادهای نظارتی سه قوه حضور دارند، از ورود فساد نیز جلوگیری به عمل می آید.

اصلاح فروش زمانبر و پرهزینه املاک شهرداری از مسیر بورس کالا
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از کالاخبر، ابوالفضل فلاح ضمن اشاره به مشکلات عدیده ای که فروش املاک شهرداری از طریق مزایده به وجود می آورد، تصریح کرد: از آنجایی که این روش زمانبر بوده و هزینه گزافی را به دنبال داشته برآن شدیم تا مسیر فروش املاک شهرداری از طریق بازار سرمایه و بورس کالا را در پیش بگیریم و با توجه به استقبالی که بازار بورس از این موضوع به عمل آورد، مقدمات را فراهم و کد بورسی شهرداری را اخذ کردیم.

    وی همچنین افزود: در آغاز کار، دو ملک را در محدوده شهرداری منطقه 2 انتخاب کردیم و پس از آنکه امید نامه شهرداری تایید شود، در آینده نزدیک شرایط این دو ملک در سامانه بورس قرار می گیرد و متقاضان تا 10 روز پس از آن، فرصت بازدید و برآورد قیمت ملک را دارند و پس از بازشدن نماد در سامانه بورس، حراجی با قیمت پایه کارشناسی شده آغاز می شود و به بالاترین قیمت پیشنهادی فروخته خواهد شد. چنانچه در روز اول، ملک به فروش نرسد، تا هفت روز فرصت برای ارائه مجدد ملک وجود دارد.

    معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در ادامه ضمن اشاره به مزایای بسیار این طرح نسبت به فروش املاک در مزایده اظهار داشت: مکانیزم فروش املاک در بورس کالا بسیار دقیق تر، سریع تر و شفاف تر از مکانیزم مزایده املاک است و از آنجایی که در این روش، نهادهای نظارتی سه قوه حضور دارند، از ورود فساد نیز جلوگیری به عمل می آید.

    وی همچنین گفت: برای بسیاری از مردم سوال است که چرا شهرداری باید املاک خود را بفروشد و در راستای تنویر افکار عمومی باید عرض کنم که شهرداری ها یکسری املاک را از طریق مشارکت ها و یا در پاسخ به مطالبات خود به دست می آورند و برای آنکه این املاک را به نقد تبدیل کرده تا در اجرای پروژه های شهری به کار ببندد، اقدام به فروش آنها خواهد کرد.

    فلاح در ادامه از لزوم بخشنامه شهردار تهران مبنی بر شناسایی و ثبت کلیه املاک شهرداری در سامانه املاک سخن گفت و افزود: از آنجایی که تنها املاکی که مالک آنها شهرداری است و دارای سند قطعی هستند می توانند در بازار بورس کالا ارائه شوند لذا شناسایی و ثبت این املاک همت والای مناطق را می طلبد.

    وی همچنین تاکید کرد: پیمانکاران شهرداری هم می توانند در راستای تادیه بدهی های خود و وصول مطالبتشان اقدام به خرید املاک شهرداری در بازار بورس کالا نمایند و از این طریق در کوتاه ترین زمان ممکن و طی یک پروسه 15 روزه و با  قیمتی متعادل، ملک مورد نظر خود را خرید کنند؛ لذا با تبلیغات گسترده در سطح  شهرداری، پیمانکاران را تشویق به اخذ کد بورسی و شرکت در معاملات املاک در بازار بورس کالا کنید.

    معاون شهردار تهران در ادامه از لزوم تعیین و تکلیف پروژه های نیمه تمام شهرداری صحبت کرد و گفت: برخی از این پروژه ها که با مشکلات عدیده ای از جمله طرح دعوی در مراجع قضایی روبرو شده اند، بایستی هرچه زودتر تعیین و تکلیف شوند حتی اگر لازم باشد که یک تیم حقوقی خبره را برای حل و فصل آنها به کار بگیرید.

    وی بر لزوم بازگشت سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی به مسیر اصلی خود تاکید کرد و توضیح داد: این سازمان بایستی در بحث بودجه ای و تامین منابع تمامی پروژه های شهرداری تهران اعم از عمرانی، حمل و نقل و ... ورود پیدا کند و این موضوع تقویت سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مناطق را می طلبد لذا کارگروه تامین مالی با 5 کمیته ذیل آن اعم از بورسی، بانکی، تسهیلات خارجی وسرمایه گذاری خارجی را تشکیل داده تا کارهای پشتیبانی و کارشناسی آن را انجام دهد.

    فلاح همچنین از برگزاری یک همایش بین المللی سرمایه گذاری در خرداد ماه سال آینده خبر داد و تصریح کرد: تا آن زمان فرصت داریم تا با یک کار کارشناسی و مطالعات دانشگاهی، تمامی پروژه هایی که قابلیت سرمایه گذاری در شهرداری  را دارند اعم از پروژه های منطقه ای، حمل و نقلی، خرد و کلان و ...  به علاوه تمامی مزایا، مشوق ها و همه جوانب آن را یافته و به زبان های مختلف ترجمه کرده تا در روز همایش در اختیار سرمایه گذاران جهت مشارکت آنها قرار دهیم.

    معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در خاتمه بر لزوم بازنگری و اصلاح ساختار و جایگاه معاونت مالی مناطق تاکید کرد.

    گفتنی است که تمامی مدیران کل حوزه معاونت مالی و اقتصاد شهری ضمن ارائه گزارش عملکرد ادارات کل و مناطق، کارهای باقیمانده در این دوماهه پایانی سال را یادآوری کردند.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو