عصر ساختمان- خاموشی های اخیر خسارات زیادی را به تجهیزات و لوازم برقی وارد کرده است اما حواستان باشد که می توانید حقتان را از صنعت برق بگیرید و به راحتی از آن نگذرید.
به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از ایسنا، در قبوض برق هزینه ای تحت عنوان بیمه برق از مشترکان اخذ می شود که برای مشترکان شهری خانگی 100 تومان، مشترکان تجاری شهری 1000 تومان و برای مشترکان روستایی نصف این مبلغ تعریف شده است و بر اساس آن اگر مشترکی دچار حادثه برقی شود می تواند حق خود را مطالبه کند. به عبارت دیگر بر اساس بیمه مشترکان اگر خسارتی بر دارایی مشترکان خانگی یا سایر مصارف تحمیل شود که منشا آن برق باشد، در چارچوب قرارداد بیمه خسارت مشترکان و مفاد قرارداد پرداخت خواهد شد.
در ابتدا لازم است مشترک وارد سایت توانیر و بخش بیمه خسارات مشترکان شود و یا از طریق جستجو در موتورهای جستجوگر به راحتی وارد سایت bimetavanir.org.ir شوند و درخواست خود را ثبت کنند. زمانی که مشترکان وارد سایت شدند می بایست شناسه قبض خود را وارد و اگر مستنداتی دارند لازم است اطلاعات آن را وارد کنند، علاوه بر این اگر هزینه ای پرداخت کردند فاکتور آن را به درخواست خود اضافه کنند که پس از آن وارد مراحل رسیدگی، بررسی کارشناس، تعیین خسارت، گرفتن شماره شبا و نهایتا پرداخت می شوند.
ممکن است این خسارات در حوزه وسایل خانگی نباشد و آتش سوزی اتفاق افتاده باشد که در این شرایط نیز اگر ارگان هایی ذیصلاح تایید کنند که منشا خسارت برق است متناسب با مستنداتی که واحدهای ذیربط ارائه می دهند امور مالی لازم انجام، مبلغ برآوردی محاسبه می شود و مراحل بعدی ادامه دارد.
6700 درخواست سال گذشته هنوز تعیین تکلیف نشده است
در این رابطه عبدالامیر یاقوتی- مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکین به ایسنا گفت: در سال 1399 حدود 34 هزار و 500 درخواست در سامانه ثبت شده است که 6700 مورد هنوز مورد بررسی قرار نگرفتند و در دست بررسی هستند اما به دنبال این هستیم که تا آخر این ماه تکمیل کنیم.
وی افزود: فرایند به این صورت است که پس از ثبت درخواست بیمه شروع به بررسی و کارشناسی می کند و پس از مشخص شدن هزینه به متقاضی اعلام و پس از دریافت شماره شبا در صورتی که متقاضی بپذیرد هزینه پرداخت می شود.
تا کنون 6500 درخواست ثبت شده است
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکین با بیان اینکه سال 1398 و 1399 بیمه برق بر عهده بیمه کوثر بود، اظهار کرد: در سال 1400 تا کنون حدود 6500 پرونده ثبت شده که نسبت به دوره مشابه سال قبل تفاوت زیادی ندارد و حتی تعدادی نیز کمتر شده است.
یاقوتی ادامه داد: آگهی شرکت در مناقصه هفته گذشته منتشر شد و به دنبال این هستیم که در هفته جاری ارزیابی فنی انجام و در نهایت بیمه گر مشخص شود، هدف این بود که تا آخر این ماه مشخص شود اما به نظر با 10 یا 15 روز تاخیر به نتیجه می رسیم.
وی با بیان اینکه اگر در اوایل مرداد ماه نیز بیمه گر مشخص شود تمام تلاش خود را خواهیم کرد که تا شهریور ماه خسارات سال 1400 نیز پرداخت شود، گفت: تا زمانی که بیمه گر مشخص نشود ارزیابی خسارات صورت نمی گیرد و به طور کلی بیمه گر تمام پرونده ها را مورد ارزیابی قرار می دهد.
به گفته مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکین صنعت برق دخالتی در این مساله ندارد و بررسی و هزینه گذاری به طور کامل از طریق بیمه گر انجام می شود و ما به عنوان یک نماینده از سوی مردم به خاطر اینکه بتوانیم حداکثر امکانات بیمه ای را اختصاص بدهیم عمل می کنیم و مسوولیت این را داریم که مناقصه ای از طرف مردم برگزار کنیم که به ازای مبلغی که ماهانه پرداخت می کنند و متناسب با قانونی که اعلام می شود بتوانند خسارت در یافت کنند.
چقدر خسارت پرداخت شده است؟
یاقوتی با اشاره به میزان خسارت پرداخت شده در سال 1399 گفت: در سال گذشته حدود 70 میلیارد تومان خسارت توسط بیمه پرداخت شد که اگر به طور کامل پرداخت شود به حدود 80 میلیارد تومان می رسد و با توجه به روند فعلی بعید به نظر می رسد که امسال میزان پرداخت خسارت بیش از این باشد البته سقف مبلغی نیز به همین میزان است.