• چرا مخوف‌ترین جاذبه گردشگری اردبیل به «قلعه قهقهه» معروف است؟ + تصاویر
  • چرا مخوف‌ترین جاذبه گردشگری اردبیل به «قلعه قهقهه» معروف است؟ + تصاویر
  • چرا مخوف‌ترین جاذبه گردشگری اردبیل به «قلعه قهقهه» معروف است؟ + تصاویر
  • چرا مخوف‌ترین جاذبه گردشگری اردبیل به «قلعه قهقهه» معروف است؟ + تصاویر
  • چرا مخوف‌ترین جاذبه گردشگری اردبیل به «قلعه قهقهه» معروف است؟ + تصاویر
  • چرا مخوف‌ترین جاذبه گردشگری اردبیل به «قلعه قهقهه» معروف است؟
چرا مخوف‌ترین جاذبه گردشگری اردبیل به «قلعه قهقهه» معروف است؟ + تصاویرچرا مخوف‌ترین جاذبه گردشگری اردبیل به «قلعه قهقهه» معروف است؟ + تصاویرچرا مخوف‌ترین جاذبه گردشگری اردبیل به «قلعه قهقهه» معروف است؟ + تصاویرچرا مخوف‌ترین جاذبه گردشگری اردبیل به «قلعه قهقهه» معروف است؟ + تصاویرچرا مخوف‌ترین جاذبه گردشگری اردبیل به «قلعه قهقهه» معروف است؟ + تصاویرچرا مخوف‌ترین جاذبه گردشگری اردبیل به «قلعه قهقهه» معروف است؟

چرا مخوف‌ترین جاذبه گردشگری اردبیل به «قلعه قهقهه» معروف است؟

عصر ساختمان- یکی از مخوف‌ترین جاذبه‌های گردشگری کشور، نامی عجیب دارد که در این گزارش به آن پرداخته ایم.

به گزارش  پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از باشگاه خبرنگاران، امروز می‌خواهیم همراه شما سفری داشته باشیم به شهرستان مشکین‌شهر که در استان اردبیل قرار گرفته است. به طور حتم بسیاری از ما با پل معلق مشکین‌شهر کم و بیش آشناییم، اما جاذبه‌های این شهرستان فقط به یک پل منحصر نیست بنابراین در این سفر تلاش می‌کنیم شما را با یکی از مخوف‌ترین و در عین حال زیباترین جاذبه‌های شهرستان مشکین‌شهر آشنا کنیم که شاید کمتر درباره آن شنیده باشید. این جاذبه گردشگری جایی بجز «قلعه قهقهه» یا «قاه قاه قالاسی» نیست.

این قلعه در گذشته زندانی مخوف بود و افراد سیاسی مهمی همچون شاهزادگان صفوی در آن محبوس بودند. یکی از این زندانیان خان احمد خان امیرگیلان بود. او که بر اثر شورش دستگیر و در زندان قهقهه زندانی شد شعری سروده و تسلیم شاه تهماسب کرد. این شعر، قلعه قهقهه را به نوعی وارد ادبیات فارسی کرد.


در این شعر چنین می‌خوانیم:
از گردش چرخ واژگون می‌گریم/ و از جور زمانه بین که، چون می‌گریم
با قد خمیده، چون صراحی شب و روز /در قهقهه‌ام و لیک خون می‌گریم

البته یکی از ادیبان دربار نیز در پاسخ به این شعر خان احمد خان امیرگیلان شعری با این متن و مفهوم سرود:
آن روز که کارت همگی قهقهه بود/ با رای تو رای سلطنت صد مهه بود
امروز در این قهقهه با گریه بساز /کان قهقهه را نتیجه این قهقهه بود

قلعه قهقهه که در 85 کیلومتری شمال شرقی شهرستان مشکین‌شهر قرار گرفته است، چرا به این نام شناخته می‌شود؟

برخی از کارشناسان معتقدند هنگامی که مردان نظامی در این قلعه از زندانیان نگهداری می‌کردند، صدای قهقهه‌های آن‌ها فضای دره و اطراف قلعه را پر می‌کرد.

برخی دیگر احتمال می‌دهند با توجه به اینکه قلعه قهقهه روی صخره‌ای مرتفع واقع شده است، وقتی شخصی در این محل می‌خندد یا فریاد می‌زند، انعکاس صدایش در همه جا می‌پیچد.


قدمت بنای اولیه قلعه قهقهه به دوران قبل از اسلام برمی‌گردد و اوج کاربری آن در دوران صفویه بوده است. نام این قلعه در تاریخ 7 مهر ماه 1381 ثبت ملی شد.

قلعه قهقهه در20 کیلومتری روستای وجنی قراردارد و افرادی که می‌خواهند از آن بازدید کنند می‌توانند در جاده مشکین شهر به پارس آباد از کنکرلو عبور کرده تا به یک سه راهی برسند. آن‌ها در سمت چپ سه راهی تابلو قلعه را خواهند دید.

راه دومی هم برای رسیدن به قلعه قهقهه وجود دارد و افرادی که این راه را برای رسیدن به قلعه انتخاب می‌کنند، در گذر از جاده اهر – ورگهان به روستای وجنی می‌رسند و سپس به سمت «قلعه قهقهه» می‌روند.

Copyright © 2015 - AsreSakhteman by Daustany