عصر ساختمان- وزیر راه و شهرسازی بر بهره مندی از توان شرکتهای دانش بنیان داخلی در حوزه روشهای نوین، به صرفه و کیفی سازی ساخت و سازها تاکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از صدا و سیما از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در ماموریتی ویژه از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خواست تا نسبت به کیفیسازی، سرعت در ساخت و همچنین مناسبسازی قیمت ساخت و ساز در کشور با همکاری شرکتهای دانش بنیان و استفاده از توانمندیها و دانش آنها، اقدام کند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه صنعت ساختمان یک دانش است که ضرورت دارد تا از نظر کیفیت، قیمت و سرعت در ساخت به روز و متحول شود، گفت: مذاکره شرکتهای خارجی با وزارت راه و شهرسازی در خصوص ساخت واحدهای مسکونی با قیمت کمتر از شرکتهای ایرانی، نشاندهنده دانش فنی آنهاست که باید تلاش کنیم تا در همکاری با شرکتهای دانشبنیان توان خود را به آن سطح برسانیم.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در حوزه مسکن، قیمتها با روش ساخت سنتی مناسب نخواهد بود. شرکتهای خارجی پیشنهاد ساخت و ساز با قیمتهای پایینتر از داخلیها میدهند. اما استفاده از توان داخلی در اولویت قرار دارد و این نشان میدهد که کار علمی و فناوری در خصوص ساخت و ساز مسکن انجام نشده است و این یک ماموریت ویژه برای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی است.
قاسمی تاکید کرد: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی باید با انتشار فراخوان از شرکتهای دانشبنیان دعوت کند تا طرحهای مناسب خود را در مورد ساختمان ارایه بدهند. مرکز تحقیقات ماموریت دارد تا به سرعت در حوزه ساخت و ساز، تحول ایجاد کند و ایجاد تحول نیز از طریق شرکتهای دانشبنیان حاصل میشود.
وزیر راه و شهرسازی شاخصهای ارتقاء را شامل کیفیت، سرعت و مناسبسازی قیمت برشمرد و خاطرنشان کرد: سرعت ساخت در قیمت تمامشده تاثیر فراوانی دارد. بدینمعنا که ساختمانی که در یکسال احداث میشود نسبت به ساختمانی که در طی دو سال و بیشتر احداث خواهد شد، از نظر قیمتی متفاوت است؛ بنابراین با توجه به اینکه قیمتهای تمام شده ساختمان در کشور بسیار گرانتر از سایر کشورها انجام میشود، باید مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در این بخش اهتمام ویژهای داشته باشد.
قاسمی در روشهای ساخت و ساز، توجه به اقلیم را نیز مورد تاکید قرار داد و اعلام کرد: در خصوص مسکن با توجه به وضعیت نه چندان مناسبی که به علت سنتیسازی وجود دارد، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ماموریت پیدا میکند تا نسبت به انتشار فراخوان و دعوت از شرکتهای دانشبنیان برای بهرهمندی از روشهای نوین ساخت اقدام کند.
قاسمی افزود: در کشور توانمندی برای ساخت و ساز به صرفه، کیفی و سریع وجود دارد و در بخشهای دیگر این موضوع به اثبات رسیده است که باید این شیوه در ساختوساز و ساختمانسازی نیز نهادینه شود.
وی همچنین، روشهای احداث زیرساختها را در حوزههای حملونقلی کشور نیز نامناسب ارزیابی کرد و گفت: در وزارت راه و شهرسازی، در حوزه روشهای نوین ساخت کاری انجام نشده است که در این دوره باید جبران شود. برای همین، از شرکتهای دانشبنیان و جدید دعوت کنیم تا در حوزه ساخت و ساز، مصالح و تجهیزات، روشهای جدید را ارایه بدهند تا به کیفیت، سرعت و قدمت ساختمانها و دیگر حوزههای حملونقل بیافزاییم.
وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: برای شرکتهای دانشبنیانی که نمونههای مناسبی ارایه بدهند برای پایلوت حتما سرمایهگذاری میکنیم و حمایتهای لازم را از شرکتهای دانشبنیان خواهیم داشت.
قاسمی بر تغییر در روشهای تامین مصالح نیز تاکید کرد و افزود: انجام تحقیقات، روی مواد و مصالح در ساختمان سازی بسیار مهم است. باید در روشهای تامین مصالح تغییر ایجاد شود. همچنین باید از تجربیات کشورهای موفق در زمینه ساخت و ساز استفاده کنیم تا هم در بخش مصرف انرژی کیفیت لازم را داشته باشد و هم مقاوم در برابر زلزله باشند. این نگاه را در خصوص ارتقای مصالح ساختمانی و سبک سازی مصالح نیز باید داشته باشیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه 4 میلیون واحد مسکونی باید به سرعت و با کیفیت در دولت سیزدهم احداث شود، توضیح داد: در اجرای نهضت ملی مسکن، یکی از اهداف ما دستیابی به تحول ساخت در کشور است و همچنین روشهای احداث زیرساختهای حمل ونقل نیز باید به روز و متحول شود.