مدیران خودروعصر اعتبار

بازار خانه‌های کمتر از یک میلیارد تومان در تهران

عصر ساختمان- با توجه به آمار آذرماه ۱۴۰۰ متوسط قیمت آپارتمانهای ۵۰ متری در شش منطقه از جنوب شهر تهران شامل مناطق ۱۵ تا ۲۰ کمتر از یک میلیارد تومان و در منطقه ۱۲ حدود یک میلیارد تومان است؛ البته این بدان معنا نیست که در دیگر مناطق نمی‌توان با نقدینگی کمتر از یک میلیارد تومان صاحب خانه شد.

بازار خانه‌های کمتر از یک میلیارد تومان در تهران
نسخه قابل چاپ
جمعه ۱۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از ایسنا، متوسط قیمت یک واحد 50 متری در شهر تهران با توجه به میانگین نرخ معاملات در آذرماه یک میلیارد و 629 هزار تومان است اما در حال حاضر با نقدینگی کمتر از یک میلیارد تومان می‌توان در بسیاری از محله‌های شهر تهران خانه خرید. البته برای دستیابی به این هدف، بیشتر باید در مناطق جنوبی تهران جست‌وجو کنید. امروز جمعه 10 دی ماه در محله مسعودیه واقع در منطقه 15 واحدی 52 متری یک خوابه 9 سال ساخت در طبقه اول دارای آسانسور و انباری به مبلغ 880 میلیون تومان برای فروش عرضه شده که قیمت هر متر مربع آن 16 میلین و 923 هزار تومان است.

    در محله جیحون نیز یک آپارتمان 40 متری پنج ساله که در طبقه سوم واقع شده و دارای آسانسور و انباری است 925 میلیون تومان به فروش می‌رسد که قیمت هر متر آن به 23 میلیون و 125 هزار تومان می‌رسد.

    آپارتمان 50 متری در ارزان‌ترین منطقه تهران 790 میلیون تومان

    اگر میانگین قیمت مسکن در مناطق مختلف شهر تهران را در نظر بگیریم، خرید یک آپارتمان 50 متری در منطقه 18 که ارزان‌ترین منطقه تهران محسوب می‌شود با لحاظ متوسط 15.8 میلیون تومانی نرخ هر متر خانه در این منطقه 790 میلیون تومان هزینه در بر دارد. متوسط نرخ آپارتمانی با همین متراژ در منطقه 16 به میزان 843 میلیون تومان و منطقه 17 معادل 851 میلیون تومان است. یک واحد 50 متری در منطقه 19 به طور میانگین 862 میلیون تومان ارزش دارد. در منطقه 20 برای خرید یک آپارتمان با همین متراژ باید به طور متوسط 864 میلیون تومان هزینه کرد. میانگین قیمت یک خانه 50 متری در منطقه 15 معادل 870 میلیون تومان و در منطقه 12 به میزان یک میلیارد و 21 میلیون تومان است.

    با توجه به این آمار متوسط قیمت آپارتمان 50 متری در هفت منطقه از مناطق 22 گانه شهر تهران بین 790 تا یک میلیارد تومان است. این بدان معنا نیست که در دیگر مناطق نمی‌توان با نقدینگی کمتر از یک میلیارد تومان، مسکن خریداری کرد بلکه با توجه به بالا بودن متوسط قیمت خانه در سایر مناطق تهران، گزینه‌های متقاضیان برای واحدهای کمتر از یک میلیارد تومان محدود خواهد بود.

    یک آپارتمان 48 متری 18 سال ساخت، واقع در طبقه چهارم بدون آسانسور، دارای انباری به مبلغ 800 میلیون تومان به فروش می‌رسد که نرخ هر متر آن 16 میلیون و 667 هزار تومان است. در تهرانپارس شرقی، واحدی 53 متری با عمر بنای 21 سال در طبقه چهارم، بدون آسانسور، دارای انباری یک میلیارد تومان برای فروش عرضه شده که قیمت هر متر آن 18 میلیون و 868 هزار تومان تعیین شده است. در محله امیریه واحدی 42 متری 20 ساله در طبقه دوم بدون آسانسور، دارای انباری 714 میلیون تومان فروخته می‌شود که  قیمت هر متر آن 17 میلیون تومان است.

