• طراحی خانه در اقلیم گرم و خشک، این رازهای خنک را دریابید!
  • طراحی خانه در اقلیم گرم و خشک، این رازهای خنک را دریابید!
  • طراحی خانه در اقلیم گرم و خشک، این رازهای خنک را دریابید!
  • طراحی خانه در اقلیم گرم و خشک، این رازهای خنک را دریابید!
  • طراحی خانه در اقلیم گرم و خشک، این رازهای خنک را دریابید!
  • طراحی خانه در اقلیم گرم و خشک، این رازهای خنک را دریابید!
طراحی خانه در اقلیم گرم و خشک، این رازهای خنک را دریابید!طراحی خانه در اقلیم گرم و خشک، این رازهای خنک را دریابید!طراحی خانه در اقلیم گرم و خشک، این رازهای خنک را دریابید!طراحی خانه در اقلیم گرم و خشک، این رازهای خنک را دریابید!طراحی خانه در اقلیم گرم و خشک، این رازهای خنک را دریابید!طراحی خانه در اقلیم گرم و خشک، این رازهای خنک را دریابید!

طراحی خانه در اقلیم گرم و خشک، این رازهای خنک را دریابید!

عصر ساختمان- میزان وسیعی از سرزمین ما دارای آب‌وهوای گرم و خشک است. به همین منظور باید خانه‌ها را طوری بنا کرد تا از تابش مستقیم آفتاب و گرمای شدید محفوظ بمانند.

به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از چیدانه، همچنین به دلیل وجود آب‌وهوای خشک و نبود رطوبت کافی، بادهای گرم و خشک می‌وزد که باعث بیشتر شدن گرما و خشکی هوا است. در این مقاله قصد داریم شمارا با ویژگی‌های و راهکارهای مطلوب ساختن هوای خانه‌ها در این اقلیم آشنا سازیم.

ویژگی‌های اقلیم گرم و خشک

        اختلاف درجه حرارت بالا در شب و روز
        خشکی هوا
        بارندگی کم
        تابش مستقیم آفتاب
        وزش بادهای گرم
        عدم پوشش گیاهی مناسب


اهداف اصلی طراحی در اقلیم گرم و خشک کدم‌اند؟

        از میزان گرمای داخلی خانه کم کنید
        ساختمان را از تابش مستقیم آفتاب محافظت کنید
        جریان هوای مطبوع در خانه ایجاد کنید


گودال باغچه را به خانه بیاورید

به دلیل نبودن رطوبت کافی در این اقلیم، باید خانه را به روش حیاط مرکزی بسازید. به این منظور اتاق‌های خانه را دورتادور حیاط قرار دهید و در مرکز حیاط حوض و گیاهان بلندقامت را جاگذاری کنید. این نوع طراحی سبب می‌شود رطوبت مناسب برای خانه تأمین شود. همچنین وجود درختان و گیاهان سبب سایه‌افکنی بر روی اتاق‌ها می‌شوند و از بروز گرما به داخل جلوگیری می‌کنند.

همسایگان دوست‌داشتنی دیواربه‌دیوار

برای ایجاد سایه‌های بیشتر در خانه‌های اقلیم گرم و خشک، خانه‌ها را متراکم بسازید تا سایه ساختمان و دیوار همسایه‌ها بر روی یکدیگر بیافتد و از گرمای محیط کم شود. ناگفته نماند در این اقلیم باید از مصالح با ضریب حرارتی بالا استفاده کنید تا میزان جذب و انتقال گرمای پایینی داشته باشید. درگذشته بیشتر از مصالح بومی مانند خشت و گل استفاده می‌شد.

بیرون خانه را فراموش نکنید

قسمت بیرونی خانه در آب‌وهوای گرم و خشک از اهمیت بالایی برخوردار‌است. رنگ دیوارها باید روشن باشد. رنگ تیره جذب گرمای آفتاب را بالا می‌برد و ساختمان را گرم می‌کند. حتماً در کنار دیوارهای خارجی و در کوچه گیاه بکارید. سعی کنید از گیاهان بلندقامت استفاده کنید تا سایه‌افکنی خوبی داشته باشید.

اتاق‌ها را شاهانه بسازید!

برای ایجاد تهویه مطبوع هوا، ارتفاع اتاق‌ها را بلند بگیرید. ابعاد و اندازه اتاق‌ها باید بزرگ باشند و به ایوان راه داشته باشند. بهترین حالت، اتاقی با ایوان رو به حیاط است. زمانی که باد گرم از حوض آب و انبوه گیاهان عبور می‌کند به شکل نسیم ملایمی وارد اتاق می‌شود و هوا را مطلوب می‌سازد.
از خنکی زمین استفاده کنید

زیرزمین در اقلیم گرم و خشک

در این اقلیم خانه‌ها را بر روی زمین بسازید تا از خنکی زمین بهره ببرید. با تعبیه زیرزمین می‌توانید اتاقی خنک برای زندگی در فصول گرم داشته باشید و یا محل مناسبی برای نگهداری مواد غذایی بسازید.

Copyright © 2015 - AsreSakhteman by Daustany