    بازار مسکن بر مدار ثبات

    همزمان با انتظار متقاضیان بالقوه مسکن برای آغاز یک پروژه بزرگ دولتی و به سرانجام رسیدن تحولات سیاسی، بازار مسکن شهر تهران در آذرماه 1400 با مقداری تحرک مواجه شد. معاملات 34 درصد نسبت به آبان امسال و 282 درصد در مقایسه با آذر پارسال افزایش پیدا کرد و متوسط قیمت هر متر مسکن شهر تهران در ماه مذکور به 32 میلیون و 590 هزار تومان رسید که در مقایسه با ماه قبل 1.8 درصد و ماه مشابه سال قبل 21 درصد بالا رفت.

    بازار مسکن در شرایطی تا حدودی گرم شده که سال گذشته در این مقطع در رکود بی‌سابقه‌ای قرار گرفته بود. آذرماه امسال 9772 فقره معامله در شهر تهران امضا شده در حالی که آذر پارسال تعداد معملات 2555 فقره بود. این در حالی است که سال گذشته با وجود رکود معاملات، قیمت‌ها روند صعودی داشت؛ به طوری که آذرماه 1399 نرخ رشد سالیانه قیمت مسکن در تهران 99 درصد بود که هم‌اکنون به 21 درصد رسیده است.

    با توجه به این‌که آمارهای بلندمدت، تحلیل بهتری را از وضعیت بازارها نشان می‌دهد می‌توان گفت بازار مسکن هم‌اکنون در وضیت پیش‌رونق غیرتورمی قرار دارد؛ زیرا معاملات رشد کرده اما قیمت‌های افزایش سنگینی ندارد. رشد 1.8 درصدی ماهیانه قیمت، آن هم در شرایطی که رشد ماهیانه و سالیانه معملات به ترتیب 34 و 282 درصد بوده رقم قابل توجهی محسوب نمی‌شود.

    یک کارشناس: رونق بازار مسکن به خاطر فروش‌های زیر قیمت است

    ایرج رهبر ـ کارشناس بازار مسکن ـ در تحلیل آخرین تحولات بازار مسکن شهر تهران به ایسنا گفت: افزایش نسبی معاملات مسکن شهر تهران در ماههای آبان و آذر می‌تواند دو علت داشته باشد؛ یکی اینکه بعد از تصویب قانون مالیات بر خانه های خالی و فشاری که به بانکها برای خروج از بنگاهداری آورده شده بسیاری از دستگاهها، ارگانها و بانکها اقدام به عرضه واحدهای خود در بازار کردند. بانکها در بخش املاک و مستغلات به صورت گسترده سرمایه‌گذاری کرده بودند که مقداری به تکاپو افتاده اند تا هرطور شده واحدهای خود را حتی زیر قیمت به فروش برسانند.

    وی افزود: دلیل دیگر اینکه نزدیک عید است و کسانی که دست نگه داشته بودند تا برنامه‌های دولت را ببینند وارد بازار شدند. دولت طرح نهضت ملی مسکن را در دستورکار دارد اما به دلایلی مثل تامین اراضی مورد نیاز، زمان‌بر خواهد بود. بنابراین کسانی که قصد خرید مسکن دارند در این ماههای پایانی سال اقدام به خرید می‌کنند.

    این کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: در حال حاضر به نظر می‌رسد بیشتر خریداران مسکن، مصرف‌کننده‌ها هستند. ممکن است برخی به خاطر سرمایه‌گذاری بخرند ولی به صورت کلان ورود نمی کنند چون اگر بیش از سه ماه واحد خود را خالی نگه دارند به آن مالیات تعلق می گیرد. ممکن است عده ای از سفته‌بازان در حال حاضر آپارتمان بخرند و قبل از عید بفروشند.

    رهبر درباره آینده بازار مسکن گفت: به نظر من اگر دو برنامه مهم دولت شامل مذاکرات بین‌المللی و پروژه نهضت ملی مسکن به نتیجه برسد می‌تواند در رونق ساخت و ساز و افزایش معاملات موثر باشد؛ زیرا بخش خصوصی هم وقتی ببیند دولت در حال عرضه مسکن به بازار است نسبت به فروش املاک خود ترغیب می‌شود. این مساله می‌تواند به ثبات و حتی مقداری کاهش قیمت بیانجامد.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار